Connect with us

Vijesti

Dragan Mioković: U Našoj stranci 70 posto muškaraca ima knjižicu Armije BiH

Penzionisani sarajevski policajac i kandidat Naše stranke za Federalni parlament Dragan Mioković za Klix.ba je govorio o ulasku u politiku, snazi političke opcije kroz koju je odlučio djelovati te o svojim radnim planovima.

U Našu stranku je ušao zbog toga što, kako kaže, imaju identične stavove i zbog toga što, kako i oni navode, “nikada neće sa SDA” koalirati. On ističe kako je stranka čiji je član najjača u Kantonu Sarajevo, ali i da su sve snažniji u Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu, kao i drugim kantonima gdje jačaju svoje kapacitete.

Zbog svega toga, tvrdi da će Naša stranka biti nezaobilazan činilac u formiranju vlasti na nivou Federacije BiH.

Njegov posao će s obzirom na iskustvo biti, kako je kazao, organizacija policijskih snaga u FBiH kroz dopune zakona. Stoga je njegovo izborno obećanje – jačanje zaštite najslabijih i ugroženih kategorija društva, posebno kada je riječ o djeci.

Na kraju govori o je o tome koliko su realne ustavne reforme koje je predložila Naša stranka u odnosu na inicijative nekih drugih stranaka kao što je Komšićeva “Za građansku BiH”. Mioković tvrdi da je riječ o realnom prijedlogu iako podrazumijeva jednog predsjednika sa ceremonijalnim ovlastima. Prijedlog je u parlamentarnoj proceduri stoga će se sigurno i utvrditi koliko je bio realan.

Advertisement

Prijedlog Naše stranke za Christiana Schmidta kada je riječ o Izbornom zakonu je, prema riječima Miokovića, ograničavanje nadležnosti Doma naroda BiH. Inače, i ovo je jedno od pitanja koja nikada nisu postigla konsenzus među akterima.

Trideset godina sam kao policijski službenik, radeći na najsloženijim istragama najtežih krivičnih djela, dokumentujući ratne zločine izvršene od strane VRS nad sarajevskom djecom, ženama i civilima, predstavljajući svoju Bosnu i Hercegovinu kao kapacitiranu i sposobnu da vlastitim policijskim snagama pomogne drugim kroz učešće u UN misiji i direktno učestvujući u kreiranju i izradi najvažnijih zakona koji se tiču policijskog organizovanja na nivou FBiH, služio građankama i građanima, štiteći njihove živote i imovinu. Prije nekoliko mjeseci, predsjednik Edin Forto kojega do tada nisam poznavao, me je pozvao i ponudio mi da nasatavim raditi ono što jedino i umijem – služiti i štititi, samo ovoga puta kroz angažman u Našoj stranci. I, ja sam taj poziv prihvatio.

Kada je, svojevremeno, objavljen tekst koji će biti uklesan na spomenik žrtvama pobijenim na Kazanima, usprotivio sam se licemjerju i javno rekao da nikada više neću glasati za SDP. Iz saopštenja Naše stranke koje je naknadno uslijedilo, shvatio sam da o ovom, za mene izuzetno važnom pitanju, imamo identičan stav. “Ljudska prava nisu švedski sto” je rečenica Edina Forte koja mi je odzvonila puno prije našeg susreta jer korespondira mom ličnom ali i profesionalnom habitusu – tamo gdje sam ja nećeš ni moći ni smjeti ugroziti slabijeg, malobrojnijeg ili drugačijeg, koliko god da si jak, većinski ili očekujuće običan. Uvijek sam poštovao one koji ne odstupaju od vlastitih principa bez obzira na cijenu i stoje iza svojih ljudi. Naša stranka je na primjeru Povorke ponosa, a posebno lažne optužbe o netrpeljivosti ezana, pokazala da ostaje pri svojim stavovima i načelima, i po cijenu političke štete, a i da iza svoje članice kojoj je lažima i objedom nacrtana meta na čelu, stoji odlučno i čvrsto.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Pola svijeta te mrzi: Pikeu došlo preko glave da sluša zlurade komentare, pa poslao poruku koja je razbijesnila svijet!

Poznati kataloski fudbaler Gerard Pique je pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a još više otkako se našao u centru pažnje medija nakon objavljivanja pjesme koju mu je Shakira posvetila .

Bivšeg fudbalera neprestano progone novinari i paparaci, zbog čega ponekad izgubi strpljenje, a primjer toga jeste i obraćanje španskom novinaru Džordiju Martinu, koji je otkrio neke od detalja iz života Кatalonca i otvoreno je pokazao podršku Šakiri.

Martin je nedavno objavio da Pike veoma pažljivo prati njegove objave na društvenim mrežama.

– Moj najbolji prijatelj me posmatra – napisao je.

Nije dugo čekao na odgovor bivšeg igrača Barselone, koji mu je ostavio kontroverznu poruku:

Advertisement
– Prestani da se dr.giraš. Dr.ga je jako opasna – napisao je Pike.

Martin je takođe reagovao na Pikeov odgovor, iako ga je na kraju izbrisao. Ono što je rekao sigurno nije zadovoljilo Кatalonca.

– Ja te ne tagujem i ti reaguješ. Stalno gledaš moje priče, pola sveta te mrzi – napisao je novinar, pa je dodao.

– Možda postoji nešto što vas brine i ne želite da to izađe na vidjelo? Hoće li vaša djevojka nositi rogove (emotikon rogova – što implicira nevjerstvo)? Ai, ai, ai… – glasio je ostatak komentara.

Ne znamo da li će se rat između njih dvoje nastaviti na društvenim mrežama, ali u međuvremenu se čini da je Pike fokusiran na svoju novu vezu sa Кlarom Čijom, sa kojom nema problema da se pojavi u javnosti.

Advertisement
U stvari, to je ozvaničio u svom najnovijem postu na Instagramu sa slikom njih dvoje.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Glossy

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Braća preminula u istom danu: Milan klonuo na fudbalskom turniru, a srce starijeg Milisava to nije izdržalo!

Koliko može biti jaka bratska ljubav, da srce bukvalno stane od tuge pokazuje jučerašnji tragični događaj iz Lipničkog Šora kod Loznice. U istom danu izdahnula su dva rođena brata, Milan (47) i dvije godine stariji Milisav (49) Maksimović, prvi u Sloveniji, a drugi u Srbiji poslije saznanja šta se desilo.

Mlađi brat, koji je bio gluhonijem, nalazio se na fudbalskom turniru u Sloveniji, a onda je stigla vijest da je tamo iznenada preminuo.

– Milan je bio vrlo dobar fudbaler, koliko znam bio je član FK Sloge iz našeg sela za koju je povremeno igrao, inače, za njega zna cijela bivša Juga. Bio je član naše reprezentacije gluhonijemih osoba i veoma uspješno je nosi državni dres. Kako sam čuo igrao je jučer taj nesrećni turnir kada mu je pozlilo na utakmici, a izgleda da je srce upitanju. Nažalost, nije mu bilo spasa žali brata, sve to bilo je u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča jedan mještanin Lipničkog Šora u kome su svi potreseni zlom sudbinom Maksimovića.

To su javili njegovima i Milisava je takav tragična vijest strašno pogodila.

– Kažu da je pokušavao da utješi njihovu majku, a onda je u jednom trenutku izašao iz kuće. Našli su ga ubrzo mrtvog u dvorištu. Valjda srce nije moglo da izdrži, nije mogao da prežali brata. Sve to dogodilo se u nekih sat vremena poslije strašne vijesti iz Slovenije – priča sagovornik, a prenosi Kurir.

Advertisement
Za braću kažu da su bili dobri i vrijedni ljudi. Relativno rano su ostali bez oca pa su se borili kroz život i bili jako vezani. To je jedna vrlo jednostavna, pitoma porodica, a njih dvojica uvijek spremni da pomognu ako kome mogu, kažu njihove komšije i prijatelji zatečeni velikom tragedijom.

Iza njih su ostale supruge, majka i petoro djece, Milisav ih ima troje, a Milan dvoje.


Foto: Ilustracija

Kada će biti sahrana mještani ne znaju, ali pretpostvaljaju da će braća biti zajedno ispraćena na vječni počinak. Inače, na društvenim mrežama je osvanuo danas apel da se pomogne porodici oko troškova dopremanja Milanovog tijela iz Slovenije u Lipnički Šor.

.

Advertisement
.

.

Izvor. Kurir

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Uznemirujući snimak! Zvezdan potpuno poludio pa se zaletio iz sve snage i prošao kroz staklo!

Rijaliti učesnik Zvezdan Slavnić zaleteo se i prošao kroz vrata nakon razgovora sa bivšom suprugom Anom Ćurčić.

Naime, on se zaleteo iz sve snage i prošao kroz vrata.

Ana je u tom trenutku krenula da vrišti i da ga doziva pameti.

– Aj se smiri, hoćeš da me stresiraš još – rekla je Ana.

Advertisement
– Hoćeš da me ubiješ – upitao ju je Zvezdan.

Uznemirujući snimak pogledajte ovdje

Na imanju je nastala čitava pobuna nakon ovog Zvezdanovog postupka, a zadrugari su krenuli da ga dozivaju i govore mu da prestane to da radi, dok je Ana zaplakala u zagrljaju Zorice Marković.

Podsetimo, Zvezdan i Ana imali su novo suočavanje u vezi njihovog odnosa, a Zvezdana je izgleda to dodatno izrevoltiralo pa se odvažio na ovakav postupak.

Advertisement
Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net