Connect with us

Vijesti

Britanci ne mogu bez kraljice: Vide je na nebu među oblacima

Published

on

Vozim se kući i Leacy počinje vikati ‘O moj Bože!’. Uhvatila me panika. Zatim je pokazala ovu fotografiju oblaka, rekla je gospođa Leanne Bethell koja živi u Telfordu

inula u dvorcu Balmoral. Najteže je obitelji i Britancima, narodu koji ju je na tronu gledao dugih 70 godina. Prošlo je tek nekoliko sati od njezine smrti, a jedna je Britanka snimila oblak neobičnog oblika. Ističe da je nevjerojatno sličan kraljici koja nosi svoj prepoznatljivi šešir.

– Vozim se kući i Leacy počinje vikati ‘O moj Bože!’. Uhvatila me panika. Zatim je pokazala ovu fotografiju oblaka – rekla je gospođa Leanne Bethell koja živi u Telfordu u zapadnom Midlandsu u Engleskoj.

24sata

Britanci su proučili Leanninu fotografiju oblaka, a evo što su pisali:

‘Vidiš samo ako ga tražiš. Možda je to znak ili možda samo tražimo znak odozgo, tko će znati’, ‘Sve što znam je da nam je ova gospođa svoj život posvetila s najvećim poštovanjem. Počivaj u miru kraljica Elizabeta II’, ‘Moja djevojčica Liz uvijek pazi na nas’, bili su samo neki od komentara.

Advertisement

Royal visit to Lincoln's Inn

Inače, nedugo prije nego što su iz Buckinghamske palače priopćili da je preminula kraljica Elizabeta II., ispred rezidencije Njezinog Visočanstva u Londonu pojavila se dvostruka duga. Brojni građani i turisti divili su se ovoj neobičnoj pojavi, a mnogi su i komentirali kako je kraljica ‘poslala znak’ te da ih je ‘stvarno napustila’.

Kraljica Elizabeta II., najdugovječniji britanski monarh, umrla je mirno u dobi od 96 godina u dvorcu Balmoral. Strani mediji izvijestili su kako je preminula oko 18:30, po lokalnom vremenu, no čini se kako je to bilo nekoliko sati ranije. Naime, britanska premijerka Liz Truss obaviještena je o kraljičinoj smrti u 16.30, rekao je službeni glasnogovornik premijerke. Vijest joj je priopćio tajnik kabineta Simon Case.

Queen Elizabeth II 94th birthday

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net