Lifestyle

BOJE SE POGLEDA: Popović i Brena stopiraju izgradnju kule na Bežaniji!

Veliki broj javnih ličnosti koji žive na Bežanijskoj kosi priključili su se akciji i potpisali peticiju koja se protivi izgradnji kompleksa tri kule u njihovom naselju. Među žiteljima ovog dijela grada koji su aktivni u borbi protiv gradnje, a sve kako im se ne bi ugrozila privatnost su i Lepa Brena i Boba Živojinović, Saša Popović, Aco Pejović, Bane Obradović, Filip Živojinović, Aleksandra Prijović i drugi, saznaje Kurir.

Kako u Fejsbuk grupi pod nazivom “Bežanija ostaje, kosa prkosi” kažu, gradnja megalomanskih kuli nije dobro rješenje za građane Bežanije koji žele da sačuvaju zelene površine i kvalitet života. Oni žele da naselje ostane onakvo kakvo je bilo i kada su kupili stanove i kuće, a ne da im zidaju kule, da prave saobraćajni haos i da ostanu i bez to malo zelenih površina. Zbog toga su se okupili i podnijeli veliki broj primjedbi.

Konkretno, vlasnicima karingtonki smetaju kule, kako zbog navedenih razloga, tako i zbog toga što bi gledale direktno u njihova dvorišta. Time bi se, smatraju, ugrozila njihova privatnost, te ne bi mogli na miru da uživaju u svojim baštama i bazenima.

Inače, ovaj kompleks na ulasku u Beograd, kod autoputa E75, predviđa tri stambeno-poslovne kule sa zajedničkom bazom i podzemnom garažom, od kojih bi dvije kule bile maksimalne visine od po 100 metara, što odgovara visini “Beograđanke”, a jedna 120 metara. To znači da bi oni koji bi radili ili živjeli tu, mogli da gledaju Brenu, Popovića i ostale žitelje ovog naselja kad god su u dvorištu ili dok se sunčaju i kupaju.

Jedan od najaktivnijih, kako saznajemo, jeste Popović, koji je i član vajber grupe koja broji preko dvije hiljade članova i gdje se dogovaraju i iznose svoje prijedloge. Nedavno je Saša zajedno sa Obradovićem i Pejovićem bio i na javnoj raspravi, gdje su urbanisti, ali i građani iznosili primjedbe, što se može vidjeti i na Jutjubu.

S druge strane, u saopštenju investitora se navodi da je projekat finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, te da će biti realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

– U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi – navodi se u saopštenju.

Brenu smo pitali za ovaj problem, ali ona nije bila rada da to komentariše.

– Ne mogu da pričam o tome, time se bave oni koji su zaduženi za to – rekla je ona.

Pokušali smo da dobijemo i Popovićev komentar, ali se on nije oglašavao, javlja Kurir.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Popularno

To Top