Connect with us

Vijesti

Šefka RASPORILA TRUDNU ŽENU i ukrala joj NEROĐENO DIJETE IZ STOMAKA, detalji svirepog čina I DANAS ZGRAŽAVAJU JAVNOST

Ona je stigla pred sudiju u dimijama, sa šalom preko glave, u gumenim čizmama i sa uprljanim nožem u džepu ne pokušavajući da prikrije tragove.

Danas nema živog građanina bivše Jugoslavije koji se ne sjeća jednog od najstrašnijih zločina počinjenih nad državom koji je ušao u krivičnopravne anale.

Iako bi se na prvi pogled činilo da samo muškarac može biti odgovoran za ovako gnusan čin, zaista je žena, Šefka Hodžić, ušla u historiju kao čudovište koje je unakazilo trudnicu i otelo njeno nerođeno dijete.

Kako je Šefka rođena 1943. godine i nema podataka o njenoj smrti, smatra se da je i danas živa uprkos svemu, pa i zatvorskoj kazni. Ona je porijeklom iz Bosne, a 1969. godine imala je ulogu u najpoznatijem procesu u SFRJ.

Šefka, koja je bila bez djece, optužena je da je ubila Aliju Hasanović, svoju drugaricu dok je još čekala bebu. Počela je da glumi trudnu nakon što je saznala da je njena prijateljica trudna, i to je nastavila sve do 6. oktobra 1969. godine, kada je iz revolvera ub,ila Aliju, a potom uzela bebu iz njene materice.

Advertisement

Šefka je rođena u pretežno muslimanskom naselju Jusići, koje se nalazi u blizini Zvornika. Hodža je služio kao čelni čovjek u njenom gradu i često ga je lokalno stanovništvo konsultovalo za uputstva.

Za razliku od ostalih žena u selu, Šefka je bila pismena i u čitanju i u pisanju. Predali su je momku po imenu Nadžib, koji ju je više puta izbacivao iz kuće uz obrazloženje da je otrovala komšijinu živinu.

U izvještajima se navodi da su 6. oktobra 1969. žrtva Alija Hasanović, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, i Šefka razgovarali na trotoaru. Alija je krenula prema mjestu Anđeliće, koji je bio blizu mjesta gdje se udala.

Građani su je počeli tražiti kada se nije vratila kući, pretpostavljajući da su je trudovi zatekli negdje na putu. Šefka je izjavila da je u međuvremenu rodila djevojčicu. Alijino tijelo brzo je pronađeno pored potoka, u blizini zaseoka Kamenjača. Beba je izvađena iz stomaka Alije, i odnesena.

Šta je predmet suđenja Šefki?

Advertisement

“Alija je bila moja prijateljica i znala sam da je trudna, da će roditi dijete, kako sam uopšte mogla da je ubijem.”

Šefka Hodžić je zbog zločina osuđena na smrt,nu kaznu u Okružnom sudu u Tuzli, a kasnije iu Vrhovnom sudu BiH. Vrhovni sud Jugoslavije ublažio je smrt,nu kaznu na 20 godina samice zbog nedostatka dokaza i nemogućnosti suda da odluči o ključnom pitanju da li je Šefka mogla sama da ubije Aliju Husenovića.

Udala se za drugog muškarca nakon što se zaljubila u zatvorenika.

Iako je bila u zatvoru, zaljubila se i htjela se udati za kriminalca. Osim toga, bila je oduševljena razgovorom s novinarima, žestoko odbacujući zločin i pokazujući svoju pozitivnost uprkos svim izgledima. Šefka, koju su psihijatri smatrali izuzetno briljantnom, čekala je da završi kaznu i počne, kako je rekla, “novi život”. Očigledno je nastavila da osniva posao i živi u inostranstvu sa svojim novim supružnikom u tom drugom životu.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

Žestoka svađa ljubavnice i žene! Anđela pobijesnila nakon prozivki Zvezdanove bivše, pa joj uzvratila: Komentarišeš me 24 sata!

Rijaliti učesnice i ljute rivalke Anđela Đuričić i Ana Ćurčić ušle su u novi klinč zbog klipa u kom Ana imitira Anđelu.

Naime, Đuričićevoj se nije dopalo šta je videla pa se odmah ubacila i potkačila Anu.

– Šta da kažem, svojim delima sam rekla o sebi, a ona svojjim rečima o sebi – rekla je Anđela.

– Ja svojim rečima o tebi, a delima o sebi – rekla je Ana.

– Komentariše me 24 sata – rekla je Anđela.

Advertisement
– Je l’ si se zaprala mala? Ne može ona da ukapira beogradski fazon – rekla je Ana.

– Ja sam crnogorka i ponosna sam jer nemam beogradski fazon dok vi priželjkujete da letujete kod mene – rekla je Anđela.

Naš šmek, ona nije išlifovana devojka, čak ni poentu klipa ne može da razume – rekla je Ana.

Rekla si Ani Spasojević da joj prenese da se zapere, u kom smislu – upitala je Ivana.

– Ne mogu, moram da budem fina. Dovoljno sam rekla. Videćemo te neke klipove, pa će ljudi shvatiti – rekla je Ana i dodala:

Advertisement
– Ja sam nju izimitirala, ali ne omalovažavala nego izimitirala način na koji izgovara.

– Ne dopuštam da se udara na moje mesto odakle potičem – rekla je Anđela.

– To je bilo više karikiranje tvog iritantnog glasa, pa i moj je iritantan – rekla je Ivana.

Advertisement
Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Bivši partner Merime Njegomir udao kćerku, a mladina majka nije došla na svadbu, sve zbog stana!

Dragoljub Marković, nekadašnji partner Merime Njegomir, udao je kćerku Dariju Marković, a veselje na ranču u Surčinu nije moglo da prođe bez incidenta.

Kako Kurir saznaje, mladina majka, to jest prva supruga biznismena, nije se pojavila na svečanoj ceremoniji, i to zbog imovine.

To tvrdi i naš sagovornik koji je bio na veselju kuma pokojnog premijera Zorana Đinđića.

– Mnogo je bilo lijepo veselje, ali nije moglo da prođe bez konflikta. Darija se udala za svog izabranika Milutina Pešića, s kojim ima dijete, i ništa nije slutilo da nešto može poći po zlu. Na zabavi je bio Branislav Lečić, kao i Goran Bregović, Dragoljubovi bliski prijatelji, ali ostale zvanice su primijetile da se nije pojavila mladina majka, i to zbog konflikta koji je nastao zbog stana u centra Beograda – priča  sagovornik i objašnjava detalje:

– Taj stan Dragoljubova prva supruga, od koje se razveo prije trideset godina, na sve načine pokušava da prisvoji za sebe, a na štetu svog djeteta. Dragoljub je svojevremeno kupio tu nekretninu i namijenio je kćerki. Međutim, majka joj je uzela stan i ne želi da joj ga da. Potkrovlje koje je Dragoljub renovirao je bilo u vlasništvu njegove bivše žene, a kada je adaptacija bila završena, ona je odbila da prebaci stan na njihovo dijete iako je takav bio dogovor. Mlada je blistala iako joj nije bilo svejedno pošto joj se majka nije pojavila na najvažnijem danu u njenom životu. Eto, sukob je u toku i ko zna kako će se završiti – kaže naš izvor.

Advertisement
Tim povodom pozvali smo Dragoljuba, koji je potvrdio naša saznanja i čak nam i ustupio fotografije sa slavlja, piše Kurir.

– Tačno je to što ste čuli. Ne bih da detaljišem o porodičnim problemima. Tužno je to što čini majka mog djeteta. Ne bih da ulazim u detalje. Kratka romansa Kontaktirali smo i s mladinom majkom na broj telefona poznat redakciji, ali ona nije bila dostupna.

Podsjetimo, Merima Njegomir i Dragoljub započeli su vezu u februaru 2015. godine. Poslije dva mjeseca pjevačica se iz centra grada preselila na njegovo imanje u Surčinu. Živjeli su zajedno oko godinu i po pa su se na jesen 2016. razišli. Svojevremeno se dosta pisalo o Dragoljubovom razvodu s prvom suprugom zbog toga što mu je ona tada tražila isplatu od 13 miliona eura na ime imovine stečene u braku. Kao razlog za krah braka navela je pjevačicu Miru Škorić, navodeći da je ona bila ljubavnica njenog muža.

Pjevačica je tad pobijesnila i izjavila da će tužiti suprugu biznismena za laž, navodeći da ju je ona ranije pratila automobilom i proganjala pozivima i porukama.

Advertisement
.

.

.

.

Izvor: Kurir 

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Divna i Marko DNK ušli u Zadrugu: Švalerka i on su me izbacili iz kuće!

Voditeljka Dušica Jakovljević je otkrila publici i predstavnicima sedme sile ko su novi takmičari “Zadruge 6”.

Marko i Divna DNK su od večeras zvanični učesnici šeste sezone rijalitija.

Oni su u studiju u razgovoru sa Dušicom otkrili kakva očekivanja imaju od ove sezone.

– Šta vi očekujete kada uđete, kakvu reakciju zadrugara – upitala je Dušica.

– Očekujemo samo najbolje, da nas cene i vole – rekla je Divna.

Advertisement
– Ja bih hteo da kažem, samo da nađem unutra ženu svog života – rekao je Marko.

– Voli Marko da me pravi ljubomornom, a i ja njega – priznala je Divna.

– Uvek ćemo do kraja biti zajedno. Malo ćaskanja u prolazu može proći – rekao je Marko.

Divna je progovorila i o Markovim novim aferama. 

Zatekla sam ga jednom sa jednom devojkom, tad kad me je izbacio. Ona došla sa raščupanom kosom. Meni je ona rekla da nema ništa sa Markom, ali da je samo njen. Svađale smo se, popi*dela sam i sa Markom sam se svađala i oni su se na kraju dogovorili kako da me izbace iz kuće. Nisam ga tukla – rekla je Divna.

Advertisement
Gde god idem i šta god da rasdim, uvek se vratim svojoj ženi – rekao je Marko.

Podsetimo, Marko i Divna DNK učestovali su u “Zadruzi 1” a publika ih pamti po smešnim anegdotama.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net