Connect with us

Crna hronika

Olivera, jedina žena koja je pobjegla iz Grčkog zatvora govorila je o Mirnesi: Ovakve priče nikada nemaju sretan kraj

Nakon višemjesečne potrage, Mirnesa Bešlić, porijeklom iz Busovače, predala se policiji na aerodromu u Štutgartu, objavili su danas njemački mediji.

Ovo je prokomentirala i Olivera Ćirković koja je najozloglašeniji Pink Panter na svijetu, jedina žena koja je pobjegla iz Grčkog zatvora, ali i višestruka zatvorska povratnica.

  • Ja sam navijala za nju čisto podrške radi, ali sam znala da će doći do ovakvog kraja – ističe Ćirković.

Dodala je i to da bez obzira na predaju, Mirnesa bi bila uhvaćena, te bi to bilo još gore jer bi sve došlo na naplatu.

  • Ovakve priče nikada nemaju sretan kraj. Druga stvar, Mirnesa nije kriminalac, samo je hrabra ili luckasta. Čovjek koji odluči da uradi nešto slično on mora da bude od prije kriminalac, mora znati kako je to kada ga policija traži, da zna kako se sakriti ili pobjeći, da ima lažne pasoše, da prelazi granice – rekla je Ćirković.

Prisjetila se i toga kada je za njom bila raspisana potjernica, te kazala da je ona tada bila već duboko u kriminalu i svjesna šta to nosi.

  • Jednoj osobi koja je išla na posao svaki dan i samo je zamislila da može biti kriminalac, pritisak medija, da li je neko prepoznao ili ne, to je već neka druga stvar. To više nije život, ali i cifra koju je uzela je mala. S tim se može živjeti nekih pet godina, ali šta onda poslije. Ne može se ni zaposliti nit išta – navodi Ćirković.

Kako kaže ovo je pametna odluka, jer pravosuđe Njemačke poštuje kada se neko preda. Sve do pet godina bih ja odležala za milion, zatim izašla i imala taj novac. Međutim, ako ne vrati novac onda je to drugačije, jer je pravosuđe u Njemačkoj dosta ozbiljnije. Vidjet ćemo šta je Mirnesa smislila, jer nelogično mi je ako ne vrati novac a predala se, onda je kazna drugačija. Mada, ovo je slučaj koji nije samo krađa, već može biti i prevara jer je ona bila uposlenik firme – zaključila je Ćirković, piše Avaz.

Za kraj je istakla i to da je Mirnesa trpila veliki pritisak, jer kako kaže ona ipak nije bila kriminalac.

Podsjećamo, Mirnesa Bešlić uhapšena je danas na aerodromu u Štutgartu. Za Mirnesom je tragalopola Evrope nakon što je iz firme za transport ukrala milion eura, nakon čega joj se gubio svaki trag.

Kako pišu njemački mediji, Mirnesa je preko svog advokata obavijestila njemačke vlasti da želi da se preda, poslije čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

Advertisement
  • Željela je da se preda, njen advokat je pozvao policiju i rekao da će sletjeti na aerodrom u Štutgartu – rekla je portparolka policije Ilona Bon za njemački “RTL”.

Njemački mediji: Uhapšena Mirnesa Bešlić koja je ukrala milion eura

Njemačke vlasti su uhapsile najtraženiju ženu u Njemačkoj koja je promijenila svoj izgled.

Kako je Bon izjavila, Mirnesa je bila smirena tokom hapšenja, a u Štutgart je stigla iz jedne balkanske države.

  • U Štutgart je došla iz Crne Gore – rekla je portparolka policije.
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Crna hronika

Ukupno 12 članova porodice Akino podijeliće iznos od 131.000 eura, koji će biti skinuti sa računa Martina Trote i klana Hamidović

Porotni sud dodijelio je odštetu članovima porodice Silvija Akina (41), za čije ubistvo je osuđen Sandro Hamidović zajedno sa Martinom Trotom, Nebojšom Pavlovićem i Dragišom Hamidovićem.

Ukupno 12 članova porodice Akino podijeliće iznos od 131.000 eura, koji će biti skinuti sa računa Martina Trote i klana Hamidović.

Podsjetimo, Silvio Akino i njegova supruga Silvija su avgusta, 2015. godine presretnuti nakon što im je jaguar presjekao put. Iz jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz BiH, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta.

Sandro Hamidović osuđen na doživotnu robiju zbog likvidacije u Belgiji

Supruga je uspjela da pobjegne, dok je njen suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak. Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev pastorak, takođe je ubijen u ovom okršaju. Kako stoji u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od porodice tražili otkupninu od 500.000 evra. Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog napadača, nakon čega mu je prišao Sandro Hamidović i “ovjerio” ga sa nekoliko metaka.

Advertisement

Sandro Hamidović je osuđen na doživotnu robiju, Martino Trota je dobio 28 godina, Dragiša Hamidović je osuđen na 22 godine, a Nebojša Pavlović na 20 godina. Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina.

Pročitaj cijeli članak

Crna hronika

Policajac iz BiH otimao novac po Beču: “Uzeo 100.000 eura jer je u zatvoru pazio na oca od poznanika”

U Beču je počelo suđenje bivšem zatvoreniku, danas izbacivaču, koji je pokušao da ucijeni i iznudi od 34- godišnjaka 100.000 eura jer je u zatvoru pazio na njegovog oca, isto zatvorenika, dok su dijelili istu ćeliju.

Riječ je o čovjeku sa debelim kriminalnim dosijeom, koji, pored posla izbacivača, živi i od iznude.

Inače, on je na sastanak poveo i bivšeg policajca iz BiH, koji je trebao da zastraši 24-godišnjaka, žrtvu iznude. Mladić je rekao da je stolom bilo šest- sedam osoba, te da je bio u bezizlaznoj situaciji.

Međutim, ovaj bivši policajac iz BiH tvrdi da je on samo sjedio u kafiću sa poznanikom, te da nije ni obraćao pažnju na žrtvu navodne iznude.

“Uopšte se ne sjećam detalja, dopisivao sam se sa ženom na instagramu”, rekao je ovaj policajac, koji je, u međuvremenu, pušten da se brani sa slobode pišu Nezavisne.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Crna hronika

Malenom dječaku Hamzi potrebna pomoć dobrih ljudi: “obavio već 27 operacija, od kojih 8 vrlo teških i zahtjevnih operacija na glavi”

Akcija prikupljanja će trajati u periodu od 01.02. do 31.07.2023. godine, a putem Javnog poziva građanima putem medija i društvenih mreža.

Nažalost, naš HAMZA se trenutno nalazi u Sarajevu, u bolnici, u vrlo teškom stanju, već 14. dan u komi, te su HITNO potrebna novčana sredstva za dalje liječenje u Turskoj. Kao što znate, Hamza boluje od cerebralne paralize i spazma mišića, te je obavio već 27 operacija, od kojih 8 vrlo teških i zahtjevnih operacija na glavi.

Novčana sredstva možete uplaćivati na žiro račun broj:

Za uplate iz BiH: 199-440-60114351-23

Za uplate iz inostranstva:

Advertisement

IBAN: BA391994406011435123
SWIFT CODE: ABSBBA22XXX
Sparkasse Bank Ključ
Ulica Branilaca BiH bb
Džemal Hamza Bosnić
Ulica Oslobodilaca bb
Sanica Gornja
Općina Ključ

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net