Connect with us

Vijesti

Obustavljeno snimanje Zvezda Granda: Emitovanje popularne emisije neizvjesno!

Published

on

Nakon što je obustavljeno snimanje emisija „Zvezde Granda”, mediji uveliko spekulišu o mogućim razlozima, kao i o eventualnom prelasku jedne od najgledanijih emisija na ružičastu televiziju.

Naime, prema saznanjima Objektiva, ugovor između TV Prva i vlasnika kablovskog operatera SBB traje do kraja oktobra, pri čemu je „Grand” potraživao dodatnih pola miliona eura za produžetak, što nije dobio, te se sada našao u bezizlaznoj situaciji.

Iako mnogi smatraju da su pregovori vođeni između organizacionog direktora „Granda” Saše Popovića i vlasnika TV Prva, istina je da je sa Srđanom Milovanovićem razgovor vodio niko drugi do Dragan Šolak, vlasnik „Junajted grupe”, u sklopu koje se nalazi kablovski operater SBB.

– Dragan Šolak je svjestan da je emisija „Zvezde Granda” jedna od najgledanijih na TV Prva, a pošto mu ugovor ističe krajem oktobra, riješio je da za produžetak traži Srđanu dodatnih pola miliona eura – priča dobro obaviješten izvor za Objektiv i dodaje:

– Šolak je mislio da će Milovanović pristati na keca da produži ugovor budući da se radi o najgledanijoj emisiji, međutim, moša! Srđan nije pristao, a Šolak se našao u pat-poziciji jer mu ugovor traje do oktobra, što znači, prvo – da ne može da krene sa emitovanjem emisija na Prvoj, drugo – ne može da pređe ni na jednu drugu televiziju (do kraja oktobra) zbog obaveznosti ugovora i treće – oni praktično, čak i ako nađu TV operatera preko kog će se emitovati, ne mogu da počnu sa snimanjima emisija prije početka novembra – objašnjava izvor.

Na osnovu izjave izvora može se uočiti da Šolak uopšte nije razmišljao o mogućim posljedicama, a i o pitanju opstanka „Granda” ukoliko prilikom razgovora bude naišao na negativan odgovor vlasnika TV Prva, već se isključivo vodio logikom brzopletog profiterstva, koja a je, zbog lošeg vođenja poslovne politike, satjerala u ćorsokak.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net