Connect with us

Životinje

Ruski grad Verhojansk zabeležio NOVI REKORDAN RASPON TEMPERATURA

Ruski grad Verhojansk, poznat po najvećem rasponu temperatura vazduha u svetu, zabeležio je novi rekord u vreme toplotnog talasa koji doprinosi izbijanju šumskih požara.

Temperatura u tom sibirskom gradu dostigla je juče 38 stepeni Celzijusa, prema sajtu Pagoda i klimat (Vreme i klima), sa meteorološkim podacima za Rusiju.

Verhojansk se nalazi iznad Arktičkog polarnog kruga u republici Jakutija, oko 4.660 kilometara od Moskve. Grad sa oko 1.300 stanovnika deo je Ginisove knjige rekorda za najveći temperaturni raspon, pošto je u njemu izmereno i minus 68 stepeni.

Visoke temperature zabeležene su ove godine u većem delu Sibira, i one dovode do velikih požara. Prema podacima ruskih vlasti, u Jakutiji trenutno gori više od 275.000 hektara.

Izvor: Beta
Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

FRUŠKOGORSKA BANDA TRAŽI DOM i odgovorne ljude koji će ih maziti i paziti

Fruškogorska banda traži dom. Ove četiri neodoljive njuškice (svi dečaci) prošle nedelje su spaseni sa Fruške gore, zajedno sa mamom i još dva brata.

 

Braća uskoro idu u svoje zauvek domove, a mama će biti oglašena malo kasnije, pišu Beogradske mačke.

 

Ovim mališanima potreban je dom kod odgovornih ljudi, kastracija je obavezna kada za to dođe vreme.

Advertisement

 

Nalaze se u Novom Sadu, ali kako su naveli na stranici, mogu da se udome i u Beogradu, pod uslovom da udomitelj sam organizuje prevoz.

 

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Ranku Matić ili na telefon 060/76-33-388.

All photos: Beogradske mačke.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

UHAPŠEN MUŠKARAC u Nišu jer je u restoranu ZLOSTAVLJAO MAČKU I BACIO JE U REKU

Na internetu je kružio veoma uznemirujući video, a onda je usledila vest – Niška policija identifikovala je i uhapsila četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz tog grada koji se sumnjiči da je u jednom restoranu zlostavljao mačku, a potom je bacio u reku, piše RTS.

Slika je simbolična.

Policija će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, podneti krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Krivična prijava se podnosi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Ostaje da vidimo da li će sve ostati na ovome ili će konačno neka životinja, jadna i nevina žrtva monstruma, dočekati pravdu.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Došlo je proleće i POČINJE SEZONA MALIH JEŽEVA – molimo vas pazite na njih!

(Erinaceus concolor/Hedgehog) živi u šumama, šibljacima, proplancima, ali i u blizini naselja i u naseljima. Možete ih videti i u parkovima i baštama, a širom Srbije su širom rasprostranjeni. Međutim, da li ste znali da je prolećni period sezona parenja ježeva i da su oni tada najaktivniji? Ako nista, podsetite se ove i drugih zanimljivih činjenica o ježićima u razgovoru koji je portal Djole dog imao sa doktorom veterine Vladimirom Terzinom.

Počinje polako i sezona malih ježeva koji se često nađu na putu. S obzirom da su oni spori, ne mogu se brzo i lako skloniti na bezbedno mesto. Ovim putem pozivamo i vozače da povećaju oprez, pogotovo u sumrak i noću, kako bi se u što većoj meri smanjilo stradanje ovih divnih životinjica.

Evo nekoliko informacija o njima, da biste postali svesni koliko su oni predivni – imaju 5.000 – 7.000 bodlji, veoma su aktivni tokom noći, imaju odlično čulo sluha i mirisa, prosečni životni vek je oko 5 godina, vole da se maze i igraju. Ježevi imaju malo prirodnih neprijatelja, a glavni uzrok njihove smrtnosti je upravo – čovek. 

Oni su dakle, prava mala slatka bodljikava stvorenja. Zato, čuvajmo ih!

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net