Connect with us

Životinje

PUTOVALA 8.000 KILOMETARA: Egzotična žaba PRONAĐENA U BANANAMA u supermarketu u Velsu

Egzotična otkrivena je u bananama nakon što je putovala 8.000 kilometara od Kolumbije do južnog Velsa, prenosi Sky News. Osoblje supermarketa Asda  pronašlo je žabu koja je preživela dugo putovanje bez hrane i vode, tako što je usporavala svoj metabolizam.

Kolumbija je najveći britanski dobavljač banana, sa stotinama hiljada tona godišnje. Žaba je nazvana Asda u čast svojih spasilaca, i sada je prebačena u specijalistički centar za životinje Silent World To You u Haverfordvestu.

U Centru izjavljuju da je teško utvrditi vrstu žabe. RSPCA inspektor Džema Kuper je pohvalila osoblje prodavnice Asda zbog zaštite životinje. Jedan član osoblja je primetio žabu, dok je drugi uhvatio i odneo kući. Ovo brzo razmišljanje pomoglo je da se žaba spasi.

„Žaba Asda je vrlo mala sa telom veličine mog palca, ali dužim zadnjim nogama. Naravno, ne znamo da li je upitanju beba ili odrasla jedinka“, navode iz Centra.

All photos: RSPCA
Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Djole dog IZBOR IMENA ZA PSE na slovo “F”

Ako tražite najbolje ime za svoje pse ovde možete naći najrazličitija imena koja smo vredno tražili za vas kako bismo našli ona najlepša. Danas vam predstavljamo imena na slovo “F”. Ovo su neka od najpopularnijih imena i naći ćete međunarodnu raznolikost na ovoj listi. Zabavite se i srećno u odabiru savršenog imena za vašeg najboljeg prijatelja.

F

Muška imena

Figaro
Fred
Falkon
Fabio
Figo
Fido
Filip
Flipi
Fredi
Frenki
Frajdej
Frodo
Frogi
Figaro
Fadi
Faust
Foks
Foksi
Fjodor
Fido
Feliks
Flipi
Floki
Fidel

Ženska imena

Frida
Fiona
Fiesta
Flekica
Fifi
Fani
Fabija
Fabiola
Fajana
Fami
Fani
Fantazi
Fea
Fenja
Fejt
Felina
Felisija
Fema
Filija
Filda
Finka
Fona
Freja

Advertisement

Podsetite se naše av-liste imena na slovo „A„, „B„, „V„, „G„, „D„, „Đ„, „E„, „Ž„, „Z“ ,„I“,J„, „K„, „L„, „LJ„, „M„, „N„, „NJ„, „O„, „P„,R„, „S“, „T“, „Ć“ i „U“.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Mićko iz Beograda koji je pronađen uz magistralni put NE OSEĆA SE DOBRO

Lepi Mićko spasen je u novembru 2021. godine, tik uz jedan magistralni put gde da je samo pružio korak, ostao bi na mestu mrtav pod nekim točkovima. Bio je ućeban, isprepadan i sveže izbačen. Meštani tog dela rekli su volonterima Udruženja Beta Beograd da on nije ni prvi ni poslednji koji je tu ostavljen u nadi da će ga se na taj način rešiti.

SPASAVANJE JEDNOG ŽIVOTA: Mićko je pronađen uz magistralni put gde ga je KORAK DELIO OD SMRTI (VIDEO)

Ispostavilo se da je on duša od psa. Nakon pregleda veterinara, saznali su da je pozitivan na anaplazmozu (bolest koju prenose zaraženi krpelji) i zbog toga je Mićko započeo sa terapijom.

Mićko se u nedelju 20. marta opet javio. Kako su napisali volonteri: „Mićko nam opet nešto nije dobro! Mislili smo da je on sa mukama odavno završio kada je pobedio anaplazmozu, ali izgleda da nije tako. Njegov kašalj već dosta dugo traje. Mislili smo da je klasičan zarazni kašalj, međutim sada to već predugo traje i nekada kašlje i po celu noć“.

Vodili su ga na pregled, srce je dobro, ultrazvuk čist što im je bilo najvažnije od svega, da nije srce u problemu. Za sada je dobio terapiju i sirup protiv kašlja, ali moraće dalje da rade analize, rentgen, kao i da ga vode na oftamološki pregled jer su primetili da su mu se na očima pojavile bele fleke.

Advertisement

Držite mu palčeve!

All photos: Udruženje Beta Beograd.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Orao mišar i mala ušara NAKON POVREDE KRILA pušteni u SRP Koviljsko-petrovaradinski rit

Nakon tromesečnog oporavka od preloma oba krila i povrede noge, zadobijenih od udarca automobila, mišar (Buteo buteo) iz Krajišnika je pušten u SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“.

Kako navode iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, istog dana puštena je i mala ušara (Asio otus), koja je sa lakšom povredom krila donešena iz Vrbasa.

Iz ove ustanove zahvalili su se veterinarskoj ambulanti „Darvin“ i dr vet. Sandri Pantić, uz čiju stručnu pomoć mišar ima ponovo mogućnost da leti.

All photos: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net