Connect with us

Crna hronika

Vahida nepoznata ženska osoba pokopila automobilom: On preminuo ona ekspresno puštena na slobodu?

U Kaknju se u petak, 20. januara, desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 61-godišnji Vahid Skeledžija.

Do nesreće je došlo kod jednog tržnog centra. Kako saznaje portal “Avaza” od porodice nastradalog, nesretni Skeledžija je na biciklu išao na posao kada ga je automobil udario. On je živio u Povezicama. Radio je na odjelu održavanja u RMU Kakanj, a taj rudnički pogon se nalazi u blizini mjesta nesreće.

Povrede opasne po život

Kako su rekli za portal “Avaza”, unesrećeni Skeledžija je zadobio teške povrede, opasne po život. Njemu su bila izvaljena oba kuka, a preminuo isti dan na odjelu hirurgije u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Porodici su iz policije rekli da im ne mogu “ništa dati” dok Tužilaštvo ZDK ne završi svoje. Rađena je i obdukcija tijela.

Advertisement

Da je došlo do saobraćajne nesreće, za portal “Avaza” je potvrdio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

– Do nesreće je došlo u petak 20.01.2023. godine u 7:08 minuta, u ulici 311. lahke brigade na području općine Kakanj dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak inicijala S. V. rođen 1962. godine iz Kaknja koji je zadobio teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. Uviđaj je izvršen od strane uposlenika PU Kakanj.u 11:25 sati sutradan pješak iz saobraćajne nesreće je preminuo – rekao nam je Fišek.
Automobilom upravljala žena

Kako nezvanično saznajemo, automobilom je upravljala žena. Ona je privedena, ali je odmah nakon ispitivanja puštena.

Zanimljivo je da o ovom slučaju nijedan lokalni medij iz Kaknja nije posvetio pažnju, pa porodica s pravom pita, ko zataškava pogibiju njihovog Vahida.  Dženaza rahmetli Skeledžiji je klanjana u nedjelju poslije ikindije – namaza.

Ukop se obavio na mezarju u naselju Pope.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Crna hronika

Ukupno 12 članova porodice Akino podijeliće iznos od 131.000 eura, koji će biti skinuti sa računa Martina Trote i klana Hamidović

Porotni sud dodijelio je odštetu članovima porodice Silvija Akina (41), za čije ubistvo je osuđen Sandro Hamidović zajedno sa Martinom Trotom, Nebojšom Pavlovićem i Dragišom Hamidovićem.

Ukupno 12 članova porodice Akino podijeliće iznos od 131.000 eura, koji će biti skinuti sa računa Martina Trote i klana Hamidović.

Podsjetimo, Silvio Akino i njegova supruga Silvija su avgusta, 2015. godine presretnuti nakon što im je jaguar presjekao put. Iz jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz BiH, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta.

Sandro Hamidović osuđen na doživotnu robiju zbog likvidacije u Belgiji

Supruga je uspjela da pobjegne, dok je njen suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak. Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev pastorak, takođe je ubijen u ovom okršaju. Kako stoji u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od porodice tražili otkupninu od 500.000 evra. Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog napadača, nakon čega mu je prišao Sandro Hamidović i “ovjerio” ga sa nekoliko metaka.

Advertisement

Sandro Hamidović je osuđen na doživotnu robiju, Martino Trota je dobio 28 godina, Dragiša Hamidović je osuđen na 22 godine, a Nebojša Pavlović na 20 godina. Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina.

Pročitaj cijeli članak

Crna hronika

Policajac iz BiH otimao novac po Beču: “Uzeo 100.000 eura jer je u zatvoru pazio na oca od poznanika”

U Beču je počelo suđenje bivšem zatvoreniku, danas izbacivaču, koji je pokušao da ucijeni i iznudi od 34- godišnjaka 100.000 eura jer je u zatvoru pazio na njegovog oca, isto zatvorenika, dok su dijelili istu ćeliju.

Riječ je o čovjeku sa debelim kriminalnim dosijeom, koji, pored posla izbacivača, živi i od iznude.

Inače, on je na sastanak poveo i bivšeg policajca iz BiH, koji je trebao da zastraši 24-godišnjaka, žrtvu iznude. Mladić je rekao da je stolom bilo šest- sedam osoba, te da je bio u bezizlaznoj situaciji.

Međutim, ovaj bivši policajac iz BiH tvrdi da je on samo sjedio u kafiću sa poznanikom, te da nije ni obraćao pažnju na žrtvu navodne iznude.

“Uopšte se ne sjećam detalja, dopisivao sam se sa ženom na instagramu”, rekao je ovaj policajac, koji je, u međuvremenu, pušten da se brani sa slobode pišu Nezavisne.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Crna hronika

Malenom dječaku Hamzi potrebna pomoć dobrih ljudi: “obavio već 27 operacija, od kojih 8 vrlo teških i zahtjevnih operacija na glavi”

Akcija prikupljanja će trajati u periodu od 01.02. do 31.07.2023. godine, a putem Javnog poziva građanima putem medija i društvenih mreža.

Nažalost, naš HAMZA se trenutno nalazi u Sarajevu, u bolnici, u vrlo teškom stanju, već 14. dan u komi, te su HITNO potrebna novčana sredstva za dalje liječenje u Turskoj. Kao što znate, Hamza boluje od cerebralne paralize i spazma mišića, te je obavio već 27 operacija, od kojih 8 vrlo teških i zahtjevnih operacija na glavi.

Novčana sredstva možete uplaćivati na žiro račun broj:

Za uplate iz BiH: 199-440-60114351-23

Za uplate iz inostranstva:

Advertisement

IBAN: BA391994406011435123
SWIFT CODE: ABSBBA22XXX
Sparkasse Bank Ključ
Ulica Branilaca BiH bb
Džemal Hamza Bosnić
Ulica Oslobodilaca bb
Sanica Gornja
Općina Ključ

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net