Connect with us

Životinje

LAV TRAŽI DOM: Predivnić malenog rasta i prelepe mekane dlake, koji voli ljude!

Lav je spasen i smešten samo privremeno pod zaštitom i brigom volontera Udruženja Beta Knjaževac, ali je nažalost tu ostao dve godine. Iako po imenu to ne biste naslutili, ali on je lepotan malog rasta, ima prelepu mekaneuduge dlake, divan je sa ljudima

“Međutim Lavu je povređena nogica kad je bio beba, izgubio je osećaj u njoj i ostala je savijena u kolenu. Njemu to ne pravi nikakve probleme da se kreće i trči, ali verujemo da je to razlog zašto još nema dom”, naslućuju iz Udruženja.

https://www.facebook.com/udruzenje.beta.knjazevac/photos/a.3739662849393507/3739661882726937/?type=3&eid=ARCovhR4TQ4x4bjslvnI-n-Krw50aB0kJm6KR8zeJsH0ZZPlUvT9qE-ayEaRqaEclZ9h0GoUs0-g5fx0&__xts__%5B0%5D=68.ARB2lUJRUwm3r9cX9T8YqhHp0o9s8lxyYgbp2z8J6lBj4OYv1qC_MtYhUoyyCuQapSZKEVGIPwPTjOUQFRtZ9Ja4ZqBTj7GvGNEFXWpyrnT-OVgADjcxCU3_Z5f8xCuvZOC-4ZdPoj5UsOF2S-CgFaYxeTWb9-7UHMXph2TBbCNm8Ipn9s-BGC74RtA1La05a-EzOQQ6U_xCIokxAze-HyH7__tJlDjo2dU1MNNaIh6EFjDTcgodZpdxXPWt7tunP0wmNXKHLa4JUHiyjXhmiiBGY3ZSlm0Sf4toOyPOc61e5jhL8qt5ss5Bm9Qq7SDf1OGpQxmDtf8Bly_Ral4c8nJ0S0dwCcR7QkkapDy_eE5zj2jYkHMgBBvtr6qbubpGYs-GzbGtWiZxyAZ2wBn9j3-2nsn_CbtI6u8Pdzf6uFO3RiQcQEaJ7GFzVfF8_YsQdGT4kuMlP6luCjAi&__tn__=EHH-R

 

Lav traži svoju porodicu, traži nekog kome ovo neće predstavljati problem, nekog ko će ga voleti iz sveg srca bez obzira na sve, jer će on sigurno vratiti duplo. Volonteri su obezbedili prevoz, dovoljno je da samo poželite najboljeg prijatelja pored sebe!

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Kakvog je temperamenta ZLATNI RETRIVER?

Zlatni retriver je rasa pasa vesele naravi veoma odan svom vlasniku. Kao jedan od najumiljatijih i najdruželjubivijih pasmina, veoma je cenjen širom sveta, kao i na našim prostorima. Obožava decu, a svoju ljubav izražava skakanjem, mahanjem repa i dodirivanjem njuškom. Zahteva puno pažnje i uvek voli da bude u centru zbivanja i porodičnih aktivnosti, i tada počinje da poziva glasnim lavežom ili upornim cviljenjem. Isto tako najavljuje nečiji dolazak i za to ne smatra dobrim čuvarom. Uživa u društvu i kućnoj atmosferi, a usled preterane samoće može postati depresivan, tužan, čak i sklon destruktivnom ponašanju.

se lako dresiraju, mogu da zapamte i do 50 komandi. Zbog izuzetno razvijenog njuha dobri su za lov, traganje, ali su i  veoma cenjeni kao službeni psi za otkrivanje narkotika i kao psi vodiči. Međutim, neadekvatna dresura i manjak fizičke aktivnosti mogu dovesti do razvoja nepoželjnih oblika ponašanja, kao što su griženje nameštaja i drugih stvari, kopanje rupa u dvorištu, uništavanje cveća, obuće.

Potrebna im je dnevna šetnja i istrčavanje, jer u suprotnom mogu da dobiju prekomernu težinu. Vole da trče i obožavaju da provode vreme na otvorenom.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

MAČKE I GINISOVI REKORDI: Najduže preživljavanje mačke nakon zemljotresa

U decembru 1999. godine, 80 dana nakon zemljotresa koji je pogodio Tajvan 21. septembra u kojem je poginulo oko 2.400 ljudi, je otkrivena živa nakon što je bila zarobljena ispod betonske ploče koja je pala tokom zemljotresa i ostavila mačku u ruševinama, piše Minja cat.

Photo: guinnessworldrecords.com.

 

Mačka je bila dehidrirana i jedva je disala, imala je manje od polovine težine zdrave mačke te veličine i hitno je prebačena u veterinarsku bolnicu gde se potpuno oporavila.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

RAZIGRANI BIBERČE iz Zrenjanina je sa svojom mamom, sekom i batom SPASEN SA NJIVE

Kakav osmeh predivni! Pa istopili smo se od slatkoće. Ako ste se zapitali kakvo je ovo malo čudom, predstavljamo vam Biberčeta, ili Laneta ili Bambi, kako ga zovu volonteri Udruženja Beta Zrenjanin. Ovaj mališa je sa svojom mamom, sekom i batom  spasen sa jedne njive. 

 

Biberče je bio rezervisan i dugo su ga čuvali za potencijalnu udomiteljku, a onda konačno shvatili da od toga neće biti ništa. Tako je Biberče sada u potrazi za ozbiljnim, pravim domom i pravim ljudima koji će ga voleti svim svojim srcem.

 

“Prelepi Lane je jedno razigrano i trampavo kuče”, pišu volonteri. Poslušan je i zahvalan na svakom trenutku pažnje koji mu posvete. Jako se lepo slaže i igra i sa psima mnogo većim od sebe, ne kopa, ne beži, ne gricka, mama ga je jako lepo vaspitala i naučila šta sme, a šta ne. Lane je vakcinisan i revakcinisan i biće čipovan.

Advertisement

 

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Udruženje Beta Zrenjanin.

All photos: Udruženje Beta Zrenjanin.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net