Connect with us

Vijesti

“Majko, Mačak me je silovao, sve mi je radio. Da li se sudija pita kako je meni sad?!”

Published

on

Porodica devojčice iz okoline Šapca ponovo prolazi kroz agoniju jer je mušakarac koji im je obljubio dete tražio da mu Apelacioni sud smanji kaznu zatvora

Devojčica (13) iz okoline Šapca više od godinu dana bori se da pobedi strahove nakon silovanja koje je doživela od očevog radnika.

Muškarac je osuđen na 12 godina robije, ali pre nekoliko dana uložio je žalbu na visinu presude Apelacionom sudu u Novom Sadu.

– Morala sam ćerki da kažem informaciju i mogućnost da će možda čovek koji ju je obljubio naći ranije na slobodi. Da postoji mogućnost da mu sud smanji kaznu. Njoj je nakon toga ponovo loše. Ima košmare, sanja da je juri muškarac u crnom sa nožem u ruci. Kaže da joj prolaze slike čoveka koji ju je napao. Da stalno čuje njegove reči. Poslednih godinu dana svakodnevno smo kod lekara. Dobila je visok pritisak, ruke joj drhte, jedva spava… Ja sam joj se skroz posvetila- počinje svoju potresnu ispovest za naš portal majka devojčice koju je obljubio muškarac iz okoline Šapca.

Tužilaštvo je krivično delo označilo kao obljuba nad detetom.

Advertisement

– Ćerku je napao 19. juna prošle godine tokom proslave na kojoj smo svi zajedno bili. On je bio zaposlen kao naš radnik i znao ju je od malena. Nikada ništa nismo mogli da primetimo. Na veselje smo tog dana otišli zajedno. On je sedeo pored mog supruga. Ćerka je bila vesela, a jednog trenutka otišla je u igraonicu- priča majka.

Ne zadugo nesrećna žena dobila je poziv od sina: “Mama, trči po seku. Nalazi se na ulici suprotno od centra grada. Desilo se nešto strašno”.

– Nisam znala o čemu je reč. Našla sam ćerku koja je plakala. Rekla mi je:“Majka, Mačak me je silovao. Sve mi je radio.”. Zatim, se onesvestila. Pozvala sam neke ljude da mi pomognu. Da mi daju vodu i šećer i da budu pored nje dok ja odem po supruga. Sećam se da sam ušla u salu, a on se veselio sa mojim mužem. Pevali su zagrljeni. Samo sam mu rekla: “Mačak, ubiću te”. Zatim, pozvala muža da izađe napolje. Kada je saznao šta se dogodilo suprug je krenuo da ga traži, ali on je već pobegao. Slučaj smo odmah prijavili policiji. Dete smo odveli na pregled kod ginekologa- pojašnjava nesrećna majka.

Od tog dana roditelji pokušavaju da oporave ćerku od bola i stresa koji je doživela.

– Stalno smo kod lekara, psiholozi, ginekolozi, neuropsihijatri…Ona više ne sme da ostane sama. Ode u školu, pa me zove da dođem po nju. Boli je glava, ima visok pritisak, ruke joj drhte… Čula je da se njen silovatelj žalio. Stalno me pita da li sudija zna kako je njoj. Ja verujem u naše pravosuđe. Verujem u Apelacioni sud u Novom Sadu.Verujem da mu kazna neće biti smanjena- priča nesrećna žena.

Advertisement

Nesrećnoj majci cilj je samo da joj doktori osposobe ćerku za život. Bila je odičan đak. Devojčica za primer.

– Na veštačenju su mi rekli da mi ćerka ima suicidne misli i da moramo da budemo uz nju. Čak su mi predložili da je smestimo u neku ustanovu na lečenje. Odbila sam rekavši da ću je sama voditi gde god treba, pa makar i po tri puta dnevno- kaže majka.

Ovaj slučaj u javnost je došao početkom godine kada je sud u Šapcu optuženog nakon pola godine  pusti na slobodu.

Međutim, ubrzo je vraćen u zatvor.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net