Vijesti

U posljednjem trenutku prikupljena sredstva, mali Vukan u Budimpešti!

U poslednjem trenutku prikupljena su sredstva za lečenje devetomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa. Vukan je zahvlajujući mnoštvu humanih ljudi uspeo da otputuje u Budimpeštu, gde je primljen je u dečju bolnicu “Betešda”.

RTS javlja da će se u bolnici u Budimpšeti obaviti detaljni pregledi i a***ize koji će trajati desetak dana. Lekarski konzilijum će posle toga odlučivati kada će Vukan moći da primi gensku terapiju.

Samo dan pred zakazani termin za prijem u bolnicu u Budimpšeti, Vukanu je nedostajalo još oko 100.000 evra, ali su građani odgovorili na apele i novac je prikupljen.

Od pre dva meseca, od kada se saznalo da i devetomesečni Vukan Stoiljković boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo lečenje potrebno 2,5 miliona evra, pomogli su mnogi humani ljudi, objavio je RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo u skoro poslednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lek na svetu i pobedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top