Connect with us

Životinje

KOPAR: Vatrogasci spasili psa koji je pao sa litice!

Koparski vatrogasci su dobili poziv da je skliznuo sa visoke litice na Belim skalama i zaglavio se, piše Pes moj prijatelj.

Photo: Gasilska brigada Koper

 

Uz pomoć užadi, ekipa vatrogasne brigade Koper  spustila se liticom do mesta gde je stajao uplašen pas; onda su ga polako podigli, gde su ga nepovređenog preuzeli vlasnici.

U spasilačkoj intervenciji  učestvovala su četiri vatrogasca. Oni su izašli odmah na teren i to u punom sastavu, jer su tu i za ljude i za životinje. Svaka čast za ovu plemenitu akciju!

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Održana REVIJA PASA MEŠANACA u Zagrebu

U organizaciji Kitchen i Tvornica dobre hrane 01.aprila održana je Revija pasa mešanaca u Wespa spaces-u u Zagrebu. Okupili su se vlasnici više od 20 simpatičnih pasa mešanaca.

Nagradu je osvojila mešanka jazavčara Cica iz Prčnja u Crnoj Gori i tom prilikom dobila pobedničku tortu i zalihe hrane za dve nedelje.

Ostali vlasnici i psi su se počastili ukusnim zalogajčićima i uzorcima hrane ova dva brenda.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Kakvog je temperamenta ZLATNI RETRIVER?

Zlatni retriver je rasa pasa vesele naravi veoma odan svom vlasniku. Kao jedan od najumiljatijih i najdruželjubivijih pasmina, veoma je cenjen širom sveta, kao i na našim prostorima. Obožava decu, a svoju ljubav izražava skakanjem, mahanjem repa i dodirivanjem njuškom. Zahteva puno pažnje i uvek voli da bude u centru zbivanja i porodičnih aktivnosti, i tada počinje da poziva glasnim lavežom ili upornim cviljenjem. Isto tako najavljuje nečiji dolazak i za to ne smatra dobrim čuvarom. Uživa u društvu i kućnoj atmosferi, a usled preterane samoće može postati depresivan, tužan, čak i sklon destruktivnom ponašanju.

se lako dresiraju, mogu da zapamte i do 50 komandi. Zbog izuzetno razvijenog njuha dobri su za lov, traganje, ali su i  veoma cenjeni kao službeni psi za otkrivanje narkotika i kao psi vodiči. Međutim, neadekvatna dresura i manjak fizičke aktivnosti mogu dovesti do razvoja nepoželjnih oblika ponašanja, kao što su griženje nameštaja i drugih stvari, kopanje rupa u dvorištu, uništavanje cveća, obuće.

Potrebna im je dnevna šetnja i istrčavanje, jer u suprotnom mogu da dobiju prekomernu težinu. Vole da trče i obožavaju da provode vreme na otvorenom.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

MAČKE I GINISOVI REKORDI: Najduže preživljavanje mačke nakon zemljotresa

U decembru 1999. godine, 80 dana nakon zemljotresa koji je pogodio Tajvan 21. septembra u kojem je poginulo oko 2.400 ljudi, je otkrivena živa nakon što je bila zarobljena ispod betonske ploče koja je pala tokom zemljotresa i ostavila mačku u ruševinama, piše Minja cat.

Photo: guinnessworldrecords.com.

 

Mačka je bila dehidrirana i jedva je disala, imala je manje od polovine težine zdrave mačke te veličine i hitno je prebačena u veterinarsku bolnicu gde se potpuno oporavila.

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net