Vijesti

Nestala 15-godišnja djevojčica: Njezina majka je vidila 9. maja iza ponoći vidila kako u ulicu skreće automobil,činilo joj se da je to stariji model Pola!

Jako sam uznemirena jer mojeg djeteta nema već pet dana, a ja od policije, osim da je potraga u toku, nemam nikakve druge informacije, rekla je Tomac

U Zagrebu je prije pet dana, 9. maja, nestala 15-godišnja Lara Trbušić-Golubić, objavljeno je na stranici Nestali.hr.

Na videosnimku nadzorne kamere restorana “Mime's” u Petrinjskoj ulci vidi se Lara (15) koja stoji i nekog čeka. 

Ponedjeljak je, 9. maja, 45 minuta iza ponoći. U ulicu skreće sivi automobil, Larinoj majci se čini da bi to mogao biti stariji model Pola, ali nije sigurna.

Potraga za djevojčicom

Lara užurbanim korakom kreće prema automobilu. Na sebi ima crne patike, crnu trenerku i “duksericu” te rozi ruksak. Od tog trenutka 15,5-godišnjoj djevojci gubi se svaki trag i za njom tragaju sve policijske stanice u državi.

Majka Lare Golubić-Trbušić, čiji je nestanak objavljen i na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba, nazvala je jučer redakciju Jutarnjeg lista i prepričala im šta je prethodilo nestanku njezine kćeri.

Uznemirena je jer, kaže, već dva dana ne može doći do bilo kakvih službenih informacija o tome kako napreduje istraga nestanka njene kćerke, koja je od kuće otišla bez ličnih dokumenata i mobitela, a prije nego što je napustila stan u centru Zagreba, u Šenoinoj ulici, od majke je uzela 200, a od brata 50 kuna.

Snimci nadzornih kamera

– Jako sam uznemirena jer mojeg djeteta nema već pet dana, a ja od policije, osim da je potraga u toku, nemam nikakve druge informacije. Snimci nadzornih kamera izuzete su tek u srijedu. Iako, kad sam u ponedjeljak oko 4:15 sati nazvala policiju i rekla da mi je nestala kćer, odmah je došao policajac, obavio razgovor i odmah je objavljena potraga za Larom. Čula sam kako su svakih deset minuta obavještavali sve policijske stanice da se traga za njom. Ali, sad je, evo, već peti dan… – ispričala je Kristina Tomac, Larina majka koja je ujedno skrbnica i svojoj kćeri i svojem unuku.

Ispričala je i šta je prethodilo Larinom nestanku.

– Suprug i ja smo otišli u petak u Dramalj s unukom, Larinim osmomjesečnim sinom, i trebali smo se vratiti u nedjelju, ali smo neplanirano došli u subotu. Mislim da je kod nje tada bio u stanu jedan dečko, kojeg smo mi po povratku zatekli na stubištu. Na izričito pitanje gdje je bio, rekao mi je da je on komšija s 2. sprata, ali nije znao reći kako se zove ni gdje stanuje. Međutim, Lara je rekla starijem bratu da je taj dečko bio kod nje. U nedjelju smo sasvim normalno, otvoreno razgovarali. U ponedjeljak u noći Larin sinčić se probudio oko tri sata ujutro i probudio je i nas – kaže ona.

Probudili se

Ustala sam pripremiti mu bočicu. Zvala sam Laru, ali nije se odazivala. Otišla sam do njenog kreveta i vidjela da je prazan. Probudili su se moj suprug i Larin brat koji živi s nama i, kad smo vidjeli da je nema, prvo smo nazvali Centar za socijalnu skrb, a po njihovoj uputi i policiju – ispričala je Larina majka. 

Prethodno su ustanovili da nedostaje 250 kuna i da je Lara obula majčine tene u kojima je izašla iz stana na ulicu. U međuvremenu je majku zvala policija i pitala je znači li joj šta ime jednog mladića.

– Ona ima dijete kod kuće, samo želim pronaći svoju kćerku. Ako joj je potrebna ljekarska pomoć, ma kakva god ona bila, da je dobije dok je živa. U pitanju je mladi život – kaže nam Larina majka.

 

Za Larom Trbušić-Golubić, rođenom 7. decembra 2006., koja je slabije tjelesne građe, bila je obuvena u crne platnene šljokičaste tene, nosi naušnicu samo na lijevom uhu i sa sobom ima rozi ruksak traga hrvatska policija i moli sve koji posjedu informacije o njoj da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]r.

– Ona je već treći član u porodici koji je nestao. Martin Trbušić, stric mog pokojnog oca koji je živio u Savskoj, nestao je i nikad nije nađen. Rođen je 16. juna 1924. godine, a nestao je 7. decembra 2008. godine, na Larin drugi rođendan. Izašao je s adrese na Savskoj 165 po hljeb i nikad se više nije vratio. Još se uvijek vodi kao nestali. Moj otac Slavko Trbušić, rođen 1951., također je bio nestao i nađen je mrtav 3. januara 2010. godine, dva mjeseca nakon nestanka mojeg automobila pod vrlo čudnim okolnostima na bescarinskoj zoni na Jankomiru. Sumnjam da je ubijen – kaže majka

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top