Connect with us

Vijesti

Evo što se događalo u sobi dok je kraljica Elizabeta II. umirala

Published

on

Britanski mediji navode kako su liječnici obavijestili obitelj da je kraljici ostalo nekoliko sati života, pa su svi viši članovi obitelji požurili kako bi se oprostili s njom.

Charles je u Balmoral otišao u četvrtak. Tamo je prebačen helikopterom oko 11 sati, a pridružila mu se i princeza Anna (72). Britanski mediji navode kako su liječnici obavijestili obitelj da je kraljici ostalo nekoliko sati života, pa su svi viši članovi obitelji požurili kako bi se oprostili s njom.

Queen's love of Balmoral

S obzirom na to da je Charles postao kraljem u trenutku kraljičine smrti, vjerojatno mu je sestra odmah poljubila ruku. Isto su napravila i dva mlađa brata, kao i sin, novi prijestolonasljednik William (40). Kraljičin tajnik u 16:30 obavijestio je premijerku Liz Truss (47) o smrti, a dva sata kasnije obaviještena je i javnost.

24sata

Liječnik Huw Thomas koji za kraljevsku obitelj radi već 16 godina, jedini je mogao odlučiti tko smije ući u kraljičinu sobu. Ovaj gastroenterolog također je bio jedini koji je odlučivao koje informacije smiju izaći u javnost. Ista je situacija bila i za sve bivše vladare. Kraljica mu je u potpunosti vjerovala, a o tome svjedoči i podatak da mu je dala ulogu šefa liječničkog tima kraljevske obitelji. Zbog rada mu je dodijelila i titulu viteza zapovjednika Kraljevskog viktorijanskog reda 2021. godine.

Edinburgh: Kraljica Elizabetha odlazi s mise

William, koji bi trebao postati princ od Walesa i prvi u redu za prijestolje, odjurio je iz Berkshirea u Balmoral. Njegova supruga, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton (40), ostala je u Windsoru brinuti se za njihovu djecu, Georgea, Charlotte i Louisa, koji su imali prvi dan u novoj školi.

Queen Elizabeth II health

Kraljičin drugi sin, princ Andrew (62) te grof i grofica od Wessexa bili su u istom zrakoplovu RAF-a kao i vojvoda od Cambridgea, koji je sletio u Aberdeenu nešto prije 16 sati. Pridružili su im se Balmoralu princeza Royal, vojvotkinja od Cornwalla i princ od Walesa. 

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa, također je putovao u Škotsku. Trebali su prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada WellChild u Londonu u četvrtak navečer. Novinska agencija Press Association kasnije je izvijestila da će Harry putovati bez Meghan Markle (41).

Princ Harry kre?e prema Londonu nakon što je 12 sati boravio u Škotskoj zbog smrti  Elizabete II.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net