Connect with us

Životinje

Pronađeno MAČE na smeću u Novom Sadu u JAKO LOŠEM STANJU! Ne može da stane na zadnje noge…

Pre nedelju dana je pronađeno mače na Ribarcu na smeću, nedaleko od centra Novog Sada u veoma lošem stanju. Nije moglo da hoda na zadnje noge. Dojavu su dobili volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS, koji su potom pozvali ekipu Family vet-a i počela je borba za njen život.

“Kada smo je videli slabu, hladnu, sa mravima i crvima na koži mislili smo da neće preživeti noć.. Temperatura joj je bila 34 stepeni Celzijusa. Veterinari su je snimili i snimak nije pokazao nikakve lomove. Maca je pretrpela neku traumu i od udarca su neki nervi prekinuti. Dobila je odmah infuziju, terapije i krenulo se sa grejanjem. Bešika je bila puna što znači da nije mogla sama ni da piški ni da kaki”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

 

“Naredna dva dana je terapija nastavljena, temperatura je počela da raste i ona se polako stabilizovala, ali i dalje nije sama mogla da vrši nuždu. U ponedeljak je počela da piški, a juče i da kaki sama . Još uvek ne može na zadnje noge , ali neki mali pomaci postoje”, kažu u Udruženju.

Iako je za sada sve neizvesno, mala Sofija je veliki borac. Dobija posebnu pažnju i ljubav. Ljudi koji su je pronašli nisu okrenuli glavu i pustili da umre sama na smeću. Pratićemo njen oporavak i držati fige da se oporavi i stane na svoje nogice!

Advertisement
All photos: Facebook/Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Mališani iz Subotice su IMALI TEŽAK POČETAK, ali sada njihova sudbina može da se PROMENI

Ovih 7 malih mešanaca je majka okotila, a onda ih je neko oteo od nje, ubacio u kartonsku kutiju i izbacio ispred prihvatilišta volontera Subotičke njuškice.

Tužan početak za sve… Za majku… Za njih…

Bilo bi lepo da dobiju šansu da žive kao nečiji ljubimci, da osete ljubav i nežnost. Ako su mešanci, ne znači da neće biti verniji i odaniji prijatelji od bilo koga drugog ako im pružite priliku.

Pogledajte kako su šarmantni, neodoljivi i posebni! Sitniji su, pa deluje da će biti malog rasta.

Za dodatne informacije i kontaktirajte Subotičke njuškice.

All photos: Subotičke njuškice.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Otvorene prijave za 10. TRADICIONALNU IZLOŽBU PASA MEŠANACA u Brčkom

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji deluje u okviru Radne jedinice “Čistoća”, u subotu 14. maja 2022. godine organizuje 10. tradicionalnu izložbu pasa mešanaca. Izložba će biti održana u Gradskom parku sa početkom u 12:00 časova. Svi zainteresovani vlasnici svoje pse mogu da prijave za izložbu do 10. maja 2022. godine.

 

Na izložbi mogu da učestvuju svi uredni i socijalizovani psi, mešanci ili bez pedigrea, o kojima vlasnici brinu, ali nemaju prilike da ih pokažu. Uslovi za učešće na izložbi su da je vakcinisan protiv besnila, da je čist i uredan, da sluša vlasnika, odnosno da je socijalizovan u susretu sa ljudima i drugim psima, što će upravo i da ocenjuju sudije kinološkog saveza na izložbi. Naša izložba je jedna od retkih na kojoj mešanci mogu da pokažu da su jednako vredni i važni kao i rasni psi. Zahvaljujemo se i ove godine Kinološkom savezu Brčko distrikta BiH, koji na taj dan organizuju Državnu izložbu pasa svih rasa, jer na našu izložbu mešanaca gledaju kao na sastavni deo te manifestacije”, kažu u Sektoru za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Photo: Komunalno Brčko.

 

Prijavljeni psi biće razvrstani u tri jednostavne kategorije – mali, srednji i veliki psi, a ravnopravni učesnici izložbe biće i psi zbrinuti u azilu kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”. “Preporuka je da, ukoliko neki vlasnik želi da prijavi štene za izložbu, da ima barem pola godine starosti, jer mlađi psi, iz dosadašnjeg iskustva, uglavnom nisu savladali osnovne komande i lepo ponašanje, dok gornja granica starosti psa nije određena”, kažu u Sektoru.

Pobednicima će biti dodeljeni pehari i zahvalnice, kao i prigodni pokloni.

Prijave za učešće vlasnici pasa mogu da preuzmu na šalteru protokola preduzeća u ulici Tina Ujevića 66 u Brčkom, gde ih popunjene mogu i predati. Takođe, prijave možete zatražiti i putem e-maila, pa ih popunjene poslati na e-mail adresu [email protected] ili fax 049/216-118, a možete ih preuzeti i na internet stranici preduzeća. Za više informacija kontaktirajte besplatnu info liniju 0800 505 07.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

POSEČENA 2 HEKTARA ŠUME na Bežanijskoj kosi, da bi se sagradio ODBOJKAŠKI CENTAR?!

Kako saznaje N1 na Bežanijskoj kosi, nadomak Studentskog grada, posečeno je skoro dva hektara šume kako bi se sagradio odbojkaški centar.

Photo: N1

 

Nezadovoljni stanari su se okupili kako bi sprečili uništavanje šuma, jer kako navode za N1 devedesetih godina je bila uništena i sama se obnovila.

Njihov plan je da se okupe u što većem broju i spreče dalju seču šume. Takođe, da traže od nadležnih da se posade nova stabla.

Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net