Connect with us

Životinje

Rabl, NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU, je uginula u 31. godini (VIDEO)

Najstarija na svetu uginula je u 31. godini, prenosi Daily Mail. Mišel Heritedž, 52 godine ju je dobila za njen 20. rođendan i od tada su nerazdvojni. Rabl, pahuljasti mejn kun mačak je najstarija mačka na svetu nakon što je prošle godine napunio 31 godinu života, što je ekvivalent gotovo 150 u ljudskim godinama.

On nije imao specifičnih zdravstvenih problema i uginuo je od starosti. Ali Mišel je neutešna. Njegovu neverovatnu dugovečnost opisuje kao činjenicu da nikada nije imala svoju decu i da ga je mazila kao svoje dete. Rekla je: “Imao bi za nekoliko dana 32 godine. Bio je neverovatan saputnik sa kojim sam imala zadovoljstvo da živim toliko dugo”.

Rabl je nadživeo najstarijeg sijamskog mačka Skutera iz Teksasa, koji je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda sa 30 godina, 2016. godine. Najstarija mačka svih vremena je Creme Puff koja je rođena 3. avgusta 1967. godine i živela je do 6. avgusta 2005. godine, neverovatnih 38 godina i tri dana.

Mišel je dodala: “Nikad nismo razmišlali o Ginisovoj knjizi rekorda. Dosta je ostario i rekla sam svom mužu na Božić da mislim da će biti poslednji. Prestao je da jede i pio je samo vodu. Otišla sam na posao kao i obično, a kad sam se vratila kući, moj muž je rekao da je Rabl prelazio ulicu, kao i svaki dan ali da se više nije vratio. Odmah smo znali da je otišao da ugine… Mačke vole u tim trenucima da se osame.“

 

Advertisement

Bio je stvorenje navika, imao je omiljena mesta za spavanje i omiljenu hranu. „Bio je deo legla mačke koju je imao prijatelj moje sestre, a ja sam se upravo odvojila od roditelja. Bila sam usamljena, pa sam ga dobila kao poklon. Bilo je to u maju 1988. godine. Oduvek sam ga gledala kao dete, jer nemam decu. Imala sam još jednu mačku Meg, koja je uginula kada je imala 25 godina, što je takođe dug život za mace. Ako ti je stalo do nekoga, bez obzira na to ko je, to traje„, rekla je Mišel.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

NIJE MOGAO DA SE KREĆE: Ovaj mačor je imao 2 kilograma UĆEBANE DLAKE na svom telu

Jedan čovek je snimljen sigurnosnim kamerama kako ostavlja kavez ispred Douglas County Animal Care & Services na ulaznim vratima. Liz Begović, jedna od rukovodilaca centra za brigu o životinjama videla je kavez u kome se nalazila kada je stigla na posao.

Pokušali su da identifikuju šta je unutra, ali na prvi pogled je to bilo nešto neobično: “Sve što smo videli je zapetljan nered. Nismo mogli da je okrenemo zbog načina na koji je ugurana u kavez, pa smo skinuli poklopac i videli: to je mačka! Nikada nisam videla mačku u takvom stanju”, rekla je Liz.

Jadna životinjica bila je zarobljena u sopstvenom krznu i bilo joj je nemoguće da napravi korak. U početku nisu mogli da objasne kako je životinja u ovim uslovima mogla toliko dugo da preživi. Moguće je, kako su zaključili da je imala hranu i vodu na dohvat ruke. Mačoru su dali ime Bob Marli i odveli ga kod veterinara, gde su ga ošišali. Uklonjeno je više od 2 kilograma dlake sa tela mačke!

Čim se Bob osetio slobodnim iz zatvora u koji je bio osuđen zbog nepažnje vlasnika, promenio je stav, pokazujući se veselim i razigranim. Ali problemi ovog mačorčića, starog oko 10 godina, ovde se nisu završili. Bob je imao prekomernu težinu.

Šerif okruga Daglas je u potrazi za odgovornim za ovaj slučaj napuštanje, a osoblje azila mu traži dom dok je na dijeti u hraniteljskom domu.

Advertisement

Podelite ovu dirljivu priču o mačoru koji je namerno zapostavljen od strane svojih neodgovornih vlasnika.

All photos: Douglas County Animal Care & Services.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Pas je 10 godina VERNO ČUVAO GROB svog vlasnika i tu UGINUO

Kapetan je ime najpoznatijeg psa u Vili Karlos Paz, u provinciji Kordoba u Argentini. On je uginuo na istom mestu na kojem je sahranjen vlasnik nakon što je deset godina proveo čuvajući njegov grob.

“Nikada nisam videla tako nešto“, rekla je Marta Klot, cvećarka na groblju, prisećajući se Kapetana u suzama. On je sa 16 godina, nakon nekoliko problema sa vidom i komplikacija sa zglobovima, uginuo.

je bio poklon od Miguela Guzmana njegovom sinu Damianu. Godinu dana kasnije, 2006., Miguel je umro i pas je nestao iz kuće. Vratio se nešto kasnije, ostajući pored porodične kuće. Zatim je ponovo nestao, a porodica je mislila da je uginuo ili da su ga udomili drugi ljudi – sve dok ga nisu našli na groblju kako leži na Miguelovom grobu.

Advertisement

“Sigurna sam da je došao da traži svog vlasnika i kada ga je našao, tu je i ostao“, rekla je cvećarka.

Podelite ovu dirljivu priču o iskrenoj ljubavi i odanosti sa porodicom i prijateljima.

All photos: Central European News
Pročitaj cijeli članak

Životinje

UPOZNAJTE VOLIJA: Jedan morž pronašao savršeno mesto za odmor – ČAMAC U IRSKOJ

Ovaj lepotan je svima poznat kao neodoljivi lutajući-morž. Nazvan je Voli. Nakon što je putovao hiljadama milja i zaustavio se u Velikoj Britaniji, Francuskoj, a zatim otišao na jug sve do Španije, Voli se ponovo pojavio prošle nedelje i to u okrugu Voterford u Irskoj.

Sada je primećen na jednom krajnje neobičnom mestu za jednog morža – popeo se na čamac koji pripada destileriji u Zapadnom Korku, prenosi Sky News. 

Pre nego što je našao ovu svoju oazu mira, tokom svoje posete Korku, blesavi Voli je najpre potopio jedan mali čamac i oštetio još nekoliko njih.

Adam Kolins, portparol destilerije Clonakilty čiji je čamac Voli „pozajmio“, rekao je da se njihova kompanija složila da Volija ne uznemirava sve dok se ne pronađe trajnije rešenje.

Iz organizacije Seal Rescue Ireland apelovali su da se za Volija obezbedi ponton (splav) kao sigurna lokacija za njegov boravak van vode, tako da se može efikasno nadzirati i zaštititi od uznemiravanja, ali i uništavanja imovine. Oni su napomenuli da su morževi poluvodne životinje i da moraju izaći na kopno (ili neki plutajući objekat da odmore.

Advertisement

Iz Irish Whale and Dolphin Group rekli su i da iako ove slike izgledaju komično i izazivaju smeh, one imaju i svoju ozbiljnu stranu, a to je da je ovo lepo stvorenje daleko od svoje kuće i ne znaju kako može odreagovati ako dođe do stresne situacije. Uputili su apel ljudima da se ne približavaju na manje od sto metara, a vlasnicima brodova da mu se ne približavaju u vodi.

All photos: Clonakilty Distillery.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net