Životinje

MONSTRUOZNO! Pas ukraden iz dvorišta i obješen?!

Zaijnemeli smo pred ovim užasnim prizorom! Potpuno zanijemeli… Kako je navedeno na stranici Zelena stranka – Savjet za zaštitu i dobrobit životinja, prizor koji su sinoć zatekli prolaznici u neposrednoj blizini sportskog igrališta kluba Sloven iz Rume. „Da li je ovo slika koja treba da predstavlja mještane rumske opštine? Pozivamo se na Zakon o dobrobiti životinja i Krivični zakonik i zahtevamo da počinilac bude identifikovan i procesuiran“, napisali su iz Zelene stranke

Na osnovu informacija koje imaju, „pas je vlasnički, ljubimac djece, ukraden iz dvorišta i odveden na vješanje, ostala je samo ogrlica nasred dvorišta. Oni su apelovali da se ovakvi slučajevi prepoznaju kao potencijalna i preteća opasnost za javnu bezbjednost

Prije ovog slučaja, objavili smo zastrašujuću vest o psu na koga je pucano iz vatrenog oružja i iz neposredne blizine, i koji se borio za svoj život. Volonterke Prihvatilišta u Šapcu otišle su na lice mjesta i zatekle užasan prizor. Bio je u lokvi krvi. 16. januara prevezen je na kliniku u Beogradu, operisan i ostalo je da se sačeka da se njegovo stanje stabilizuje.

Vlasnički pas Badi iz Rožanaca kod Kosmaja takođe je na težak i nasilan način izgubio svoj život. Jedno voljeno biće, prijatelj i član porodice, u četvrtak 13. januara ubijen je iz vatrenog oružja ispred njihove porodične kuće. Njegova porodica ne može da se izbori sa saznanjem da njega više nema i da je njegov život okončan na ovakav način. Monstruozno!

Iz Udruženja za zaštitu životinja „Jupiter“ iz Rume, su prije sat vremena na svojoj Facebook stranici objavili da su se građani, kao i oni lično, pobrinuli da se o ovom jezivom događaju obavesti Opština, veterinarske inspekcije, predsjednica Opštine, kao i mediji. Pas je, kako su napisali, iz Planinske ulice – a nezvanično su saznali da su neki psi i otrovani.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top