Connect with us

Vijesti

Iva za Zadrugu tražila 200.000 eura, Maja 4.000 eura nedjeljno, Ivan 2.000 eura! A evo koliko dobijaju novi učesnici!

Published

on

Šesta sezona rijalitija “Zadruga” počinje u petak. Ni ova sezona neće proći bez već poznatih rijaliti igrača. Oni su povratnici zbog velikih honorara koje su ugovorili s Pink televizijom.

Kako za sada stvari stoje, najplaćenija će biti Iva Grgurić. Ona je, kako je izjavila za medije, tražila honorar od čak 200.000 eura. Kao pobjednica “Zadruge 4” smatra da zaslužuje da bude izuzetno plaćena.

– Veliki honorar sam tražila za ovaj ulazak, o tome ne smijem da pričam, ali je veliki iznos. Skoro 200.000 eura je u pitanju. Naravno da imam uslove koje nisam tražila u prethodnoj sezoni – izjavila je Iva nakon pregovora.

Za njom slijedi Miki Đuričić, koji će za 10 mjeseci boravka u bijeloj kući zaraditi 150.000 eura. I Stanija Dobrojević će se dobro opariti, njen honorar iznosi 100.000 eura. Ona će se zadrugarima pridružiti naknadno.

– Tačno je da ulazim u “Zadrugu 6”! Najvjerovatnije će to biti oko Nove godine – potvrdila je Stanija svoj ulazak za medije.

Kristijan Golubović će za ovu sezonu dobiti 70.000 eura, ali je imao i uslov da izađe na nekoliko dana kada mu se bude porodila vjerenica Kristina Spalević. I Ivan Marinković je bio na pregovorima, a prema poslednjim informacijama, i on će se useliti u rijaliti naknadno, i to za 2.000 eura nedjeljno.

Miljana Kulić planira da uđe čim joj to zdravstveno stanje dozvoli, i to za 3.000 eura nedjeljno, a uz nju ide i njena majka za 500 eura manje.

Od Maje Marinković se očekuje da bude okosnica ove sezone, pa joj je zato i odobren honorar od 4.000 eura nedjeljno, dok će njen otac Taki Marinković dobijati 1.500 eura. Karađorđe će biti plaćen 1.000 eura po nedelji, ali postoji tendencija povećanja honorara ukoliko bude ušao u žestoke rasprave sa Marinkovićima, s kojima nije u dobrim odnosima otkako je Maja preotela nevjenčanog supruga njegovoj kćerki.

Iako je sastavni dio svih sezona, Lepi Mića je i dalje skroman kada je honorar u pitanju. On će dobijati 1.200 eura nedjeljno.

Advertisement

– Ja sam u rijaliiju za vrlo male pare. Pitajte lažne milionere koliko su uzeli para. Boli me glava od njihovih laži. Ja sam inteligentan čovjek i pre sam za jednu skromnu, dobru platu, koja te čeka kad izađeš iz rijalitija, nego da tražim milione, a izađem bez žute banke. Zadovoljan sam. Tih deset plata na kamaru, bude plus i neka nagrada, eto dobio sam kola, javnu promociju, pa sve to vrijedi – izjavio je Mića.

I ostali povratnici, poput Matore, Filipa Cara i Nikole Grujića Gruje, lijepo su naplatili učešće, dok će zadrugari koji se prvi put pojavljuju u “Zadruzi”, a nisu poznati javnosti, morati da se zadovolje nedeljnim honorarom od 300 do 500 eura.

.

.

Vijesti

DOZNAJEMO: OVO JE PISMO PENZIONERIMA ZBOG KOJEG SU FADILA NOVALIĆA STAVILI NA CRNU LISTU SAD-A

Published

on

By

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, 2018. godine poslao je pismo penzionerima u ovom entitetu u kojem je navedeno šta je Vlada FBih do tada uradila na poboljšanju statusa penzionera te šta će Vlada FBiH raditi u narednom periodu, tačnije od 2018. godine do kraja ovog mandata.

Novalić je naveo da penzioneri mogu očekivati rast povećanja penzija, što je i ispunjeno u ovom mandatu.

U mandatu Fadila Novalića penzije su povećavane nekoliko puta (zaključno s junom 2022.). Između ostalog, četiri redovna povećanja, dva vanredna najnižih penzija i jednokratna povećanja, odnosno isplaćivane su jednokratne pomoći penzionerima … Za vrijeme vlade Fadila Novalića penzije su povećavane – od 2015. do 2018. godine 34 KM, a od 2019. do 2021. za 25 KM, te povećanje od 11 posto u ovoj godini.

Prosječna penzija prije novog Zakona o PIO-u koji je usvojen u Novalićevom mandatu iznosila je 371,59, a najniža 326,17 KM.

Deficit Zavoda PIO/MIO u mandatu Nermina Nikšića, prethodnog premijera, išao je i do 200 miliona KM. Po završetku mandata Vlade FBiH na čijem je čelu bio Nikšić deficit PIO-a je bio 133.150.000 KM (na dan 31.03.2015. godine kada je imenovana Novalićeva Vlada FBiH). Suficit PIO-a 31. decembra 2021. godine iznosio je 132.260.000 KM.

Advertisement

Novalić je, dakle, stavljen na američku crnu listu zato što je penzionerima u FBiH poslao pismo u kojem im navodi da će se Vlada FBiH i dalje brinuti o njima.

Ministarstvo finasija SAD-a to tumači na način da je Novalić “zloupotrebio podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, što je suprotno zakonima BiH.

U sedmici prije izbora 2018. gdine Novalić je koristio podatke o penzionerima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je naveo svoja postignuća i obećavao povećanje penzija u zemlji u kojoj pitanje penzija ima jaku političku važnost”.

Pismo zbog kojeg su Novalića stavili na američku crnu listu možete vidjeti izpod:

Continue Reading

Vijesti

U BiH ogroman broj nevažećih glasačkih listića. Oglasili se Izetbegović i Dodik

Published

on

By

Na posljednjim Općim izborima ponovno je bio veliki broj nevažećih listića kojim su se birali državni parlamentarci i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije, nakon obrađenih više od 83 posto biračkih mjesta, tijekom izbora zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine bilo je gotovo 120.000 nevažećih listića ili 8.67 posto.

Nakon obrađenih 92 posto biračkih mjesta na izborima za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine bilo je više od 102.000 nevažećih glasačkih listića. Ukupno je više od 222.000 nevažećih listića,

zbori u BiH prouzročili su dramatične promjene u odnosima snaga među strankama. Broje se glasovi, a brojni su kandidati već proglasili pobjedu, iako službeni rezultati još nisu objavljeni. Sve je ipak zasjenio visoki predstavnik Christian Schmidt koji je u izbornoj noći odlučio nametnuti izmjene Izbornog zakona.

Nedjeljni opći izbori u BiH promijenili su odnos političkih snaga u njoj, no nedovoljno za potpunu promjenu vlasti pa će njome u naredne četiri godine najvjerojatnije i dalje upravljati tri velike nacionalne stranke koje su bile u koaliciji i protekle četiri godine.

Advertisement
Continue Reading

Vijesti

TO ŠTO VAM POLICAJAC UVEK DODIRNE AUTO KAD VAS ZAUSTAVI, NIJE NIMALO SLUČAJNO! Genijalna policijska tehnika, evo zašto to rade

Published

on

By

Kada vas saobraćajna policija zaustavi, prilaze sa zadnje strane, a vi u retrovizoru možete videti kako policajac dodiruje gepek ili drugi deo automobila vašeg auta. Naravno, pod uslovom da ste obratili pažnju.

Međutim, da li znate razlog za to? Neverovatno je prosto, ali i genijalno u isto vreme.

Saobraćajna Policija, Loznica

Ako vozač napravi neko krivično delo, u toku samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je policajac ostavio predstavlja značajan dokaz.

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret s određenim vozačem.

U slučaju nužde, vozač koji je ostavio svoj automobil i pobegao se može locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

Advertisement

A još jedan razlog za dodirivanje gepeka jeste provera da li se neko nalazi u njemu, odnosno da li je kidnapovanje u pitanju. Ova procedura prvobitno se razvila kako bi policajci malo uplašili vozača i ostale osobe u vozilu.

Saobraćajna Policija, Policija

U slučaju da vozač ima neke nelegalne supstance ili oružje, odmah će krenuti da ih sakrije pre nego što policajac stigne do prozora, a iznenadno kuckanje može da ga zbuni i tako poveća šansu da hvatanje.

Ova praksa se polako napušta u SAD zbog velikog broja napada na policajce jer kuckanjem odaju svoju poziciju i tako olakšavaju kriminalcima da ih iznenade i napadnu.

Policajci ne dodiruju samo gepek, već i zadnji far automobila iz potpuno istog razloga, a u nekim situacijama to im daje dovoljno vremena da procene situaciju i ima li opasnosti.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net