Connect with us

Vijesti

Muža nije bilo 10 mjeseci, žena ostala trudna i rodila njegovo dijete

Published

on

Kada je Čarls Stjuart iz Teksasa prihvatio ponudu da radi u Kini, nije ni slutio da će ga tamo dočekati epidemija samo sedam mjeseci kasnije.

Ne samo to, on se ubrzo i sam zaradio i doktori su se devet dana borili za njegov život dok je bio na respiratoru. Spasili su ga, a nešto kasnije je zatim njegova supruga priznala da je trudna. On  zbog epidemije nije mogao napustiti Kinu sve do ljeta 2020. kada mu se supruga porodila.

Proveo je u Šangaju ukupno 10 mjeseci. U intervjuu za medije otkrio je kako je po povratku kući htio pokrenuti postupak razvoda. Kako je objasnio, svaku noć su se gledali i jedno drugo ljubili preko ekrana dok je boravio u Šangaju. Kad se razbolio i zaglavio u bolnici, rekao joj je da ga ne čeka i da možda neće preživjeti.

Onda se nismo čuli preko dva mjeseca. Neko mi je u bolnici ukrao mobitel i punjač, a nisam imao sredstava kod sebe da uzmem drugi. Tek po izlasku iz bolnice, uspio sam se snaći preko nekih kolega i tako sam uzeo novi telefon. Supruga mi je prilikom prvog razgovora prešutjela da je trudna. Nisam to ni znao čitavih mjesec i po dana nakon što sam se vratio u hotelsku sobu. Pretvarala se da nema ništa novo i da je sve uredu, ali vidio sam po njoj da nešto krije, kaže on.

Priznala mu je da je u drugom stanju samo nekoliko dana prije nego je trebao da se vrati kući. Dok su razgovarali, zaplakala je, ali od sreće. Prekinuo je poziv jer ništa nije znao o trudnoći.

Advertisement

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANICI:

Pages: 1 2

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net