Connect with us

Životinje

OČAJ, UŽAS, AGONIJA: Desetine štenaca je UGINULO NA LETU iz Ukrajine u Kanadu!

Desetine mrtvih štenaca je otkriveno u putničkom avionu koji je putovao iz Ukrajine u Kanadu, prenosi Independent. Letom kompanije Ukraine International Airlines (UIA) iz Kijeva prevezeno je oko 500  francuskih buldoga, od kojih je 38 uginulo na letu do međunarodnog aerodroma u Torontu u subotu, piše Guardian.

Kanadska agencija za inspekciju hrane (CFIA), koja istražuje incident, rekla je da su „mnogi psi patili od dehidratacije, slabosti i / ili povraćanja„. Iz organizacije za dobrobit životinja SPCA tvrde da je ovo samo jedan primer posledice odgajanja štenaca u Ukrajini, vođen zahtevom za čistokrvnim štenadima koji nisu svesni istorije njihovog novog ljubimca.

Slika je simbolična.

 

„Ovim komercijalnim operacijama upravljaju velike farme pasa koje odgajaju stotine i hiljade pasa svake godine u tipično sterilnim uslovima gde su psi u vrlo skučenim prostorima“, rekao je Lucas Hixon iz SPCA International za CBC.

Photo: Abby Lorenzen

 

Jedna osoba koja je bila u tovarnom prostoru aerodroma u Torontu da preuzme mačku svoje prijateljice opisala je scenu kao „horor“ i “ noćnu moru „, slikajući mrtve štence u vrećama za smeće van skladišta sledećeg dana. Opisujući prizor na Facebooku, Abby Lorenzen, profesionalni trener pasa, rekla je: „Te životinje ne trebaju tako da pate“.

U objavi na društvenim mrežama UIA u petak, je navedeno: „Svi u UIA saučestvuju zbog tragičnog gubitka života životinja tokom našeg leta. UIA sarađuje sa lokalnim vlastima kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i kako se ovakva situacija više ne bi ponovila“.

Advertisement

Međutim, u ranijoj izjavi za Facebook u utorak, koju je televizijski kanal Global News TV snimio pre njenog brisanja, aviokompanija je navela da 24 sata nakon incidenta nije dobila zvaničnu potvrdu od aerodroma u Torontu ili kanadskih vazduhoplovnih vlasti da su životinje uginule.

U saopštenju se priznaje da je bilo oko 500 životinja, dodajući: „UIA redovno prolazi IOSA reviziju rada i kvaliteta, čiji standardi regulišu transport živih životinja na vrlo strog način.“ U Kanadi većini avio-kompanija je dozvoljen prevoz ograničenog broja živih životinja i to na temperaturama ispod 29,5C, saopštio je CBC.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Sve o MAJUŠNOM PERI iz Podgorice u jednoj pesmi: “Pruži mu jedan osmeh, ON ĆE TEBI SVE”

Naišli smo na ove lepe okice i slatku pesmu koju je malenom Peri napisao Marko Puljiz, i nismo mogli, a da je ne prenesemo. Pročitajte i probajte da se ne istopite.

Mene zovu Pero,
Okicama gledam.
Drhtav sam i sladak,
Borim se i ne dam.
Iako sam mali,
Veliki sam znajte
Nisam ti ja neko pašče,
Ja sam mali fajter.
Imao sam mnogo,
Braće i sestara,
Čuvala nas majka,
Kraj svojih nedara!


Sada tužno srce – što će
Ostade siroče!
Sad u ovom novom svetu
ostao sam sam,
Ali da ću biti dobar,
To obećavam.
Biću možda malo blesav,
nestašan i šer.
Ali nikad neću biti,
Bezobrazan ker!
Isto tako presladak sam,
Pa me svako želi,
Mnogo ih je koji hoće,
Da ih razveselim!
Taj ko želi da me uzme,
Samo nek požuri,
Sam ovako neću moći,
Previše mi furi!


Biću tvoja porodica,
Al igračka – NE!
Ti mi pruži jedan osmeh,
Ja ću tebi SVE!

Za više informacija i kontaktirajte NVO Ruka-Šapi.

All photos: NVO Ruka-Šapi.

Ukoliko želite da pogledate druge pse koji traže dom, kliknite OVDE.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Španija usvojila ZAKON PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA i povećala zatvorske kazne za počinioce

Španski poslanici su usvojili novi Zakon o dobrobiti životinja, kojim se povećavaju zatvorske kazne počiniteljima krivičnog dela zlostavljanja životinja. Zakon predviđa i obaveznu obuku za vlasnike pasa, pa je jedna o velikih novina – zabrana da ih ne smeju ostavljati duže od 24 sata. Odmah zatim i sterilizaciju mačaka, kao obaveznu, s obzirom da je to jedini način kontrole populacije. Pozdravljamo sve ove izmene.

Do sada je u Španiji maksimalna kazna slučaju smrti životinje bila 18 meseci zatvora, a novim Zakonom se predviđa isti period ukoliko je životinji potrebna veterinarska nega. Međutim, ukoliko životinja ugine, predviđena zakonska kazna je 2 godine ili 2 godine, u slučaju otežavajućih okolnosti.

Inače, Španija je još 2020.godine životinjama pravno dala status „bića koja osećaju“, jer su do tada smatrani „stvarima“, kao što je to slučaj u srpskom zakonodavstvu, recimo (i zakonima mnogih drugih zemalja). Pa kada izgubite ljubimca, sud to u Srbiji smatra gubitkom imovine. Smešno ili tužno, teško je reći.

Nažalost, ono što nas je neprijatno iznenadilo jeste činjenica da se ove nove mere ne odnose na lovačke pse, kao ni borbe bikova. Verovali ili ne, jaki lobiji unutar vlade Španije su branili ove industrije (i odbranile), za koje verujemo da će u budućnosti ipak biti samo ružna ljudska prošlost. Ali, očigledno, ne još…

Pročitaj cijeli članak

Životinje

VIDITE KO NAM SE JAVIO DA NAM KAŽE KAKO JE! Psić iz Kantona Sarajevo kome je neko odsekao uši i nos…

Juče smo objavili izuzetno uznemirujuću vest iz Kantona Sarajevo: neko je psiću sa ulice odsekao uši i nos. Takvo iživljavanje nad nedužnom životinjom uvek ostavlja bez teksta, ali i duboko zabrinjava, jer se s pravom pitamo – u kakvom to društvu živimo?

Slučaj je prijavljen, MUP KS radi na rasvetljavanju ovog zločina, navodi se u medijima.

Danas vam javljamo lepu vest, maleni tračak nade u ovom tužnom i unemirujućem događaju, a to je da je povređeni psić dobro! Javio nam se novom fotografijom i vestima.

Biba Ramović, koja nam je poslala njegovu sliku, rekla je za Djole dog portal da je maleni hrabrica na antibioticima, ali da fino jede, pije i maše repom. Mišljenje veterinara je da može živeti dugo, uz pažnju i brigu. Odahnuli smo!

Biba je fotografisala jadnička, kao i njegove drugare dok su još bili na ulici. Svi psi sa lokacije na Koševskom brdu koje smo uče objavili, zbrinuti su i trenutno su u pansionu, potvrdila nam je – što znači da su  sigurnom. Biće vakcinisani i udomljeni, kad za to dođe vreme.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net