Vijesti

Pronađeno tijelo Mateja Periša: Zašto je tek sada isplivalo? Slike sa mjesta događaja!

Telo mlađeg muškarca nađeno je jutros kod Ade Huje, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem.

Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK a***ize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet meseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena telo ispliva.

– Sve zavisi od okolnosti i od same reke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, telo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mesec, a možda čak i dva – rekao je forenzičar.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top