Connect with us

Vijesti

Marija iz Aranđelovca ustaje u 4 ujutro, pa pravac u njivu da radi 16 hektara zemlje, vozi i kamion, a ljepotom ostavlja bez daha

Odrasla je s roditeljima i dvije starije sestre. Kad je krenula u treći razred osnovne škole, iznenada joj je preminuo otac i na sebe je preuzela ulogu domaćina kuće.

Sada zna da ore, tanjira, sije, pa i da upravlja kombajnom. Vozi i kamion. Naime, Marija iz okoline Aranđelovca radi na njivi otkako zna za sebe i sama radi 16 hektara zemlje.

Njen dan započinje u 4 ujutro, a obaveze podrazumijevaju da pokosi i po dva hektara livade, tjera traktor, bere kupine i maline. Za sreću joj treba malo, radi srcem, a ne iz računa. Majka Natalija (72) vodi brigu o stoci, imaju pedesetak ovaca, živinu, svinje i krave. Zajedno prave džemove, slatko, zimnicu, sir i kajmak.

Kako kaže Marija, kad je otac preminuo, preuzela je sve seoske radove i prvo je zarađivala za školu, a onda počela kupovati poljoprivredne i priključne mašine. Dodaje da je stalno odlazila u njivu sa ocem dok je bio živ i prvih godinu dana dok je učila uz njega bilo joj je teško, jer je bila mala i neke poslove nije mogla da obavlja zbog visine i građe, ali vremenom je sve postajalo lakše.

Mariji su nudili posao u Aranđelovcu, da ode u inostranstvo, pa i da vozi kamion, ali ona želi da bude sama svoj gazda i ništa nije prihvatila, a i kaže da ove poslove ne bi mogla da obavlja u varoši.

Prema njenim riječima, onaj ko je odrastao na selu ili tamo barem povremeno odlazi, zna kako se danas tamo živi i kakva je stvarna situacija, bez uljepšavanja na društvenim mrežama.

Advertisement

Smatram se sposobnom da održavam jedno gazdinstvo i to mi daje energiju. Imala bih puno više novca da sam otišla raditi negdje drugo i to trećinu posla koji sad radim, ali ne bih se ovako lijepo osjećala. Najljepše je kad morate ni od čega napraviti nešto i kad ste svoj na svome. I još kad znate da je to vaše, ništa to ne može da plati –rekla je ona za medije.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Braća preminula u istom danu: Milan klonuo na fudbalskom turniru, a srce starijeg Milisava to nije izdržalo!

Koliko može biti jaka bratska ljubav, da srce bukvalno stane od tuge pokazuje jučerašnji tragični događaj iz Lipničkog Šora kod Loznice. U istom danu izdahnula su dva rođena brata, Milan (47) i dvije godine stariji Milisav (49) Maksimović, prvi u Sloveniji, a drugi u Srbiji poslije saznanja šta se desilo.

Mlađi brat, koji je bio gluhonijem, nalazio se na fudbalskom turniru u Sloveniji, a onda je stigla vijest da je tamo iznenada preminuo.

– Milan je bio vrlo dobar fudbaler, koliko znam bio je član FK Sloge iz našeg sela za koju je povremeno igrao, inače, za njega zna cijela bivša Juga. Bio je član naše reprezentacije gluhonijemih osoba i veoma uspješno je nosi državni dres. Kako sam čuo igrao je jučer taj nesrećni turnir kada mu je pozlilo na utakmici, a izgleda da je srce upitanju. Nažalost, nije mu bilo spasa žali brata, sve to bilo je u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča jedan mještanin Lipničkog Šora u kome su svi potreseni zlom sudbinom Maksimovića.

To su javili njegovima i Milisava je takav tragična vijest strašno pogodila.

– Kažu da je pokušavao da utješi njihovu majku, a onda je u jednom trenutku izašao iz kuće. Našli su ga ubrzo mrtvog u dvorištu. Valjda srce nije moglo da izdrži, nije mogao da prežali brata. Sve to dogodilo se u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča sagovornik, a prenosi Kurir.

Advertisement
Za braću kažu da su bili dobri i vrijedni ljudi. Relativno rano su ostali bez oca pa su se borili kroz život i bili jako vezani. To je jedna vrlo jednostavna, pitoma porodica, a njih dvojica uvijek spremni da pomognu ako kome mogu, kažu njihove komšije i prijatelji zatečeni velikom tragedijom.

Iza njih su ostale supruge, majka i petoro djece, Milisav ih ima troje, a Milan dvoje.


Foto: Ilustracija

Kada će biti sahrana mještani ne znaju, ali pretpostvaljaju da će braća biti zajedno ispraćena na vječni počinak. Inače, na društvenim mrežama je osvanuo danas apel da se pomogne porodici oko troškova dopremanja Milanovog tijela iz Slovenije u Lipnički Šor.

.

Advertisement
.

.

Izvor. Kurir

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Uznemirujući snimak! Zvezdan potpuno poludio pa se zaletio iz sve snage i prošao kroz staklo!

Rijaliti učesnik Zvezdan Slavnić zaleteo se i prošao kroz vrata nakon razgovora sa bivšom suprugom Anom Ćurčić.

Naime, on se zaleteo iz sve snage i prošao kroz vrata.

Ana je u tom trenutku krenula da vrišti i da ga doziva pameti.

– Aj se smiri, hoćeš da me stresiraš još – rekla je Ana.

Advertisement
– Hoćeš da me ubiješ – upitao ju je Zvezdan.

Uznemirujući snimak pogledajte ovdje

Na imanju je nastala čitava pobuna nakon ovog Zvezdanovog postupka, a zadrugari su krenuli da ga dozivaju i govore mu da prestane to da radi, dok je Ana zaplakala u zagrljaju Zorice Marković.

Podsetimo, Zvezdan i Ana imali su novo suočavanje u vezi njihovog odnosa, a Zvezdana je izgleda to dodatno izrevoltiralo pa se odvažio na ovakav postupak.

Advertisement
Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Ovako Jelena Karleuša izgleda bez šminke: Ovo je zapravo njeno pravo lice! (Foto)

Jelena Karleuša je na estradi prisutna duže od dvije decenije i od početka je privlačila pažnju medija i publike.

Osim zbog burnog privatnog života, Karleuša je u centru pažnje često i zbog izjava, neobičnog stila i hrabrih odjevnih kombinacija.

Poznata je i po tome što uglavnom koristi jaku šminku, te je rijetko možemo vidjeti u nešto prirodnijem izdanju.

Ipak, dešavalo joj se da objavi takve fotografije. Jutros je objavila sliku iz kreveta i pokazala se u prirodnom izdanju (fotografija iznad), a to je radila i ranije (fotografija ispod teksta).

Jasno je da je Karli podjednako prelijepa i bez šminke.

Advertisement
.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Espreso 

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net