Vijesti

OTMIČAR IZ SRBIJE MORA NA LIJEČENJE: U Njemačkoj htio ubiti zatočenika zatim držao 3 vozača kao taoce!

U Nirnbergu je u toku suđenje Srbinu F. K. (31), osumnjičenom da je držao taoce u Lastinom autobusu prošle godine u Nemačkoj, što je dovelo do velike policijske operacije.

F. K. se sumnjiči da je napao putnika (20) i nekoliko puta ga udario u glavu u autobusu koji je išao za Srbiju. Do incidenta je došlo u septembru 2021. godine na auto-putu malo posle Nirnberga.

Bild prenosi da regionalni sud treba da odluči da li je optuženi opasnost po javnost i da li bi trebalo da bude smešten u psihijatrijsku ustanovu.

autobus, Lasta

Optuženi se sumnjiči da je napao putnika (20) dok je spavao i udario ga nekoliko puta u glavu, a rečeno je i da je jednu ženu udario u lice.

Sve se, podsetimo, dogodilo u Lastinom autobusu koji je išao za Srbiju, što je dovelo do velike policijske operacije, a auto-put je bio u potpunosti zatvoren u blizini Hilpoltštajna u Srednjoj Frankoniji, podseća Telegraf.

Istražitelji su prvobitno pretpostavili da se radi o oružanoj talačkoj krizi, ali to nije potvrđeno, piše Bild. Specijalna operativna grupa je konačno uhapsila osumnjičenog.

Prema rečima javnog tužioca, Srbin je pokušao da ubije 20-godišnjaka. Putnik ga je optužio za pokušaj ubistva i opasne telesne povrede.

Javni tužilac je zatražio da se 31-godišnji optuženi smesti na psihijatrijsko odeljenje jer ga vide kao opasnost za širu javnost.

Psihijatrijski veštak je utvrdio da 31-godišnjak ima paranoidnu šizofreniju, rekla je portparolka.

Da podsetimo, do incidenta je došlo 21. septembra prošle godine.

Mediji su tada preneli da je Srbin uhapšen nakon četvoročasovne blokade auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce.

autobus, Lasta

Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji su tada naveli da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci auto-puta, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

– Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno – saopštili su tada iz policije.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji su preneli da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top