Connect with us

Uncategorized

Trik od šest sekundi: Tako obično, a spasonosno za brak ili vezu

Na veoma lak način napravite sebi “privremenu oazu“ tokom užurbanog dana koja može dovesti do održavanja zdrave veze na duge staze.

Svi parovi s vremena na vrijeme naiđu na poteškoće kada su u pitanju intimnost i seksualni odnosi. Ponekad su razlog svakodnevne obaveze, briga oko djece, a ponekad mogu jednostavno da upadnu u kolotečinu. Međutim, postoji jednostavno pravilo koje bi moglo to da spriječi. Istraživanja su pokazala da ljubljenje samo šest sekundi na dan može održati strasti u vašem braku ili vezi.

Parovi često zapostavljaju ljubljenje i više ga koriste kao oblik pozdravljanja svoje druge polovine, a ono može da bude ključ svega.

Dr. Džon Gotman, profesor emeritus psihologije na Univerzitetu Vašington i autor poznate knjige za samopomoć „Sedam principa za uspješan brak“, naglašava da bi se parovi trebalo da se ljube dovoljno dugo da se stvori osjećaj romantike. Njegova teorija je da poljubac od šest sekundi djeluje kao „privremena oaza“ tokom užurbanog dana i može dovesti do održavanja zdrave veze na duge staze.

“Nemojte izlaziti iz kuće bez poljupca koji traje barem šest sekundi, a kad se ponovo vidite na kraju radnog dana, pozdravite supružnika opet takvim poljupcem, kako biste stvorili prelaz pun ljubavi u zajedništvo”, objasnio je dr Gotman.

Advertisement

Iako se nekima ovo može činiti pomalo nevjerovatnim, savjeti dr Gotmana zapravo dolaze s nekim naučnim dokazima. Očigledno, ljubljenje snižava nivo kortizola (hormona stresa) i povećava oksitocin (hormon vezivanja) kao i dopamin (hormon sreće).

Antropološkinja Helen Fišer takođe tvrdi da ljubljenje dovodi do jačanja libida, što se nikada ne može smatrati lošom stvari.

Prema dr Gotmanu, trik od šest sekundi može koristiti parovima na sljedeće načine:

Pomaže u jačanju povezanosti

Podstiče fizičke dodire

Advertisement

Može pomoći u razvijanju naklonosti

Partneri više cijene jedno drugo

Ako stvari budu dobre, možete nastaviti s druženjem u spavaćoj sobi

Može biti vrlo umirujuće

Advertisement

Izvor: Vijesti25

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Maja Mandžuka "oduvala" na premijeri filma: Izvajana linija u prvom planu, a kažu da je sa godinama sve lepša

Glumica Maja Mandžuka pojavila se na premijeri filma “Munje opet”, a svojim izdanjem oduševila je mnoge.

Naime, poznato je da je još pre 23 godine publiku osvojilau domaćoj komediji “Munje”, koja je sada dobila nastavak.

Lepa glumica pojavila se u roze haljini, a mnogima je “zapalo” za oko da Maja ne stari, već kroz godine izgleda sve bolje i bolje.

Njene legendarne scene iz filma još uvek se prepričavaju, a nema sumnje da će i nastavak imati sličnu priču.

Pomenute fotografije pogledajte ispod.

Advertisement

(Telegraf.rs)

Pročitaj cijeli članak

Uncategorized

Tužilac: Tramp stvorio lažan utisak da će biti uhapšen

Tužioci u Njujorku objavili su da je Donald Tramp stvorio lažan utisak da će biti uhapšen i da je naveo svoje republikance u Kongresu da se umešaju u istragu o novcu koji je dao porno glumici Stormi Danijels da ne bi javno govorila o njihovim odnosima.

Tramp je u subotu najavio da će biti uhapšen u utorak u slučaju koji vodi okružni tužilac na Menhetnu. U ponedeljak su trojica republikanaca koji predsedavaju odborima u Predstavničkom domu počeli napade na okružnog tužioca Elvina Brega, demokratu, optužujući ga za kršenje nadležnosti tužioca.

Do srede, velika porota kojoj se predstavljaju dokazi u slučaju Stormi Danijels još nije odlučila o optužnici, a u četvrtak je kancelarija tužioca Brega poslala odgovor predsedavajućima odbora, u koji je uvid imao Rojters, prenosi Glas Amerike.

U pismu se navodi da su “optužbe predsedavajućih počele kad je Donald Tramp stvorio lažan utisak da će biti uhapšen i da su njegovi advokati tražili da vi intervenišete”. Potvrđuje se da Bregova kancelarija “istražuje navode da je Donald Tramp prekršio kazneno pravo Njujorka”.

Ako bude optužen, Tramp će biti prvi predsednik koji se suočava sa krivičnim prijavama u sudu. On je bio na mestu predsednika od 2017. do 2021. godine, a pripremao je i treću kampanju za Belu kuću, dok se suočava sa pravnim problemima na nekoliko frontova.

Advertisement

Velika porota, koju čine američki državljani sa Menhetna, sastala se u januaru. Čovek koji je bio desna ruka Donalda Trampa rekao je da je, na Trampov zahtev, dao novac Stormi Danijels, nekoliko dana pre predsedničkih izbora 2016.

U pismu iz Bregove kancelarije navodi se da su republikanci koji predsedavaju odborima u Predstavničkom domu tražili informaciju, koja nije javna, o kriminalnoj istrazi koja je u toku, što je, po zakonu poverljivo.

“Zahtevi iz pisma su nezakonit napad na suverenitet Njujorka. Kongres ne može da ima nikakav legitiman zakonski posao koji ima veze sa nadgledanjem rada lokalnih tužilaštava”, navodi se u odgovoru okružnog tužioca, koji je potpisao pravni savetnik Lesli Dubek.

(Telegraf.rs)

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Uncategorized

Šta država ima s tim što je vama slomljeno srce? Ova stvar je vrlo ozbiljna za Novi Zeland

Novi Zeland je pokrenuo kampanju kako bi pomogao mladim ljudima u zemlji da prebrode bolne ljubavne raskide, ohrabrujući one slomljenog srca da se pomire s tim i da blokiraju svoje bivše partnere na društvenim mrežama.

Vladina kampanja “Love better” nudi savete i podršku kada ljubav prestane, a biće i predstavljena u podkastu i na platformama kao što je Instagram.

Raskid boli… ali morate zauvek da okrenete stranicu. Preuzmite odgovornost za svoja osećanja“, kaže umirujući glas u video snimku kampanje, prenosi Beta.

Jedan neimenovani mladić je rekao da je blokirao bivšu devojku na društvenim mrežama jer je rekao da nije mogao da spava noću i da je sve postalo čudno i izmicalo kontroli.

Novozelandske vlasti su saopštile da će izdvojiti 6,4 miliona novozelandskih dolara (3,7 miliona evra) za trogodišnju kampanju.

Advertisement

– Znamo da su raskidi ljubavnih veza bolni. Želimo da podržimo naše mlade ljude i da im damo do znanja da postoji izlaz – naveo je neimenovani predstavnik vlasti.

Kampanja omogućava mladima da podele svoje priče i tako da pomognu vršnjacima koji možda prolaze kroz slična iskustva.

Fond UN za decu (UNICEF) saopštio je da Novi Zeland ima jednu od najvećih stopa samoubistava među razvijenim zemljama.

(Telegraf.rs)

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net