Connect with us

Životinje

KONAČNO: Severoistočna indijska država Nagaland je ZABRANILA PRODAJU PSEĆEG MESA!

Vlasti u indijskoj severoistočnoj državi Nagaland  zabranile  su prodaju psećeg mesa i zaustavile uvoz i trgovinu pasa koji se koriste za hranu, kako saopštavaju vaničnici, a prenosi Associated Press.

Taj korak je usledio nakon žalbe indijske zakonodavke Maneke Gandi koja je pozvala vladu Nagalanda da pokrene akciju. Apel je doveo do toga da je više od 125.000 ljudi pisalo vladi Nagalanda da zabrane trgovinu psima i prodaju psećeg mesa.

Photo: Arab News

 

“Ovo je glavna prekretnica u okončanju surovosti u Indiji“, rekli su iz organizacije Humane Society International. Grupa procenjuje da se do 30.000 pasa godišnje prokrijumčari u Nagaland, gde se potom prodaje.

„Ovo je progresivan potez. U današnje doba, pozitivan aktivizam i zalaganje na društvenim mrežama ima ogroman uticaj na kreatore politika. Čestitamo i hvala svima “, rekao je u tvitu Abu Meta, savetnik glavnog ministra.

Osim u Nagalandu, na hiljade pasa se svake godine ilegalno hvata na ulicama za konzumaciju ili bude ukradeno iz kuća u drugim državama severoistočne Indije, uključujući Mizoram, Tripur i Arunačal Pradeš, kažu grupe za zaštitu prava životinja.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Djole dog IZBOR IMENA ZA PSE na slovo “F”

Ako tražite najbolje ime za svoje pse ovde možete naći najrazličitija imena koja smo vredno tražili za vas kako bismo našli ona najlepša. Danas vam predstavljamo imena na slovo “F”. Ovo su neka od najpopularnijih imena i naći ćete međunarodnu raznolikost na ovoj listi. Zabavite se i srećno u odabiru savršenog imena za vašeg najboljeg prijatelja.

F

Muška imena

Figaro
Fred
Falkon
Fabio
Figo
Fido
Filip
Flipi
Fredi
Frenki
Frajdej
Frodo
Frogi
Figaro
Fadi
Faust
Foks
Foksi
Fjodor
Fido
Feliks
Flipi
Floki
Fidel

Ženska imena

Frida
Fiona
Fiesta
Flekica
Fifi
Fani
Fabija
Fabiola
Fajana
Fami
Fani
Fantazi
Fea
Fenja
Fejt
Felina
Felisija
Fema
Filija
Filda
Finka
Fona
Freja

Advertisement

Podsetite se naše av-liste imena na slovo „A„, „B„, „V„, „G„, „D„, „Đ„, „E„, „Ž„, „Z“ ,„I“,J„, „K„, „L„, „LJ„, „M„, „N„, „NJ„, „O„, „P„,R„, „S“, „T“, „Ć“ i „U“.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Mićko iz Beograda koji je pronađen uz magistralni put NE OSEĆA SE DOBRO

Lepi Mićko spasen je u novembru 2021. godine, tik uz jedan magistralni put gde da je samo pružio korak, ostao bi na mestu mrtav pod nekim točkovima. Bio je ućeban, isprepadan i sveže izbačen. Meštani tog dela rekli su volonterima Udruženja Beta Beograd da on nije ni prvi ni poslednji koji je tu ostavljen u nadi da će ga se na taj način rešiti.

SPASAVANJE JEDNOG ŽIVOTA: Mićko je pronađen uz magistralni put gde ga je KORAK DELIO OD SMRTI (VIDEO)

Ispostavilo se da je on duša od psa. Nakon pregleda veterinara, saznali su da je pozitivan na anaplazmozu (bolest koju prenose zaraženi krpelji) i zbog toga je Mićko započeo sa terapijom.

Mićko se u nedelju 20. marta opet javio. Kako su napisali volonteri: „Mićko nam opet nešto nije dobro! Mislili smo da je on sa mukama odavno završio kada je pobedio anaplazmozu, ali izgleda da nije tako. Njegov kašalj već dosta dugo traje. Mislili smo da je klasičan zarazni kašalj, međutim sada to već predugo traje i nekada kašlje i po celu noć“.

Vodili su ga na pregled, srce je dobro, ultrazvuk čist što im je bilo najvažnije od svega, da nije srce u problemu. Za sada je dobio terapiju i sirup protiv kašlja, ali moraće dalje da rade analize, rentgen, kao i da ga vode na oftamološki pregled jer su primetili da su mu se na očima pojavile bele fleke.

Advertisement

Držite mu palčeve!

All photos: Udruženje Beta Beograd.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Orao mišar i mala ušara NAKON POVREDE KRILA pušteni u SRP Koviljsko-petrovaradinski rit

Nakon tromesečnog oporavka od preloma oba krila i povrede noge, zadobijenih od udarca automobila, mišar (Buteo buteo) iz Krajišnika je pušten u SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“.

Kako navode iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, istog dana puštena je i mala ušara (Asio otus), koja je sa lakšom povredom krila donešena iz Vrbasa.

Iz ove ustanove zahvalili su se veterinarskoj ambulanti „Darvin“ i dr vet. Sandri Pantić, uz čiju stručnu pomoć mišar ima ponovo mogućnost da leti.

All photos: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net