Connect with us

Vijesti

Studentica upoznala muškarca na internetu i si.ovala ga: Nije prihvatala ‘ne‘

Studentica Imogen Brooke (30) pojavila se na ročištu na sudu zbog optužbi da je prisilila muškarca kojeg je upoznala na internetu na se.s s njom. Brooke, koja je bila ‘puno veća i jača‘ od svoje žrtve, popela se na muškarca i nije prihvatala njegovo ‘ne‘ kao odgovor. 30-godišnjakinja pritom je bila poprilično pijana, a njegovo protestiranje samo joj je ‘na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo‘ te ga je počela ‘jahati‘, rečeno je sudu.

Nakon 15 minuta sišla je s njega, otkotrljala se na drugu stranu kreveta i odmah zaspala, ostavivši napastovanog muškarca, koji ne smije biti imenovan iz pravnih razloga, da u nevjerici leži u krevetu, rečeno je sudu u Southamptonu, piše Jutarnji.hr. Nakon svega iznesenog, gospođica Brooke poricala je jednu optužbu prema kojoj je se optužuje za navođenje osobe na se.sualnu aktivnost bez pristanka.

Ovo se, naime, razlikuje od optužbe za silovanje, za koju je zakonska definicija kada osoba namjerno penetrira penisom u tuđu vaginu, anus ili usta, bez pristanka druge osobe. Porotnicima je rečeno kako je ‘pogrešna predodžba‘ da su žrtve se.sualnih prijestupa uvijek žene. “Imogen Brooke navela je tužitelja na se.sualnu aktivnost, a on nije pristao. Ona nije razumno vjerovala da je pristao. U javnosti je slika se.sualnog prijestupnika muškarac, a žrtva se.sualnog prijestupa gleda se kao žena.

To je pogrešno mišljenje. To je zabluda, pogrešno gledište. Ovaj sud, u dogledno vrijeme, može koristiti drugu riječ, a to je ‘stereotip‘. Ona je široko rasprostranjena, ali fiksna i previše pojednostavljena slika ili ideja o određenoj vrsti osobe ili stvari. Vezano uz se.sualna pitanja, ta kratka suknja koju nosi žena, je li ona fer igračica? Je li samo silovanje ako je žena sva u modricama? Muškarac s penisom u erekciji, ta jutarnja erekcija, događa li se to zato što su muškarci se.sualno uzbuđeni? Stereotipima nije mjesto na kaznenom sudu. Ovaj se slučaj mora suditi na temelju kaznenih dokaza, a ne na temelju stereotipa. Fizičko uzbuđenje potpuno je odvojeno od pristanka. Samo zato što ste fizički uzbuđeni ne znači da to i želite”, rekao je tužitelj Robert Bryan.

Poroti je rečeno da se navodni napad dogodio u njezinu domu u Southamptonu. “Nakon što su popili nekoliko pića, otišli su u krevet, a on je želio ići spavati. Gospođica Brooke željela je se.s pa ga je povukla za ruku, da bi ga na kraju okrenula na leđa. Povukla ga je prema sebi i rekla: ‘Pa, ti možda kažeš ‘ne‘, ali tvoj ku*** kaže ‘da‘.‘ Popela se na njega i svukla mu bokserice. Rekao je policijskim istražiteljima da je ona bila dosta veća i jača od njega te da se nije mogao pomaknuti. Htio je da to prestane. Mislio je da će biti dovoljno reći ‘ne‘. Na kraju kad je to konačno završilo, samo se okrenula i otišla spavati. Na razgovoru u policiji priznao je da je imao erekciju, ali je nije želio imati. Bila je na njemu, jahala ga je oslanjajući se na njegova ramena. Nije završilo njegovom ejakulacijom, već time što je izgubio erekciju pa je ona odustala. Rekla je da se napalila i da je htjela se.s.

Advertisement

Kad je učinila to što je učinila, rekao je da je odustao jer ga ona nije željela poslušati”, objasnio je Bryan. Također je dodao da je gospođica Brooke odbacila optužbe jer je ‘svjesna svoje težine‘ i nikada ne bi zauzela takav stav. Također se ne sjeća da se taj incident uopće dogodio. Podnositelja žalbe opisao je kao ‘nesofisticiranog‘ i ‘naivnog‘ oko se.sualnih pitanja. Zatim je poroti pušten njegov razgovor s policijom. “Bila je jako pijana i rekla je da je raspoložena za se.s. Bila je napaljena i htjela se se.sati, a ja nisam, i nastavila me vući za ruku. Ona je puno veća i jača od mene i jednostavno nisam mogao učiniti ništa po tom pitanju. Ne mogu je pomaknuti dok je na meni jer je puno teža od mene.

Ona je otprilike dvostruko teža od mene pa se nisam mogao pomaknuti. Želio sam da završi. Jednostavno sam odustao jer me nije htjela poslušati. Rekao sam što sam rekao, ali to je bilo kao da joj je na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo. Činilo mi se kao da je sve trajalo godinama, ali vjerojvtno nije trajalo dulje od 15 minuta. Imao sam osjećaj kao da traje jako dugo, nikad kraja. Osjećao sam se povrijeđeno. Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo. Sutradan se nije sjećala što se dogodilo. Primijetila je da sam distanciran, ali nije znala zašto. Žao mi je što se to dogodilo na takav način. Osjećao sam se kao da me netko udario šakom u lice”, čulo se na snimci.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Žestoka svađa ljubavnice i žene! Anđela pobijesnila nakon prozivki Zvezdanove bivše, pa joj uzvratila: Komentarišeš me 24 sata!

Rijaliti učesnice i ljute rivalke Anđela Đuričić i Ana Ćurčić ušle su u novi klinč zbog klipa u kom Ana imitira Anđelu.

Naime, Đuričićevoj se nije dopalo šta je videla pa se odmah ubacila i potkačila Anu.

– Šta da kažem, svojim delima sam rekla o sebi, a ona svojjim rečima o sebi – rekla je Anđela.

– Ja svojim rečima o tebi, a delima o sebi – rekla je Ana.

– Komentariše me 24 sata – rekla je Anđela.

Advertisement
– Je l’ si se zaprala mala? Ne može ona da ukapira beogradski fazon – rekla je Ana.

– Ja sam crnogorka i ponosna sam jer nemam beogradski fazon dok vi priželjkujete da letujete kod mene – rekla je Anđela.

Naš šmek, ona nije išlifovana devojka, čak ni poentu klipa ne može da razume – rekla je Ana.

Rekla si Ani Spasojević da joj prenese da se zapere, u kom smislu – upitala je Ivana.

– Ne mogu, moram da budem fina. Dovoljno sam rekla. Videćemo te neke klipove, pa će ljudi shvatiti – rekla je Ana i dodala:

Advertisement
– Ja sam nju izimitirala, ali ne omalovažavala nego izimitirala način na koji izgovara.

– Ne dopuštam da se udara na moje mesto odakle potičem – rekla je Anđela.

– To je bilo više karikiranje tvog iritantnog glasa, pa i moj je iritantan – rekla je Ivana.

Advertisement
Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Bivši partner Merime Njegomir udao kćerku, a mladina majka nije došla na svadbu, sve zbog stana!

Dragoljub Marković, nekadašnji partner Merime Njegomir, udao je kćerku Dariju Marković, a veselje na ranču u Surčinu nije moglo da prođe bez incidenta.

Kako Kurir saznaje, mladina majka, to jest prva supruga biznismena, nije se pojavila na svečanoj ceremoniji, i to zbog imovine.

To tvrdi i naš sagovornik koji je bio na veselju kuma pokojnog premijera Zorana Đinđića.

– Mnogo je bilo lijepo veselje, ali nije moglo da prođe bez konflikta. Darija se udala za svog izabranika Milutina Pešića, s kojim ima dijete, i ništa nije slutilo da nešto može poći po zlu. Na zabavi je bio Branislav Lečić, kao i Goran Bregović, Dragoljubovi bliski prijatelji, ali ostale zvanice su primijetile da se nije pojavila mladina majka, i to zbog konflikta koji je nastao zbog stana u centra Beograda – priča  sagovornik i objašnjava detalje:

– Taj stan Dragoljubova prva supruga, od koje se razveo prije trideset godina, na sve načine pokušava da prisvoji za sebe, a na štetu svog djeteta. Dragoljub je svojevremeno kupio tu nekretninu i namijenio je kćerki. Međutim, majka joj je uzela stan i ne želi da joj ga da. Potkrovlje koje je Dragoljub renovirao je bilo u vlasništvu njegove bivše žene, a kada je adaptacija bila završena, ona je odbila da prebaci stan na njihovo dijete iako je takav bio dogovor. Mlada je blistala iako joj nije bilo svejedno pošto joj se majka nije pojavila na najvažnijem danu u njenom životu. Eto, sukob je u toku i ko zna kako će se završiti – kaže naš izvor.

Advertisement
Tim povodom pozvali smo Dragoljuba, koji je potvrdio naša saznanja i čak nam i ustupio fotografije sa slavlja, piše Kurir.

– Tačno je to što ste čuli. Ne bih da detaljišem o porodičnim problemima. Tužno je to što čini majka mog djeteta. Ne bih da ulazim u detalje. Kratka romansa Kontaktirali smo i s mladinom majkom na broj telefona poznat redakciji, ali ona nije bila dostupna.

Podsjetimo, Merima Njegomir i Dragoljub započeli su vezu u februaru 2015. godine. Poslije dva mjeseca pjevačica se iz centra grada preselila na njegovo imanje u Surčinu. Živjeli su zajedno oko godinu i po pa su se na jesen 2016. razišli. Svojevremeno se dosta pisalo o Dragoljubovom razvodu s prvom suprugom zbog toga što mu je ona tada tražila isplatu od 13 miliona eura na ime imovine stečene u braku. Kao razlog za krah braka navela je pjevačicu Miru Škorić, navodeći da je ona bila ljubavnica njenog muža.

Pjevačica je tad pobijesnila i izjavila da će tužiti suprugu biznismena za laž, navodeći da ju je ona ranije pratila automobilom i proganjala pozivima i porukama.

Advertisement
.

.

.

.

Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Divna i Marko DNK ušli u Zadrugu: Švalerka i on su me izbacili iz kuće!

Voditeljka Dušica Jakovljević je otkrila publici i predstavnicima sedme sile ko su novi takmičari “Zadruge 6”.

Marko i Divna DNK su od večeras zvanični učesnici šeste sezone rijalitija.

Oni su u studiju u razgovoru sa Dušicom otkrili kakva očekivanja imaju od ove sezone.

– Šta vi očekujete kada uđete, kakvu reakciju zadrugara – upitala je Dušica.

– Očekujemo samo najbolje, da nas cene i vole – rekla je Divna.

Advertisement
– Ja bih hteo da kažem, samo da nađem unutra ženu svog života – rekao je Marko.

– Voli Marko da me pravi ljubomornom, a i ja njega – priznala je Divna.

– Uvek ćemo do kraja biti zajedno. Malo ćaskanja u prolazu može proći – rekao je Marko.

Divna je progovorila i o Markovim novim aferama. 

Zatekla sam ga jednom sa jednom devojkom, tad kad me je izbacio. Ona došla sa raščupanom kosom. Meni je ona rekla da nema ništa sa Markom, ali da je samo njen. Svađale smo se, popi*dela sam i sa Markom sam se svađala i oni su se na kraju dogovorili kako da me izbace iz kuće. Nisam ga tukla – rekla je Divna.

Advertisement
Gde god idem i šta god da rasdim, uvek se vratim svojoj ženi – rekao je Marko.

Podsetimo, Marko i Divna DNK učestovali su u “Zadruzi 1” a publika ih pamti po smešnim anegdotama.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net