Connect with us

Vijesti

Izetbegović: Nešto je u narodu proradilo, vraća sve svojoj stranci, pobijedit će SDA iz više razloga

U sarajevskom naselju Hrasno Brdo održan je skup u organizaciji SDA Novo Sarajevo, na kojem su predstavljeni kandidati SDA – Stranka Demokratske Akcije Sarajevo za sve nivoe vlasti. Skupu se pridružio i predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji se kratko obratio kandidatima, članovima i simpatizerima SDA, te okupljenim građanima. Izetbegović je pružio podršku svim kandidatima SDA, naglasivši da se u posljednjim mjesecima na svim skupovima Stranke osjeti posebna pozitivna energija koja, kako je kazao, podsjeća na onu iz perioda osnivanja SDA.

“Nešto je u narodu proradilo, vraća sve svojoj stranci. Neki govore kako je SDA ostarila. Republikanska stranka u SAD-u je osnovana sredinom 19. vijeka, a Demokratska stranka početkom 19. vijeka. Njemački CDU sredinom 20, a SPD krajem 19. vijeka. Mi smo tek počeli. To vam je kao jedna kuća, stara tridesetak godina, a skoro nova. Ponešto što je truhlo valja odvaditi, a pružiti šansu mladim ljudima i mi to sada upravo radimo”, poručio je Izetbegović.

Naglasio je Izetbegović da se u posljednje vrijeme radi na intezivnom podmlađivanju stranke sa novim, mladim, obrazovanim i stručnim članovima. “Pobijedit će SDA, ako Bog da, iz više razloga. Jedan od njih su reference koje mi imamo, a drugi nemaju. Valjalo je otvoriti demokratske procese, suprostaviti se jednopartijskom sistemu, pa organizovati odbranu, zatim obnovu države, brinuti se o borcima, invalidima. Ova posljednja dva mandata smo u vrlo teškim okolnostima uspjeli ostvariti rezultat koji niko ne može osporiti.

Brojke to pokazuju”, kazao je Izetbegović. Drugi razlog, dodao je, jesu kadrovi SDA, koje, kako je kazao, nema niti jedna druga politička stranka u BiH, a zatim i činjenica da SDA poštuje sve što čini BiH. “Nismo mi samo bošnjačka stranka. Mi istinski poštujemo BiH, onakvu kakva jeste. Mi poštujemo sve narode, sve građane, sve religije. Mi smo uvijek spremni dati i nešto više od sebe, ako je to u interesu ove zemlje. Nudili su nam da uzmemo vlast u trećini BiH. Nismo pristali na to nego smo prihvatili da čuvamo BiH i njenu ideju. Ne damo ni pedlja naše države”, poručio je Izetbegović.

Osvrnuo se na činjenicu da u BiH, a naročito među bošnjačkim stanovništvom, postoji veliki broj političkih stranaka. “SAD imaju dvije stranke, a mi pred svake izbore proizvedemo novih, ne dvije nego pet. To su naše slabosti. Situacija je jako komplikovana, jako je teško ostvariti rezultat i onda se uvijek otvara mogućnost da kažu da ne znamo, da neki drugi znaju bolje, pa onda narod vidi da ne znaju bolje. Sad su imali priliku da upoznaju ove u Kantonu Sarajevo.

Bez toga mi ne bi imali priliku da se vratimo onako kako ćemo se, ako Bog da, vratiti. Morate im dati da pokažu koliko ne znaju i evo pokazuju to već četiri godine”, kazao je Izetbegović. Bošnjacima i SDA-u, dodao je, ponekad nedostaje samopouzdanja, te je neophodno ponekad biti samouvjereniji i drskiji. “Želim da vas ohrabrim, da nastupate samouvjereno, kao pobjednici, jer mi to i jesmo. Bili smo pobjednici u skoro svakom dosadašnjem ciklusu i bit ćemo, ako Bog da, još zadugo”, zaključio je Izetbegović.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Braća preminula u istom danu: Milan klonuo na fudbalskom turniru, a srce starijeg Milisava to nije izdržalo!

Koliko može biti jaka bratska ljubav, da srce bukvalno stane od tuge pokazuje jučerašnji tragični događaj iz Lipničkog Šora kod Loznice. U istom danu izdahnula su dva rođena brata, Milan (47) i dvije godine stariji Milisav (49) Maksimović, prvi u Sloveniji, a drugi u Srbiji poslije saznanja šta se desilo.

Mlađi brat, koji je bio gluhonijem, nalazio se na fudbalskom turniru u Sloveniji, a onda je stigla vijest da je tamo iznenada preminuo.

– Milan je bio vrlo dobar fudbaler, koliko znam bio je član FK Sloge iz našeg sela za koju je povremeno igrao, inače, za njega zna cijela bivša Juga. Bio je član naše reprezentacije gluhonijemih osoba i veoma uspješno je nosi državni dres. Kako sam čuo igrao je jučer taj nesrećni turnir kada mu je pozlilo na utakmici, a izgleda da je srce upitanju. Nažalost, nije mu bilo spasa žali brata, sve to bilo je u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča jedan mještanin Lipničkog Šora u kome su svi potreseni zlom sudbinom Maksimovića.

To su javili njegovima i Milisava je takav tragična vijest strašno pogodila.

– Kažu da je pokušavao da utješi njihovu majku, a onda je u jednom trenutku izašao iz kuće. Našli su ga ubrzo mrtvog u dvorištu. Valjda srce nije moglo da izdrži, nije mogao da prežali brata. Sve to dogodilo se u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča sagovornik, a prenosi Kurir.

Advertisement




Za braću kažu da su bili dobri i vrijedni ljudi. Relativno rano su ostali bez oca pa su se borili kroz život i bili jako vezani. To je jedna vrlo jednostavna, pitoma porodica, a njih dvojica uvijek spremni da pomognu ako kome mogu, kažu njihove komšije i prijatelji zatečeni velikom tragedijom.

Iza njih su ostale supruge, majka i petoro djece, Milisav ih ima troje, a Milan dvoje.


Foto: Ilustracija

Kada će biti sahrana mještani ne znaju, ali pretpostvaljaju da će braća biti zajedno ispraćena na vječni počinak. Inače, na društvenim mrežama je osvanuo danas apel da se pomogne porodici oko troškova dopremanja Milanovog tijela iz Slovenije u Lipnički Šor.

.

Advertisement




.

.

Izvor. Kurir

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Uznemirujući snimak! Zvezdan potpuno poludio pa se zaletio iz sve snage i prošao kroz staklo!

Rijaliti učesnik Zvezdan Slavnić zaleteo se i prošao kroz vrata nakon razgovora sa bivšom suprugom Anom Ćurčić.

Naime, on se zaleteo iz sve snage i prošao kroz vrata.

Ana je u tom trenutku krenula da vrišti i da ga doziva pameti.

– Aj se smiri, hoćeš da me stresiraš još – rekla je Ana.

Advertisement




– Hoćeš da me ubiješ – upitao ju je Zvezdan.

Uznemirujući snimak pogledajte ovdje

Na imanju je nastala čitava pobuna nakon ovog Zvezdanovog postupka, a zadrugari su krenuli da ga dozivaju i govore mu da prestane to da radi, dok je Ana zaplakala u zagrljaju Zorice Marković.

Podsetimo, Zvezdan i Ana imali su novo suočavanje u vezi njihovog odnosa, a Zvezdana je izgleda to dodatno izrevoltiralo pa se odvažio na ovakav postupak.

Advertisement




Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Ovako Jelena Karleuša izgleda bez šminke: Ovo je zapravo njeno pravo lice! (Foto)

Jelena Karleuša je na estradi prisutna duže od dvije decenije i od početka je privlačila pažnju medija i publike.

Osim zbog burnog privatnog života, Karleuša je u centru pažnje često i zbog izjava, neobičnog stila i hrabrih odjevnih kombinacija.

Poznata je i po tome što uglavnom koristi jaku šminku, te je rijetko možemo vidjeti u nešto prirodnijem izdanju.

Ipak, dešavalo joj se da objavi takve fotografije. Jutros je objavila sliku iz kreveta i pokazala se u prirodnom izdanju (fotografija iznad), a to je radila i ranije (fotografija ispod teksta).

Jasno je da je Karli podjednako prelijepa i bez šminke.

Advertisement




.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Espreso 

Advertisement




Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net