Connect with us

Vijesti

ISKRENA PRIČA ŽENE KOJA SE UDALA ZBOG NOVCA: “LJUDI KOJI IMAJU PARE ZNAJU DA TO NIJE SREĆA”

Nije poenta udati se za bogatog čovjeka samo zbog njegovog novca, poenta je udati se za dobrog i onog koga voliš i sa njim izgraditi bogastvo… ako ne materijalno bogastvo onda bar ono u vašim dušama.

“Tokom studiranja upoznala sam mladića iz veoma bogate porodice i bila impresionirana njegovom markiranom odjećom, autom i naseljem u kom je živjela njegova porodica. Nikada se prije nikome toliko bogatom nisam svidjela. Vjenčali smo se odmah nakon što smo diplomirali. Vrlo brzo je uznapredovao u karijeri, i naš životni stil je bio raskošan.

Moj suprug je mnogo radio, i po 18 sati dnevno, želio je da obezbijedi siguran temelj života prije nego što osnujemo porodicu. Sve odluke vezano za posao donosio je sam, ja sam bila upoznata sa svime, ali nisam imala uticaja ni na šta, samo sam mogla da ga pratim. Da udala sam se zbog bogastva ali nikada se u bogatstvu nisam osjećala ugodno.

Image by Engin Akyurt from Pixabay.com

Nisam imala nikakvog znanja o finansijama i štednji. Više od novca i finansijske slobode ja sam željela svog muža – ali je ubrzo postalo jasno da je on vjenčan za svoju karijeru. Nevjerovatno, ali sam počela da zavidim svojim udatim prijateljicama koje su imale problema s novcem,ali su se borile zajedno sa svojim muževima.

Bila sam ljubomorna na to koliko su ranjivi i intimni jedno s drugim. Nakon 7 godina moj muž je konačno bio zadovoljan finansijama da smo mogli zasnivati porodicu. Dobili smo dvoje djece, ali on nije previše vremena provodio s nama. Govorio bi da će imati više vremena za nas kada se penzioniše. Vremenom je moje nezadovoljstvo raslo.

Nisam se udala da bih bila usamljena, nego da bih imala partnera. Sav novac koji sam dobijala trošila sam na svakodnevne namirnice, stvari koje su trebale djeci, a ipak on je moje izbore nazivao ekstravagantnim i neodgovornim. Želio je da me kontroliše.

Advertisement
Image by lecreusois from Pixabay

Ja možda nisam bila mudra kada su u pitanju finansije ni štednja, ali kada sam željela da naučim više o tome, on to nije dozvoljavao. Shvatila sam da naš brak nije baziran na ljubavi, nego na novcu i statusu. Jednog dana moja sestra mi je rekla: „ Ti si najskromnija bogata osoba koju znam“. Bila sam zatečena.

Čak ni nakon svih ovih godina nisam se smatrala bogatom. Tada sam shvatila – ovo nije život koji sam željela. Nakon 20 godina, moj suprug i ja smo se konačno razveli. Novac je bio taj koji je trebao da nas usreći, a na kraju on nas je rastavio. Sada znam da, iako bogatstvo može osigurati siguran i ugodan način života, nikad ne može pružiti ono što je zaista važno: poštovanje, intimnost, zdrava komunikacija i istinska ljubav.

Od mog razvoda je prošlo dvije godine, za to vrijeme učila sam o finansijama, i iako nije bilo lako apsolutno je oslobađajuće. Za razliku od nekad, sada se osjećam snažnom, srećnom i slobodnom. Sada sama kontrolišem svoje finasnije, i iako nije lako, ne bih ovo mijenjala ni za šta. Jedina prava sreća dolazi iz unutrašnjeg zadovoljstva.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Pola svijeta te mrzi: Pikeu došlo preko glave da sluša zlurade komentare, pa poslao poruku koja je razbijesnila svijet!

Poznati kataloski fudbaler Gerard Pique je pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a još više otkako se našao u centru pažnje medija nakon objavljivanja pjesme koju mu je Shakira posvetila .

Bivšeg fudbalera neprestano progone novinari i paparaci, zbog čega ponekad izgubi strpljenje, a primjer toga jeste i obraćanje španskom novinaru Džordiju Martinu, koji je otkrio neke od detalja iz života Кatalonca i otvoreno je pokazao podršku Šakiri.

Martin je nedavno objavio da Pike veoma pažljivo prati njegove objave na društvenim mrežama.

– Moj najbolji prijatelj me posmatra – napisao je.

Nije dugo čekao na odgovor bivšeg igrača Barselone, koji mu je ostavio kontroverznu poruku:

Advertisement
– Prestani da se dr.giraš. Dr.ga je jako opasna – napisao je Pike.

Martin je takođe reagovao na Pikeov odgovor, iako ga je na kraju izbrisao. Ono što je rekao sigurno nije zadovoljilo Кatalonca.

– Ja te ne tagujem i ti reaguješ. Stalno gledaš moje priče, pola sveta te mrzi – napisao je novinar, pa je dodao.

– Možda postoji nešto što vas brine i ne želite da to izađe na vidjelo? Hoće li vaša djevojka nositi rogove (emotikon rogova – što implicira nevjerstvo)? Ai, ai, ai… – glasio je ostatak komentara.

Ne znamo da li će se rat između njih dvoje nastaviti na društvenim mrežama, ali u međuvremenu se čini da je Pike fokusiran na svoju novu vezu sa Кlarom Čijom, sa kojom nema problema da se pojavi u javnosti.

Advertisement
U stvari, to je ozvaničio u svom najnovijem postu na Instagramu sa slikom njih dvoje.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Glossy

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Braća preminula u istom danu: Milan klonuo na fudbalskom turniru, a srce starijeg Milisava to nije izdržalo!

Koliko može biti jaka bratska ljubav, da srce bukvalno stane od tuge pokazuje jučerašnji tragični događaj iz Lipničkog Šora kod Loznice. U istom danu izdahnula su dva rođena brata, Milan (47) i dvije godine stariji Milisav (49) Maksimović, prvi u Sloveniji, a drugi u Srbiji poslije saznanja šta se desilo.

Mlađi brat, koji je bio gluhonijem, nalazio se na fudbalskom turniru u Sloveniji, a onda je stigla vijest da je tamo iznenada preminuo.

– Milan je bio vrlo dobar fudbaler, koliko znam bio je član FK Sloge iz našeg sela za koju je povremeno igrao, inače, za njega zna cijela bivša Juga. Bio je član naše reprezentacije gluhonijemih osoba i veoma uspješno je nosi državni dres. Kako sam čuo igrao je jučer taj nesrećni turnir kada mu je pozlilo na utakmici, a izgleda da je srce upitanju. Nažalost, nije mu bilo spasa žali brata, sve to bilo je u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča jedan mještanin Lipničkog Šora u kome su svi potreseni zlom sudbinom Maksimovića.

To su javili njegovima i Milisava je takav tragična vijest strašno pogodila.

– Kažu da je pokušavao da utješi njihovu majku, a onda je u jednom trenutku izašao iz kuće. Našli su ga ubrzo mrtvog u dvorištu. Valjda srce nije moglo da izdrži, nije mogao da prežali brata. Sve to dogodilo se u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča sagovornik, a prenosi Kurir.

Advertisement
Za braću kažu da su bili dobri i vrijedni ljudi. Relativno rano su ostali bez oca pa su se borili kroz život i bili jako vezani. To je jedna vrlo jednostavna, pitoma porodica, a njih dvojica uvijek spremni da pomognu ako kome mogu, kažu njihove komšije i prijatelji zatečeni velikom tragedijom.

Iza njih su ostale supruge, majka i petoro djece, Milisav ih ima troje, a Milan dvoje.


Foto: Ilustracija

Kada će biti sahrana mještani ne znaju, ali pretpostvaljaju da će braća biti zajedno ispraćena na vječni počinak. Inače, na društvenim mrežama je osvanuo danas apel da se pomogne porodici oko troškova dopremanja Milanovog tijela iz Slovenije u Lipnički Šor.

.

Advertisement
.

.

Izvor. Kurir

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Uznemirujući snimak! Zvezdan potpuno poludio pa se zaletio iz sve snage i prošao kroz staklo!

Rijaliti učesnik Zvezdan Slavnić zaleteo se i prošao kroz vrata nakon razgovora sa bivšom suprugom Anom Ćurčić.

Naime, on se zaleteo iz sve snage i prošao kroz vrata.

Ana je u tom trenutku krenula da vrišti i da ga doziva pameti.

– Aj se smiri, hoćeš da me stresiraš još – rekla je Ana.

Advertisement
– Hoćeš da me ubiješ – upitao ju je Zvezdan.

Uznemirujući snimak pogledajte ovdje

Na imanju je nastala čitava pobuna nakon ovog Zvezdanovog postupka, a zadrugari su krenuli da ga dozivaju i govore mu da prestane to da radi, dok je Ana zaplakala u zagrljaju Zorice Marković.

Podsetimo, Zvezdan i Ana imali su novo suočavanje u vezi njihovog odnosa, a Zvezdana je izgleda to dodatno izrevoltiralo pa se odvažio na ovakav postupak.

Advertisement
Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net