Connect with us

Životinje

SADA MOŽE SLOBODNO DA IH UBIJA: Donald Trump Junior je dobio DOZVOLU ZA LOV na grizlije na Aljasci

Sin predsednika SAD, Donald Trump Junior je strastveni koji je uživao u nekoliko ekspedicija na Aljasci i Kanadi, ali i u Mongoliji kada je uz posebnu dozvolu ubio retku ugroženih papkara – argaliju. A sada je dobio pravo lova na grizlije na severozapadu Aljaske u blizini grada Nome u Beringovom moru, navodi The Guardian.

Donald Tramp Junior je bio jedan od trojice ljudi koji su se prijavili da love grizlije u određenom regionu severozapadnog poluostrva Sevard na Aljasci, rekao je Eddie Grasser, direktor za zaštitu divljih životinja na Aljasci.

Država izdaje periodične dozvole za lov na medvede, losove, irvase i druge životinje u raznim regijama. Inače je više aplikacija, nego dozvola, a u ovom slučaju predsednikov sin je imao slabu konkurenciju.

Dvadeset i četiri dozvole za lov na medveda u tom regionu ostale su neprijavljene, rekao je Grasser. Kako bi nastavio lov na medvede u području Nomea, Trump je morao da plati naknadu za nerezidente od 1.000 dolara i 160 dolara za dozvolu, rekao je Grasser.

Photo: MANDEL NGAN/AFP via Getty Images/Getty

 

Najstariji predsednikov sin je strastveni lovac i nekoliko puta je odlazio u lov na Aljasku i Kanadu. Planirano je da kasnije ove godine otputuje na Aljasku kako bi lovio jelene i patke. Pobednik je dobio pravo da prati predsednikovog sina na jahti koja putuje u novembru duž obalnih područja Nacionalne šume Tongass na Aljasci.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

JEDINSTVENA I ZASLEPLJUJUĆA lepota konja sa plavim očima i belom dlakom, iz Rusije (VIDEO)

Ovo predivno, nestvarno stvorenje snimljeno je u Moskvi, na prelepom bajkovitom polju. I sigurni smo, ne može biti savršenije od ovoga.

je snimljen tokom ispaše, među cvećem jednog popodneva. I ova životinja je, bez sumnje, od glave do pete pravo oličenje lepote.

Šarmantan konj je vrste Cremello, sa savršenom belom plišanom dlakom, kožom prebojenom ružičastim tonom zbog čega se smatra da se radi o albino konju. A ako se zagledate u njegove plave oči, videćete čitav jedan duboki beskraj.

Zar vam se ne čini da izgleda kao da je upravo izašao iz Diznijevog filma?

Advertisement
All photos: Screenshot.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Ognjenka je puna iznenađenja: Krenula ka Srbiji, pa ODLUČILA DA SE VRATI U AFRIKU

Pratimo Ognjenku u stopu i prosto obožavamo ovu veličanstvenu pticu. A sada se otkrilo i da je puna iznenađenja. Naš lepi orao zmijar – Ognjenka, koji se izlegao na Vršačkom bregu gde je označen sa satelitskim odašiljačem nastavio je da iznenađuje sve svoje obožavatelje i otkriva tajne ponašanja u migraciji ove vrste.

Photo: M. Vučanović.

 

Institut za biološka istraživanja i Fondacija u saradnji sa Prirodnjačkim društvom Gea ustanovili su satelitsko praćenje grabljivica u Srbiji. Ognjenka je zimus boravila u postsaharskoj Africi pa se vratila do Turske o čemu je Fondacija za zaštitu ptica grabljivica izveštavala, a mi verno pratili svaki njen „korak“.

Photo: Fondacija za zaštitu ptica grabljivica.

 

Mislili su početkom avgusta da je rešila da se vrati u Srbiju kad je došla do Istanbula, međutim, Ognjenka se na iznenađenje svih ponovo okrenula i vratila se u Afriku. Ova naučna istraživanja svakako će doprineti boljem upoznavanju života i potreba migratornih vrsta ptica grabljivica. Nastavljamo da je pratimo u, kao što vidite, sjajnim avanturama…

Pročitaj cijeli članak

Životinje

U Perničkom jezeru u Sloveniji pronađen OGROMAN BROJ UGINULIH RIBA I PTICA

Iz Uprave Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama obavestili su da je juče, 17. avgusta, oko 13 časova na Perničkom jezeru u opštini Pesnica stradao veliki broj i

Photo: Ljubljana info.

 

Kako prenosi Ljubljana info, o događaju su obavešteni Veterinarska inspekcija Republike Slovenije, Direkcija za vode, Institut za ribarstvo, Vodoprivredno preduzeće Drava Ptuj kao i opština Pesnica. Očekuje se od nadležnih organa da utvrde uzrok naglog uginuća ptica i riba. Za sada je uzrok – nepoznat. Ispratićemo ovaj događaj.

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net