Lifestyle

Maneskin grupa pružila podršku Ukrajini svojom novom pjesmom

Grupa Maneskin, prošlogodišnji pobjednik Eurosonga, na Instagramu je objavila isječak pjesme u kojoj staju uz narod Ukrajine te se u tekstu obraćaju Rusima: “Kako spavate noću sa svim tim životima na rukama?”

Nekoliko sati nakon povratka Pink Floyda u znak podrške Ukrajini, Maneskin se također vraća u centar pažnje, pjesmom podrške ukrajinskom narodu.

Odgovarajući na inicijativu Stand Up for Ukraine organizacije Global Citizen, bend iz Rima je na svom instagram profilu objavio jednominutni video, s novom energičnom pjesmom u znak podrške inicijativi.

“Kako spavate noću/kako sklopite oba oka/živite sa svim tim životima na rukama?”, frontmen Damiano David pita u stihovima.

Snimak je popraćen natpisom koji izražava podršku kampanji koja poziva “vlade, institucije, korporacije i pojedince da doniraju novac za humanitarne napore za Ukrajinu i izbjeglice širom svijeta, kao što su Jemen, Južni Sudan i Afganistan.”

“Izbjeglicama u Ukrajini i širom svijeta potrebna je hitna humanitarna pomoć”, napisali su ispod videa uz poruku: “Koristimo svoj glas da zahtijevamo akciju, a možete i vi”.

Stoga se čini da se u tekst obraćaju direktno onima koji su napali Ukrajinu, ogorčeno pitajući kako mogu spavati noću sa svim životima uništenim u ratu koji su stvorili.

Grupa Maneskin pjesmom jasno zauzima stav i poručuje da neće ostati ravnodušni pred ovim ratom.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top