Connect with us

Vijesti

KOMŠIJU UDARIO KAMENOM, ZAMAHNUO NA NJEGA SJEKIROM I ŠIPKOM’

Published

on

Dobojlija D.M. (42) uhapšen je i pritvoren zbog nasilničkog ponašanja, osumnjičen je da je komšiju udario kamenom u glavu, pokušao ga udariti u glavu metalnom šipkom, zamahnuo sjekirom prema njemu i prijetio mu da će ga ubiti.

Njemu je pritvor odredio Osnovni sud u Doboju na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Kako je saopšteno iz dobojskog Tužilaštva, Dobojliju terete da je 26. avgusta 2022. godine, oko 12 časova, u Doboju u Đurđevdanskoj ulici, nasiljem značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.
“U verbalnom i fizičkom kontaktu sa oštećenim M.DŽ. pokušao mu je nanijeti udarac u glavu metalnom šipkom, a potom ga udario kamenom u predjelu glave, nanijevši mu tjelesnu povredu, prilikom čega je došlo do krvarenja na glavi oštećenog”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Takođe se navodi da je istog dana oko 18.30 ponovo verbalno napao M.DŽ. i prijetio mu da će ga ubiti.

“U namjeri da ponovo povrijedi oštećenog zamahnuo je sjekirom u njegovom pravcu, a što je dovelo do uznemirenosti i straha za ličnu bezbjednost kako kod oštećenog, tako i kod njegove djece sina i kćerke”, dodaje se u saopštenju.
Incident je spriječio sin oštećenog, koji je prišao nasilniku i oduzeo mu sjekiru, ali tu agonija nije prestala.

Advertisement

Kako se navodi, osumnjičeni se ponovo vratio u svoje dvorište, gdje je pronašao metalni guvernal od bicikla, te držeći guvernal u rukama ponovo krenuo u dvorište oštećenog.

Ponovo je reagovao njegov sin, koji je nasilnika spriječio i savladao na ulazu u dvorište i oduzeo mu guvernal.

Potom se osumnjičeni vratio u svoje dvorište prijeteći oštećenom kako će ga ubiti, trgajući pritom ogradu svog dvorišta.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je osoba koja je odranije poznata po nasilničkom ponašanju, a njihove komšijske nesuglasice su trajale duže vrijeme.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Advertisement

BOMBA za čišćenje vena! Holesterol i visok pritisak nestaju na ovaj način…
Sponsored by MonadPlug
Nakon ispitivanja, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za D.M.

Pritvor mu je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti, a za krivično djelo nasilničko ponašanje može se izreći kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Taj prijedlog prihvatio je Osnovni sud u Doboju i odredio pritvor osumnjičenom D.M. u trajanju od mjesec dana.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net