Connect with us

Životinje

ALEKSINAČKI AZIL: Siroti psi i USLOVI STRAVE I UŽASA u kojima borave

Na Facebook profilu Napuštene životinje Aleksinca juče je osvanuo post sa užasom sa kojim se suočavanju psi koji su pokupljeni sa ulica od strane šintera i odvedeni u Aleksinački šinteraj.

 

Ovo ruglo i užas prati ovu ustanovu već duže vreme. Aleksandra Nikolić je na Facebook profilu pasa sa ulica Smederevske Palanke, gde je takođe objavljen post od člana grupe Jelene Tošić navela: “Sve najgore sam čula o Aleksinačkom šinteraju. Da ubacuju žive pse u boks kod krvoločnog psa koji ih davi. (A navodno su humano eutanazirani jer su bolesni to samo na papiru). Pričao mi je čovek iz Aleksinca“.

Ne moramo ništa da kažemo, slike govore sve. Potrebno je da stane na put onima koji treba da brinu o nezaštićenim i nezbrinutim životinjama, a koji se bahato ponašaju bez imalo osećaja i brige o ovim jadnim dušama.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Roda iz Zrenjanina koju je PORODICA IZBACILA IZ GNEZDA – odlično napreduje! (VIDEO)

Pre nekoliko dana objavili smo vest o tome da je usled nedostatla hrane porodica izbacila ovu malenu koja je bila najslabija karika. Pored toga, ona je na dva mesta imala oko nogu obmotan kanap koji joj se bio usekao. „Kanap potiče iz rodinog gnezda i korišćen je nažalost za pravljenje gnezda“, napisali su iz Ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“.

ZRENJANIN: Usled nedostatka hrane, porodica roda je IZBACILA OVU MALENU – bila je najslabija karika

Bila je dehidrirana i pregladnela. Dobri ljudi javili su volonterima za nju, odmah su reagovali i sklonili je kod sebe dok je nisu preuzeli. Sada su se javili sa novim, sjajnim informacijama.

„Zorka nam se ugojila i divno napreduje. Živnula je, noge su joj ojačale i dosta se kreće. Svakog dana vežba krila i sprema se za let. Mnogo je pametna, naučila je i da se svađa. Apetit joj je odličan i za sada odlično napredujemo. Samo se brinemo da uskoro ne počne da laje ili mjuče zbog drugara koji je okružuju“, napisali su volonteri.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Retrospektiva Obijevog OPORAVKA: Došlo je vreme da ovaj dasa iz Subotice SRETNE SVOJE SNOVE (VIDEO)

Putovanje volontera Udruženja Subotičke njuškice sa gospodinom Obijem je počelo jedne hladne februarske večeri. Tada su zatekli malo čudo kako mirno sedi u jednoj kutiji i čeka ih.

 

“Čim smo stigli kući sa njim videli smo problem sa nogicama i odmah smo znali da će biti dug put do oporavka. Sa njim smo prošli svašta. Nervirao nas je mnogo, bio je najmanji od svih, ali se uvek trpao tamo gde mu nije mesto, ali kako odoleti šarmu ovog blentavca”, pišu volonteri.

 

Bilo je situacija da su plakali od besa kada su zaticali čist veš razvučen po kući, zato što je on odlučio da je to najudobnije za spavanje, a o razvučenoj obući nisu želeli ni da pišu niti pričaju.

Advertisement

 

Sa volonterima je učio da hoda sa longeticama koje su oni nazvali “štiklice”.

Nažalost, zarazio se opasnim parvo virusom, i borio se sa istim nedelju dana. “Bojali smo se da se neće izvući zato što je bio jako mali, ali nam je i tada dokazao kakav je borac”, navode iz Subotičkih njuškica.

 

Advertisement

On je sa njima sada već 5 meseci i za ovo vreme su ga previše razmazili… Sada je već pravi dasa, i misle da je pravi momenat da naprave malu retrospektivu njegovog oporavka, i da mu uz to potraže sjajan dom.

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Udruženje Subotičke njuškice.

All photos: Subotičke njuškice.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Primećena DUGINA ZMIJA na Floridi – PRVI PUT POSLE 50 godina!

Izuzetno retka duginih boja pre dve godine je primećena na Floridi, posle više od 50 godina. Bezopasnog gmizavca primetile su dve žene dok su šetale u Nacionalnoj šumi Okala, severno od Orlanda, objavio je FWC Institut za istraživanje ribe i divljih životinja.

Događaj je bio iznenađenje za stručnjake za divlje životinje, jer je poslednji put viđena dugina zmija na Floridi 1969. godine, rekli su u Prirodnjačkom muzeju Floride, preneo je CNN. Zvaničnici muzeja su takođe rekli da je ova vrsta bezopasna i da nije otrovna.

Advertisement

“Dugine zmije provode veći deo svog života skrivene među vodenom vegetacijom“, saopštila je Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride. „Retko se viđaju, čak i herpetolozi, zbog svojih tajanstvenih navika.“ Zmija je bila duga oko 4 metra.

Od tada do danas, nije poznato da je ova zmija viđena igde drugo…

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net