Connect with us

Vijesti

Oglasio se otac Bake Praseta: Sine, kad si se uvalio u to, moraš da pobijediš!

Published

on

Jutjuber Baka Prase i vlasnik televizije “Pink” Željko Mitrović danima vode medijski rat, u kojem su obe strane iznijele brojne optužbe. Ovim povodom oglasio se i otac Bake Praseta, Nenad Ilić, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao riječi podrške za svog sina.

„Sjećate se, možda oni sa malo više iskustva i pamćenja, onih radio emisija sa pozdravima i čestitkama? Polazak u vojsku, rođendan, svadba… E pa sad i ja za nedjelju popodne da pustim prijateljima jednu pjesmu za podršku mom sinu. Pink Floid, ‘Shine On You Crazy Diamond“ iliti u prevodu – Sjaj ti ludi dijamantu. Nisam nikad bio žanrovski određen, ni roker ni džezer ni folk… Ali ovo sada je pjesma za njega. Njemu vjerovatno spora, pošto on ima brzinu i energiju kao ona nuklearna elektrana u Zaporožju koju skotovi bombarduju“, započeo je Ilić, pa je nastavio:

“Bez obzira na povod, da li je veliki ili je banalan, ‘slučajan’, a pod Božjom kapom ništa nije slučajno, ušao je u nemogući poduhvat. Da se sam obračunava sa fabrikom zla. Pokušavao sam da ga odgovorim, ali ne vrijedi. Kad ga neko ucjenjuje ili mu prijeti, uključuje se na dugme. Kao i ja kad sam bio mlad.”

Nenad je, potom, poslao javno poruku sinu.

“Bogdane, sine, zbog svih nas, kad si se već uvalio u to – moraš da pobijediš. Sijaj sine svojom blesavom iskrenošću protiv ogavnih gospodara laži. Nisi ti junak kao Miloš, i sam to znaš i priznaješ svoje mane i slabosti, ali ako nemamo boljeg od tebe da stane na crtu skotovima – najbolji si”, napisao je Nenad.

.

.

.

.

.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net