Connect with us

Životinje

Kina ZAŠTITILA PANGOLINE tako što ih je UKINULA sa liste sastojaka koji smeju da se koriste tradicionalnoj medicini!

Pangoline su uklonjene sa službenog popisa sastojaka odobrenih za upotrebu u tradicionalnoj kineskoj medicini za 2020. godinu, prenosi The Guardian. Ovaj potez su pohvalile sve grupe za zaštitu životinja kao ključni korak u sprečavanju trgovine pangolinama, sisarima kojima se najviše trguje na svetu.

Svake godine u Aziji se konzumira oko 200.000 pangolina, a prošle godine je zaplenjeno više od 130 tona ovih mrtvih životinja. U samo jednoj zapleni je pronađeno 11,9 tona krljušti pangolina. Trgovina svih osam vrsta pangolina zaštićena je međunarodnim pravom, a tri od četiri koje žive u Aziji su uvrštene na crvenu listu Međunarodne unije za zaštitu prirode kao kritično ugrožene vrste, uključujući funkcionalnu izumrlu kinesku pangolinu.

Vest o odstupanju od farmakopeje tradicionalne kineske medicine, koju prenosi kineski časopis Health Times, stiže nakon što je Državna uprava za šumarstvo i travnjak (SFGA) prošle nedelje podigla zaštićeni status pangolina na najviši nivo.

Photo: EPA

 

,,Veoma sam ohrabren“, rekao je Zhou Jinfeng, generalni sekretar Kineske fondacije za očuvanje biodiverziteta i zeleni razvoj (CBCGDF). „Naši kontinuirani napori već nekoliko godina nisu bili uzaludni. To pokazuje da je Kina ojačala posvećenost zaštiti divljih životinja“.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Neke fontane u Milanu BIĆE UGAŠENE zbog suše

Zbog suše na severu Italije gradsko područje Milana planira da ugasi neke od svojih fontana, piše Hina, prenosi 021. Gradonačelnik Milana Bepe Sala je rekao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje. Male fontane na pločnicima, na kojima teče voda za piće, takođe će nastaviti da rade zbog nadolazećeg toplotnog talasa. Međutim, grad više neće zalivati zelene površine.

Pokrajinski predsednik Lombardije, gde se nalazi Milano, već je u petak najavio vanredno stanje zbog suše. Milano je sada počeo da sledi preporuke. Ali se ne zna tačno kada će mere stupiti na snagu.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Svi su IGNORISALI MAČE NEOBIČNOG IZGLEDA, dok se nije pojavio neko ko VIDI NJEGOVU ČAROBNOST

Roditelji su nas učili da ne sudimo knjizi po koricama. Bez obzira kako neko ili nešto izgleda, važno je ono ispod. Ovo je priča o mačetu neobičnog izgleda koje nije moglo da nađe udomitelja dok jedna osoba nije videla šta se nalazi ispod “fasade” i zaljubila se u njega.

Maleni Zeke pati od hidrocefalusa. Nakon rođenja doveden je u centar za spasavanje Kaley’s Place i odmah je bilo jasno da će biti problem. Prošlo je 3 meseca, a niko ga nije želeo. Ali ovo je priča sa srećnim krajem!

Zekea je udomila Nensi Linč. Njegova nova vlasnica je mislila da je previše sladak. Iako je hidrocefalus opasno stanje, Zeke je dobio odgovarajući tretman pre nego što ga je Nensi udomila. Bila je svesna da će mu trebati dodatna pomoć i spremna je da učini sve što može.

Zekeov očigledan invaliditet ga uopšte ne sputava. On je kao i druge mačke, skače i igra se sa njima. Nensi je najbolja stvar koja se dogodila u Zekeovom životu. On ima svu ljubav, brigu i pažnju koja mu je potrebna, a mi smo srećni što njegova priča ima srećan kraj.

All photos: Nancy Lynch
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Pit bul je prvi put sreo dva mačeta i OBASUO IH POLJUPCIMA (VIDEO)

Postoji pogrešno mišljenje da su psi i mačke neprijatelji i da nema šanse da postanu prijatelji, ali ova divna bića su mnogo puta to demantovala.  Jedan od ovakvih slučajeva je slučaj Anubisa, pit bula koji je prvi put u životu sreo dva mačeta i zaljubio se u njih od prvog trenutka.

Mora se imati na umu da su pit bulovi oduvek bili stereotipno neshvaćeni i predstavljani kao „agresivna“ i „nasilna“ rasa, jer su korišćeni u borbama gde su pojačavali njihovu snagu i snažan karakter.

Međutim, Anubisa karakteriše njegova nežnost i jednostavnost. I to možemo videti u videu koji je njegov vlasnik postavio. U početku je Anubis delovao nervozno, jer nije znao šta je žena u pet šopu imala u ruci, ali se sve više približavao. Nakon toga je primetio da postoji drugo mače.

Mačići se zovu Pantera i Vakuita, a Anubis se potpuno zaljubio u njih i počeo da ih njuši i da maše repom. Čak se usudio da im da par poljubaca i pusti da ga mace dodiruju šapama.

Advertisement

Abunis nije imao problema da pokaže svoju ljubav i naklonost prema bebama. Kako je ovo slatko!

All photos: Screenshot
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net