Vijesti

“SAD TI KOPAM OČI, DA NE VIDIŠ NIJEDNOG MUŠKARCA VIŠE” Monstrumu koji je OSLIJEPIO svoju suprugu povećana kazna zatvora na 10 godina

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dvije godine kaznu zatvora DJ.R. (59) iz Velike Plane i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora, jer je prošle godine u februaru u pijanom stanju brutalno potpuno oslijepio vanbračnu suprugu u njihovom domu. Tom odlukom sud je preinačio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Velikoj Plani zbog krivičnog djela nasilje u porodici kojom je bio osuđen na osam godina zatvora.

Kazna od 10 godina zatvora je maksimalna zakonom zaprećena kazna za krivično djelo nasilje u porodici, naveo je Apelacioni sud u odluci koja je danas objavljena. Nasilniku je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom ženom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup mjestu gdje ona stanuje i radi, kao i dalje uznemiravanje i svaka komunikacija na tri godine. Oslijepljena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahtjeva upućena na parnicu. U presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je DJ.R. 18. februara 2021. godine sa 1,57 promila alkohola u krvi najpre započeo verbalnu raspravu sa ženom o prekidu vanbračne zajednice i zbog toga što je ona prodala njegove lične stvari, a potom u kuhinji nasrnuo na nju, udario joj šamar usljed čega je ona pala na pod.

Prišao joj je zatim, nogama je opkoračio i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi i licu, a zatim nastavio da je udara nogama po tijelu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo priššao rekao: “E sad oči kopam, da ne vidišš više ni jednog muškarca u životu”.

U presudi se navodi da je onda “sa obje ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku tjelesnu povredu sa trajnim posledicama u vidu slijepila i mogućim komplikacijama, sa politraumama nagnječinom u predjelu glave i manjim hematoedemom retroaurikularnom, parijatalno desno”. Apelacioni sud je ukazao da je kaznu povećao optuženom jer je i ranije bio više puta osuđivan, da je nesretna žena potpuno oslijepila i sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne, te da ne postoji šansa da će se oporaviti.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top