Connect with us

Životinje

BEOGRAD: Od napuštanja, pretnji trovanjem i zvanjem šintera, DO PREDIVNOG DOMA!

Ova mila ženkica  pojavila se na ulici pre nekoliko nedelja, kako je objavilo Udruženje Beta Beograd na Instagramu. Ona se sa tog mesta nije pomerala, mahala bi repom kada god bi videla nekog da joj prilazi.

,,Naravno čekala je tog nekog ko je izbacio i nadala se da će doći po nju. Mešanac je kane korsa, ima maksimalno do godinu dana i već su joj pretili trovanjem i šinterima, jer je velika i plaše je se”, navode iz Udruženja.

Ali, pre nekoliko dana stvari su se promenile!

“Ova lepotica više nije ugrožena, nije napuštena i gladna. Ne, ona sada ima svoj dom, svoj krevet, svoje igračke i svoju porodicu. Zove se Olive, jer je u boji masline. U međuvremenu je sterilisana, okupana i vakcinisana”, preneli su iz Udruženja i poslali ove divne fotografije.

Kakve divne vesti! Uživaj Olive!

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Kakvu su promenu MACE IZ PRIHVATILIŠTA napravile u popravnoj ustanovi u Indijani? OGROMNU!

Već znamo koliko su mace posebne i izuzetne životinjice, pa čak dolazimo do toga da druženje sa macama ima terapeutsko dejstvo. Sa macama, ljudi se jednostavno osećaju lepše.

Jedna popravna ustanova u Indijani doživela je fantastičan rezultat kad su uzeli mace iz prihvatilišta i doveli ih na druženje sa onima koji borave na tom mestu, da bi videli da li će postojati neki, bilo kakav uticaj.

Tako je počeo program pod nazivom FORWARD. koji su pokrenuli Liga za zaštitu životinja i popravni dom Pendlton u Indijani. Sam koncept programa bio je uzimanje mačaka iz prihvatilišta i omogućavanje zatvorenicima popravne ustanove da brinu o njima. Ovo se pokazalo uspešnim za obe strane.

Mnoge mace koje su bile u prihvatilištu postale su asocijalne, zbog zlostavljanja, lošeg postupanja i slično. Zbog toga ih je bilo teško udomiti.

Ovaj program pomogao im je da vrate poverenje u ljude i na taj način bude olakšan pronalazak novog doma. Počele su da veruju ljudima, navikle su se na njihovu blizinu. Zatvorenici su čistili za njima, mazili ih, negovali i hranili. Čak su im pravili igračkice, kapice i odelca.

Advertisement

Naučili su kako da brinu o drugom živom biću, dozvolili sebi da ih dotakne ta iskrena emocija, naučili su da nekoga vole.

Upoznali su se sa odgovornošću, komuniciranjem u grupi bez nasilnih mera za rešavanje problema, a uz to su stvorili bezuslovnu ljubav prema ljubimcima, što je bilo nešto što neki od njih nikada nisu osetili.

Ovaj program je bio u toj meri uspešan da su se slični pojavili širom Amerike.

Koliko su ih samo inspirisale. Uspele su da probude u njima nešto prelepo. Motivisale su ih da se upišu u školu, poštuju pravila, zaposle, poboljšaju svoju higijenu. Prisustvo životinja izvuklo je njihovu smirenost na površinu i pojačalo duh zajednice. A ko bi drugi u tome pomogao, nego – mace lično! 

All photos: Pendleton Correctional Facility – FORWARD.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

PEGI IZ ODŽAKA: Velika snažna devojka HRABRO KORAČA SVOJIM PUTEM OPORAVKA

O njoj smo napisali niz tekstova. I svaki put se iznova oduševimo njenom hrabrošću, napretkom, željom za životom. Sećate se? Pegi je pronađena na putu Lalić-Odžaci. Ležala je nepomično i pogledom molila za spas. Ko zna koliko dugo niko nije zastao. A onda se sve preokrenulo. Naišao je jedan Nikola za koga ona nije bila nevidljiva, a brigu o njoj preuzelo je Udruženje za zaštitu životinja „Ruka šapi“ iz Odžaka. Podsetite se čitave njene priče.

I sada, nakon ogromne borbe, zalaganja, pružene ljubavi, Pegica više nema tužan, nesrećan pogled, niti rane po telu pune crva, nije više iznemogla i slomljena. Postala je razigrana, jaka devojka puna života. Pregurala je sve, i sada gleda samo napred.

Eto je, vesela, dobra i veeelika. Boravi u pansionu u Novom Sadu. A dok čeka svoj savršen domić, neku finu kuću sa dvorištem i nekoga ko poznaje ovu rasu, koja je apsolutno posebna i predivna, leči se od srčanog crva, i rekli bismo da sjajno napreduje!

Da pružite dom ovom psećem savršenstvu, kontaktirajte Udruženje za zaštitu životinja „Ruka šapi“ iz Odžaka.

All photos: UZZŽ Ruka šapi.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Grčka: Pronađen prestrašeni pas koji se OD POŽARA SAKRIO U PEĆNICI

Jedan prepadnuti pronađen je kako se krije u pećnici na otvorenom nakon katastrofalnog požara u Grčkoj.

Smatra se da je na stotine životinja uginulo u zastrašujućoj vatri, ali jedan srećni pas uspeo je da se sakrije i ostane bezbedan, prenosi Sky News.

Kad ga je volonterka Artemis Kiriakopoulou pronašla u gradu Mati, izgledao je kao spaljeni, čupavi tepih. Ovaj mešanac pudle bio je prošaran žutim bojom, imao je spaljene trepavice i ogromne probleme sa disanjem. Namamila ga je hranom i uspela da ga uhvati i zbrine.

Sada je on očišćen je, ošišan i okupan, pružena mu je veterinarska nega, i izgleda, ali se i oseća – mnogo bolje. Najvažnije je da je van životne opasnosti i da će se potpuno oporaviti! Dobio je i ime – Loukomakis. Pravi lepotan rođen pod srećnom zvezdom!

All photos: Sky News.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net