Connect with us

Vijesti

MISTERIJA KUĆE ĐUKIĆA, STVARI GORE SAME OD SEBE: Vatra plane na utičnici, bojleru, čak i WC šolji! Mještani u strahu

Published

on

U kući Dragoslava Đukića u Prokuplju poslednjih sedam meseci postalo je nemoguće živeti – zujanje, čudni i neprijatni zvuci otpočeli su marta ove godine, stvari u kući počele su da se pale i gore same od sebe, od elektro i vodovodne instalacije, do daske na WC šolji, pa je sa sinom morao da se iseli, prenose Južne vesti. Nedugo potom ista situacija počela je da se dešava u kući njegovog komšije, Vukoja Jevtića (62).

Ekipe Iz Eleketrodistribucije Srbije više puta izlazile su na teren da reše problem, ali je ustanovljeno da kvar nije do mreže i strujomera, a samim tim i da otklanjanje problema nije u njihovoj nadležnosti. Priključak korisnika je vezan na trafostanicu TS 10/0,4kv “Jugopetrol 2”, sa izvoda niskog napona “Beogradska ulica”.

Da bi rešili uzrok problema, Služba za održavanje gradske mreže je izvršila vanrednu reviziju trafostanice i kompletne niskonaponske mreže na pomenutom trafo reonu. Izvršeno je i razdvajanje radnog i zaštitnog uzemljenja i dodatno uzemljenje nultnog voda na izvodu korisnika. U trafostanici iz koje se napaja korisnik nije utvrđena neispravnost koja bi mogla biti uzrok problema u kući korisnika”, kažu u EDS-u.

Dodaju da su urađena i snimanja mrežnim analizatorom napona i struje u kući korisnika, na niskonaponskom izvodu u trafostanici sa koje se vrši napajanje kompletne ulice, kao i snimanje na Solarnoj elektrani koja je u susedstvu tih kuća.

“Na osnovu svih aktivnosti može se zaključiti da uzrok problema nije na distributivnoj mreži za koju je nadležan Ogranak Elektrodistribucije Prokuplje. Ističemo da se problemi sa paljenjem u kući korisnika dešavaju i kada se isključi napajanje kuće na priključnom ormaru, što dodatno ukazuje da problem ne dolazi iz distributivne mreže”, pojašnjavaju u EDS.

Advertisement

Za sada nema objašnjenja za dešavanja u kućama Jevtića i Đukića, dok se problem ne reši, ti ljudi nemaju mira – Đukić se sa 13-godišnjim sinom odselio privatno da živi neko vreme, dok Jevtić dežura danju i noću i obilazi prostorije.

“Ja već 3 nedelje nemam paljevine, možda će se ova agonija završiti. Kupio sam i nove prekidače i počeo da menjam izgorele delove, nadam se da će sve biti u redu”, kaže Jevtić. Kod Đukića, koji je morao iz svoje kuće, situacija je i dalje alarmantna, stvari se pale i nakon što je fizički isključena struja i voda iz kuće, a poslednji put pre nekoliko dana.

“Menjale su se ekipe EDS, dolazili su, merili, petljali, postavljali razne uređaje i na kraju konstatovali da nije kvar do njih, već da je nešto drugo problem. Šta je to drugo, niko ne može da mi kaže. Ne znam kako će se ovo rešiti”, očajno priča Đukić.

Po nekoliko dana sve se smiri i taman kad pomisle da je problem rešen, nešto se u kući zapali i to tako traje već mesecima. I dok u MUP-u nisu odgovorili koliko su puta gasili požar u kući Dragoslava Đukića i da li su ustanovili šta je uzrok paljevina, u EDS-u ističu da će njihov ogranak u Prokuplju nastaviti da radi na traženju uzroka ovog problema.

Električari isključili struju, sada traže atest da bi je priključili

Advertisement

Đukići već mesec dana žive bez struje, a maloletni sin je pošao u školu i nakon što je sve izmenjao na kućnoj instalaciji, uključujući i uzemljenje, pozvao je EDS da ponovo uključe struju.

“Rekli su da ne mogu to da urade, jer mi treba atest. Ja pozovem ovlašćenu firmu u Prokuplju za atest, oni kažu da ne mogu da stave potpis jer su čuli šta se dešava i ne mogu da garantuju. I šta ja sada da radim, nikako da izađem iz ovoga i ne znam kako će se sve rešiti”, kaže Đukić.

Komšije uznemirene
Iako se paljevine za sada dešavaju samo kućama Đukića i Jeftića, stanovnici tog naselja su uznemireni jer sve predugo traje, a uzrok još nije otkriven. Svi su uplašeni za svoju bezbednost, jer se na samo pedesetak metara na državnom putu Prokuplje – Kuršumlija nalazi NIS-ova, a na 200 metara i privatna benzinska pumpa.

“Šta ako se tamo nešto zapali, kao što se pali u kućama komšija. Svi smo u panici”, priča žitelj Beogradske ulice. Sve dok se ne otkrije uzrok građani su u strahu, jer se pitaju šta će biti ako se paljevina proširi i na njihove kuće ili još gore na benzinske pumpe koje ih okružuju.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net