Connect with us

Vijesti

U BOLNICI ZAMIJENILI PACIJENTE. RODBINA SAHRANILA POGREŠNOG MUŠKARCA

Published

on

Uprava Opće bolnice Celje u Sloveniji potvrdila je da je bolnica obavijestila pogrešnu rodbinu nakon smrti starijeg pacijenta.

Kako su objasnili, dva pacijenta koji nisu imali identifikacijske oznake i nisu mogli komunicirati s bolničkim osobljem prevezeni su jednim vozilom hitne pomoći iz doma za starije osobe, zbog čega su prilikom prijema pogrešno identificirani.

Jedan muškarac u međuvremenu je preminuo, porodica je organizirala pogreb, a da je riječ o zabuni saznalo se u srijedu poslijepodne kada je drugi pacijent otpušten iz bolnice.

Robert Potočnik, direktor Doma penzionera Trubar, rekao je da je u srijedu u njihov dom došla osoba za koju se sumnja da je umrla, javljaju 24ur, a prenosi RTL.hr.

Naime, dvojica muškaraca iz Doma penzionera jednim vozilom hitne pomoći prevezeni su na bolničko liječenje.

Advertisement

“Komunikacija s njima nije bila moguća, a također nisu imali nikakve identifikacijske oznake na sebi. Prihvaćeni su i identificirani na temelju informacija radnika Hitne i prijemne dokumentacije.

Tokom liječenja jedan od pacijenata je preminuo, a zbog promjene identiteta obaviještena je pogrešna rodbina”, rekao je stručni direktor bolnice Franc Vindišar, dodajući da se tako vršila identifikacija.

Rodbina nije došla identificirati pokojnika, a kada je drugi pacijent otpušten, porodica je već organizirala pogreb za, pokazat će se kasnije, krivog pokojnika.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net