Connect with us

Životinje

Holandski poslanici su IZGLASALI ZATVARANJE FARMI VIZONA nakon zaraze radnika koronom

Holandski poslanici su „ubedljivo“ izglasali u utorak zatvaranje farmi vizona do kraja godine, nakon što je vlada Holandije naredila ubijanje 10.000 vizona u 10 holandskih farmi, prenosi AFP News.

Poslanici u donjem domu parlamenta su odobrili zatvaranje farmi i tražili da zabrani uzgoj životinja (vizona) „podložnih“ korona virusu. Najmanje dva radnika na jednoj farmi su bili zaraženi u maju kada je Svetska zdravstvena organizacija rekla da su to bili prvi poznati slučajevi prenošenja sa životinje na čoveka.

Biće zatvarano oko 128 farmi vizona u Holandiji, saopštila je međunarodna grupa za ljudska prava Humane Society International.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Međunarodna federacija uzgajivača ZABRANILA UČEŠĆE MAČAKA na takmičenjima čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji

Mačke čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji, neće moći da učestvuju na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka (FIFe), a neće moći ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije.

„Izvršni odbor šokiran je i užasnut time što je vojska Ruske Federacije izvršila invaziju na Ukrajinu i započela rat. Mnogi nevini ljudi izgubili su život, mnogi su ranjeni ili su primorani da napuste svoje domove”, navodi se u objašnjenju ove organizacije zbog čega su uvedene sankcije ruskim mačkama, piše Politika, prenosi Blic.

Kako se dodaje, FIFe će organizovati donacije kako bi pomogli uzgajivačima mačaka u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

FIFe je međunarodna organizacija sa sedištem u Parizu i čini je 41 član iz 39 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Svake godine organizuje više od 700 događaja, na kojima ukupno bude izloženo 200.000 mačaka.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

U VOZILU KRIJUMČARIO STOKU: Uhapšen muškarac u Leposaviću

Kosovska policija tokom proteklog dana registrovala je slučaj krijumčarenja stoke u selu Jošanica u opštini Leposavić.

Kako navodi KP u 24-časovnom izveštaju, juče u poslepodnevnim satima, policija je u ovoj opštini zaustavila vozilo kojim je upravljao muškarac sa Kosova, piše Kossev, prenosi Nova S.

Kontrolom vozila, službenici su uočili da u njemu prevozi stoku, za koju nije imao odgovarajuću dokumentaciju. Životinje su, odlukom tužioca, poslate na carinski terminal u južnom delu Mitrovice.

Slučaj je i dalje u postupku.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Kako kosovi PRIMENJUJU PRINCIPE CIRKULARNE EKONOMIJE i edukuju sve nas (VIDEO)

Kako su napisali iz Centra za zaštitu i proučavanje Crne Gore u izgradnji gnezda kosova (Turdus merula) učestvuju oba roditelja.

Photo: Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Najčešće biraju travu, slamu, grančice i drugi biljni materijal, a odlučili su da pokažu da se i ljudski otpaci mogu iskoristiti i uplesti u topli dom.

Kosovi očigledno znaju da primenjuju principe cirkularne ekonomije, a ujedno i da edukuju sve nas.

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net