Connect with us

Uncategorized

Objavljen uznemirujući snimak: Srušila se ogromna vrteška u zabavnom parku, ima povrijeđenih

Na društvenim mrežama objavljen je trenutak kada se sprava – ogromna vrteška, puna ljudi, srušila nakon pada s visine od više od 15 metara na karnevalu u Punjabu u sjevernoj Indiji.

Osoblje uprave karnevala pobjegli su s mjesta događaja nakon nesreće, izvijestili su lokalni mediji, a policija je otvorila istragu o uzroku.

Snimka pokazuje kako rotirajući padajući toranj gubi brzinu prije nego što se strmoglavo sruši umjesto da uspori, a na uznemirujućem snimku vidi se kako posjetitelji ispadaju sa sjedišta od siline udarca.

Promatrači se mogu čuti kako vrište, gledajući kako njihovi voljeni padaju ravno dolje bez zaustavljanja… Najmanje 15 osoba povrijeđeno je u nesreći, uključujući djecu, a petero ih je primljeno u obližnju bolnicu s teškim povredama glave i vrata.

Advertisement

“Svjedok nam je rekao da je došlo do tehničkog kvara na vrteški i da je pala”, rekao je za Indian Express zamjenik policijskog nadzornika Harsimran Singh Bal.

Karneval je zatvoren, a jedan od predstavnika vlasti rekao je da je u toku istraga jesu li organizatori imali dopuštenje za održavanje. Inače, vrteška je u vlasništvu Mukesha Sharme iz Jaipura.

Sunny Singh, jedan od organizatora festivala, rekao je za Hindustan Times da su već mnogo puta organizirali vožnju, ali ‘da se nikada nije dogodilo ništa slično’. Rekao je da namjerava surađivati ​​s policijom.

Pages: 1 2

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Mame napravile listu koja otkriva jeste li spremni za dijete

Ne shvatajte ovu listu ozbiljno, samo se zabavite

Mame carice napravile urnebesnu listu koja otkriva jeste li spremni za dijete

Ne shvatajte ovu listu ozbiljno, samo se zabavite.

1. Nabavite pet kobri i stavite ih u mekani džak koji ćete vezati da ne bi pobjegle. Lezite pored džaka u krevet i pjevajte uspavanke dok se kobre koprcaju satima umjesto da spavaju. Ponavljajte dva puta dnevno pet godina.

Advertisement
Organske namirnice

2. Potrošite 300 maraka na organsku piletinu, vitamine bez GMO, vafle bez glutena i krekere bez aditiva. Bit će vam teško da izađete nakraj s troškovima organskih namirnica, ali svejedno ih kupite jer ste na Facebooku upravo pročitali tekst o opasnostima zatrovane hrane koju jedemo. Pola velike torbe organskih namirnica unesite u kuću i onda svo to sranje bacite u đubre ne biste li simulirali dijete koje odbija da jede bilo šta od svega toga. Naviknite se na to.

3. Navijte sat za svaku dnevnu obavezu koju imate, ali pobrinite se da vam alarm zvoni kao sirena za zračni napad. Ukoliko sušenje vaše kose obično traje 20 minuta, sat navijte da zvoni za 11 minuta. Da li biste čitali knjigu sat? Navijte alarm za 30 sekundi. Upoznajte se s konceptom života u kom nikada nemate dovoljno vremena.

4. Naučite partnera da kaže – kuka „Glaaaaadan sam“ svaki put kada sjednete u auto i krenete negdje. Natjerajte ga da to isto ponavlja poslije svakog izlaska na večeru, dok zajedno izlazite iz restorana. Udarajte glavom o zid nekoliko puta jer će se isto dešavati od tri do pet godina.

5. Zamolite partnera da uzvikuje ime neke pjesme neumorno, sve dok je ne pustite u kolima svaki put kada isparkiravate auto ili prolazite kroz neki krkljanac od gužve. Naučite ga da ponavlja to četiri godine i nikada, nikako ne smije da mijenja pjesmu.

Advertisement
Navijanje alarma

6. Prije nego što svakodnevno izađete iz kuće, spakujte u torbu: užinu bez glutena koja ima dovoljno proteina, bez boje je, u cijelom zrnu i ne može da se prospe. Kada nađete bilo šta što ispunjava te uvjete (nagovještaj – to ne postoji), sve bacite na zadnje sjedište u kolima. Ponavljajte 10 godina.

7. Zamolite partnera da navije alarm za bilo koje vrijeme između ponoći i šest ujutru, ali nikada kasnije od šest. Važno je da alarme navije on, a da vi na znate vrijeme. Pokušajte da zaspite znajući da će vas alarm probuditi ali ne i kada. Ponavljajte 18 godina.

8. Instalirajte mali plastični koš na zadnje sjedište u kolima. Pokušajte da u njega ubacite užine, plišane igračke, knjige i flašice vode koje cure simulirajući da sve to dodajete svom djetetu koje plače. Ako predmeti ne upadnu u koš (a neće), ispružite ruku unazad pokušavajući da ih dohvatite da biste probali ponovo, ali paralelno s tim gledajte u put ispred sebe i slušajte pjesmicu koja je pod tačkom 5.

9. Neka vam partner kihne direktno u usta i onda vam se zakašlje u oči.

Advertisement
10. Kada ste najniže pali, u trenutku kada niste sigurni da li možete da nastavite dalje, zamolite partnera da vam baci vagon ”Tomas i drugari” na glavu i pusti vam krv.

Izvor: avaz.ba

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Uncategorized

S novom tehnologijom električni automobili bi mogli da skladište energiju

Studija uključuje podatke sa kineskog, evropskog, američkog i indijskog tržišta

Prelazak na obnovljive izvore energije poput vjetra ili sunca je ključan za suočavanje s globalnim zagrijavanjem.

Prelazak na obnovljive izvore energije poput vjetra ili sunca je ključan za suočavanje s globalnim zagrijavanjem.

Tehnologija “Vehicle to grid” (V2G), koja je trenutno u razvoju, omogućava električnim automobilima da se pune kada ima dosta električne energije i da je vrate ponovo preko istog terminala kada količina energije u mreži padne.

Procjene agencije

Advertisement
Povećanjem broja električnih automobila, ove potrebe za skladištenjem mogle bi se zadovoljiti do 2030. godine u većini zemalja svijeta, prema proračunima istraživača Chengjian Xua sa Univerziteta u Leidenu u Holandiji.

Baterije bi mogle ponuditi 32 do 62 teravata kapaciteta do 2050. godine, što je više od potreba za skladištenjem koje procjenjuje Međunarodna agencija za obnovljivu energiju.

Ova kalkulacija takođe uključuje ponovnu upotrebu dragocenih korištenih baterija, koje se smatraju nedovoljnim za automobile zbog gubitka autonomije od 20 ili 30 odsto.

Korištenje električnih automobila za skladištenje električne energije smanjilo bi potražnju za skladištenjem energije i klimatske utjecaje povezane s proizvodnjom opreme za skladištenje , rekao je Xu za AFP.

Trajanje baterije

Advertisement
Istraživač očekuje ograničeno učešće korisnika električnih automobila u V2G sistemu, jer bi ovi ciklusi mogli malo smanjiti vijek trajanja baterije. Ali ovo učešće je “ključno” i vlada može igrati važnu ulogu uz poticaje , naglasio je Xu, uz mikro plaćanja za pojedince koji priključuju svoj automobil na terminal i dijele svoju struju, ili obavezujući kompanije da povežu svoje vozne parkove.

Studija uključuje podatke sa kineskog, evropskog, američkog i indijskog tržišta i uzima u obzir faktore kao što su različite tehnologije baterija, udaljenosti automobila ili prosječne temperature, koji utiču na vijek trajanja baterije.

Nekoliko proizvođača kao što su Hyundai ili Renault već testiraju vozila opremljena V2G, na primjer u Utrechtu. Neki Tesla su također već kompatibilni, kao i mnogi kućni punjači.

Renault procjenjuje da bi u slučaju iznajmljenog električnog automobila, vozač i marka mogli podijeliti do 400 eura godišnje ako ostave svoj automobil uključen 8 sati dnevno.

Izvor: avaz.ba

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Uncategorized

Luis Hamilton i Šon Vajt istražuju Antarktik

Šampion Formule 1 i osvajač zlatne olimpijske medalje u snoubordu su na društvenim mrežama objavili niz fotografija bijelog pejzaža

Vozač Formule 1 Luis Hamilton (Lewis Hamilton) i snouborder Šon Vajt (Shaun White) iznajmili su superjahtu pokojnog suosnivača “Microsofta” Pola Alena (Paul Allen) – „Octopus“, za 2,2 miliona dolara sedmično kako bi istražili ledene vode Antarktika.

Šampion Formule 1 i osvajač zlatne olimpijske medalje u snoubordu su na društvenim mrežama objavili niz fotografija bijelog pejzaža i karakteristične jahte koje su izazvale buru emocija kod njihovih pratilaca, kao i komentara.

“Octopus” jahtu dužine 126 metra i vrijednu 175 miliona dolara izgradio je “Lurssen”.

Advertisement
Dvojica vrhunskih sportista odmaraju na osmospratnoj jahti u kojoj se nalaze dva heliodroma, podvodni salon za posmatranje sa staklenim dnom, kino i potpuno opremljen ronilački centar. Iako je namijenjena kao jahta za naučna istraživanja i okeanografska putovanja, luksuzni sadržaji čine je neodoljivom za one sa dubokim džepovima.

Jahta može da primi 12 osoba i nudi obilje zabavnih sadržaja, uključujući 4D kino sa 12 sjedišta, sto za stoni tenis, fitnes centar, smoothie bar, salon, objekte za masažu, i veliku biblioteku sa kaminom.

Izvor: avaz.ba

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net