Connect with us

Vijesti

NARUČILA 5,5 METARA DRVA, PA POBESNELA: Kad je čovek došao da ih iseče, imali su šta da vide “Dobiće batine”

Published

on

Početak jeseni uvek pokreće i razmišljanje o grejanju i nabavci ogreva po što povoljnijim cenama. Ali izgleda da i prodavci drva varaju kupce na sve načine, zbog čega se požalila i jedna korisnica na Tviteru. Ona je rekla da joj je muškarac naplatio 5, 5 metara drva, a dovezao jedva četiri.

“Lik nam doterao drva u selo. Naplatio 5, 5 metara, došao čovek da iseče kaže da ovde ima jedva četiri metra. Ako neko prodaje drva evo ja sam de*il kome možete da naplatite 1.000 evra za deset metra, a doterate dva metra. Odlično plaćam, plus častim, plus sam glupa. Dodatna kombinacija”, napisala je ona u tvitu i pokrenula lavinu komentara.

“A po kojoj ceni ste plaćali kubik? Nekad mi se čini da je bolje kupiti briket, složen, izmeren, na paleti, jes’ skup, ali u odnosu na ovakve lopovluke”, pitao je jedan korisnik u komentaru, a autorka je odgovorila:

“9.000 bio metar, mada mi danas čovek što je sekao rekao da je on kupio za 8.000 i da su bolja drva nego moja”

Ova njena priča je pokrenula tviteraše da podele svoja neprijatna iskustva koja su imali sa prodavcima drva.

Advertisement

“Meni i bratu, kad smo bili klinci lik dovezao drva. Video nas dvojicu same i izbacao u kanal. Kad je ćale došao kući odmah je znao koliko je sati. Bilo 8 metara, a plaćeno 10. Zato ćale kad kupuje, njihovih 10 ćale složi u 9 pa traži još metar”, piše u jednom od komentara, dok su je drugi korisnici savetovali na šta treba da obrati pažnju kada kupuje drva.

“Ako može dobronameran savet – sledeći put tražite da vam drva složi kad ih istovari pa ih premerite. Ili zamolite nekoga da to uradi za vas. Kupujte samo umetrena drva tj. koja su oko metar dugačka. Žalite se i sada ako ste sigurni da ste obmanuti i ako imate kontakt informacije”m napisao je korisnik, a autorka je odgovorila:

“Hvala vam na savetu. Dovezli su drva po mraku, nema uličnog svetla u selu. Istovarili i sve nešto izukrštali, nit je bilo ravno složeno niti jedno na drugo”.

“Nisi glupa, nego nisi upućena u tematiku, i nisi imala izbora. Kad tad će dobiti batine, jer nije samo tebe zavrnuo, a pitanje je trenutka kada ce ova situacija oko energernata koja mu trenutno ide na ruku, mu se obiti o glavu i to bukvalno obiti”, “Dobronameran savet: dva obična direka pobijena u zemlju i između onoliko metara koliko ste poručili. Kada dođu, recite ‘momci, ovde se slaže’. Ako dođu po mraku, vratite ih”, bili su neki od saveta ljudi.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vijesti

Novi zemljotres u BiH: “Trajao je kratko i bio snažan”

Published

on

By

Novi zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).  Prema prvim podacima EMSC-a, zemljotres je zabilježen u 22:17 sati na 14 kilometara istočno od Stoca.

Izmjerena jačina zemljotresa iznosila je 3.1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres nije dugo trajao, prema komentarima na EMSC forumu. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Međugorju, Čapljini, Ljubinju, Nevesinju i Trebinju, kao i Dubrovniku u Hrvatskoj. Kako tvrde korisnici EMSC-a, potres je kratko trajao i nije bio toliko snažan.

Continue Reading

Vijesti

Škola iz Bosne upozorava na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu

Published

on

By

Druga osnovna škola Živinice ja na svom Facebooku objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom. Objavom su željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Ona je, kako navode, zaustavila osmogodišnju djevojčicu i nagovarala je da pođe s njom. Djevojčica je kazala da joj je žena rekla kako ju je poslao njen otac jer hitno moraju ići za Njemačku. Nakon što se učenica uspjela otrgnuti, žena joj je zaprijetila da nikome ne smije reći jer će opet doći. “Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas.

Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom, i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu.

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu”, naveli su oni. Podjećamo, u Tuzli je prošli mjesec došlo do sličnog incidenta kada je sredovječni muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka dok se vraćao iz škole. Muškarac je zaustavio automobil pored dječaka i pozvao ga da uđe što je on odbio i otrčao kući.

Continue Reading

Vijesti

Evakuacijski timovi u Kijevu dijele stanovništvu tablete joda

Published

on

By

U evakuacijskim centrima u Kijevu distribuiraju se tablete joda radi eventualnog nuklearnog udara na glavni grad, objavilo je gradsko vijeće, javlja britanski Telegraph.

Gradske vlasti su u saopćenju rekle da će tablete biti podijeljene stanovnicima područja potencijalno obuhvaćenih nuklearnim zračenjem. Tablete s kalijevim jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja ako se uzmu neposredno prije ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Ukrajina se odlučila na ovaj korak nakon što je Kremlj u utorak poručio da “ne želi učestvovati u nuklearnoj retorici koju je Zapad proširio“,nakon medijskog izvještavanja da je Rusija pokazala spremnost da upotrijebi nuklearno oružje u sukobu s Ukrajinom.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će “upotrijebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju” da dobije rat. Ta izjava je došla u trenutku kada su se ruske kopnene snage povlačile pred ukrajinskim protunapadom kod grada Limana.

Continue Reading

U TRENDU

Copyright © 2014 Atraktiva.Net