Connect with us

Vijesti

ISKRENA PRIČA ŽENE KOJA SE UDALA ZBOG NOVCA: “LJUDI KOJI IMAJU PARE ZNAJU DA TO NIJE SREĆA”

Published

on

Nije poenta udati se za bogatog čovjeka samo zbog njegovog novca, poenta je udati se za dobrog i onog koga voliš i sa njim izgraditi bogastvo… ako ne materijalno bogastvo onda bar ono u vašim dušama.

“Tokom studiranja upoznala sam mladića iz veoma bogate porodice i bila impresionirana njegovom markiranom odjećom, autom i naseljem u kom je živjela njegova porodica. Nikada se prije nikome toliko bogatom nisam svidjela. Vjenčali smo se odmah nakon što smo diplomirali. Vrlo brzo je uznapredovao u karijeri, i naš životni stil je bio raskošan.

Moj suprug je mnogo radio, i po 18 sati dnevno, želio je da obezbijedi siguran temelj života prije nego što osnujemo porodicu. Sve odluke vezano za posao donosio je sam, ja sam bila upoznata sa svime, ali nisam imala uticaja ni na šta, samo sam mogla da ga pratim. Da udala sam se zbog bogastva ali nikada se u bogatstvu nisam osjećala ugodno.

Image by Engin Akyurt from Pixabay.com

Nisam imala nikakvog znanja o finansijama i štednji. Više od novca i finansijske slobode ja sam željela svog muža – ali je ubrzo postalo jasno da je on vjenčan za svoju karijeru. Nevjerovatno, ali sam počela da zavidim svojim udatim prijateljicama koje su imale problema s novcem,ali su se borile zajedno sa svojim muževima.

Bila sam ljubomorna na to koliko su ranjivi i intimni jedno s drugim. Nakon 7 godina moj muž je konačno bio zadovoljan finansijama da smo mogli zasnivati porodicu. Dobili smo dvoje djece, ali on nije previše vremena provodio s nama. Govorio bi da će imati više vremena za nas kada se penzioniše. Vremenom je moje nezadovoljstvo raslo.

Nisam se udala da bih bila usamljena, nego da bih imala partnera. Sav novac koji sam dobijala trošila sam na svakodnevne namirnice, stvari koje su trebale djeci, a ipak on je moje izbore nazivao ekstravagantnim i neodgovornim. Želio je da me kontroliše.

Advertisement
Image by lecreusois from Pixabay

Ja možda nisam bila mudra kada su u pitanju finansije ni štednja, ali kada sam željela da naučim više o tome, on to nije dozvoljavao. Shvatila sam da naš brak nije baziran na ljubavi, nego na novcu i statusu. Jednog dana moja sestra mi je rekla: „ Ti si najskromnija bogata osoba koju znam“. Bila sam zatečena.

Čak ni nakon svih ovih godina nisam se smatrala bogatom. Tada sam shvatila – ovo nije život koji sam željela. Nakon 20 godina, moj suprug i ja smo se konačno razveli. Novac je bio taj koji je trebao da nas usreći, a na kraju on nas je rastavio. Sada znam da, iako bogatstvo može osigurati siguran i ugodan način života, nikad ne može pružiti ono što je zaista važno: poštovanje, intimnost, zdrava komunikacija i istinska ljubav.

Od mog razvoda je prošlo dvije godine, za to vrijeme učila sam o finansijama, i iako nije bilo lako apsolutno je oslobađajuće. Za razliku od nekad, sada se osjećam snažnom, srećnom i slobodnom. Sada sama kontrolišem svoje finasnije, i iako nije lako, ne bih ovo mijenjala ni za šta. Jedina prava sreća dolazi iz unutrašnjeg zadovoljstva.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net