Showtime

ŽELJKA JURIŠIĆ i njen suprug IDRIZ vraćaju se u Bosnu: Pidžama i radno odijelo 24 sata nije za mene

U jednom od predhodnih intervjua pjevačica Željka Jurišić nam je otkrila da se sa suprugom Idrizom Mujićem i djecom seli za Njemačku.

Početkom septembra se to i desilo, pa smo nazvali Željku da nam kaže da li su se snašli u Njemačkoj. Međutim, Željkin odgovor nas je pomalo iznenadio i zatekao:

-Nazvali ste me u pravo vrijeme. Naši koferi su već spakovani i mi se opet vraćamo za Bosnu. Razlog je taj, da se nakon nešto više od dva mjeseca jednostavno nismo snašli u Njemačkoj, nismo mogli da akceptiramo način života, a on se svodi samo na rad i kuću. Kako Idriz isto tako i ja smo navikli na komunikaciju, druženje, okupljanje, pjesmu, a toga u Njemačkoj nema. Svi žive neke svoje živote, a za druženje nemaju vremena. Iskreno da kažem jako sam se razočarala u neke ljude, ali oni nisu vrijedni pomena. Bila je ovo samo jedna dobra životna škola, kada samo veoma, veoma malom broju ljudi možete da vjerujete. S obzirom da ja imam hrvatski pasoš, moj suprug Idriz je dobio vizu na pet godina, počeli smo da radimo, a ja sam se zaposlila u jednom hotelu. Onda sam jednog dana stala pred ogledalo i upitala samu sebe, da li mi sve ovo treba? Isto sam pitala i mog supruga, te smo se i on i ja složili da ovaj gastarbajterski život nije za nas, kaže Željka, i nastavlja:

-Moja starija kćerka ostaje u Njemačkoj, jer kako mi je rekla, ona sebe više ne vidi u Bosni. Rekla sam joj da, ako ikad promjeni mišljenje, može uvijek da se vrati kući. Ja i dalje nastavljam sa pjesmom, pa sam tako dogovorila nastup 31. decembra u Geteburgu u Švicarskoj gdje ću pjevati sa kolegom Adnanom Jakubovićem, 1.1. 2022. na istom mjestu sa Koketom. Radujem se tome, ali i mom povratku u Bosnu. Pidžama i radno odijelo 24 sata nije za mene. A, vjerujte mi da nisam mogla da nađem ni neku tezgu da bi pjevala, jer svi žele da dođem da pjevam, ali za neki minimalan novac, a takvo poniženje mi ne treba – rekla nam je Jurišićka.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top