Connect with us

Životinje

SLIKA DANA: Spasioci evakuišu čoveka i njegovog psa iz poplavljenog mesta u Ukrajini

Spasioci evakuišu čoveka i njegovog psa iz poplavljene regije Chernivtsi u Ukrajini. Prema rečima ukrajinskog Ministra unutrašnjih poslova, 187 sela je pogođeno i 5.000 zgrada je oštećeno jednom od najgorih poplava viđenih u zadnjoj deceniji. Fotografija je nastala dana 25.juna.

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Ko se seća Mileta iz Podgorice? Posle TEŠKIH PRELOMA PREDNJIH ŠAPA I BORBE, ima divne vesti!

Sredinom marta upoznali smo vas sa ovom predivnom dušicom. Ovo je Mila, a to ime je dobila jer ona to zaista i jeste. Sa svojih par meseci doživela je svu patnju koju ulica može da pruži. Preživela je udarac automobila, ostala da leži na asfaltu sa obe prednje šape polomljene. Danima je bila nepokretna…

 

Uprkos povredama, nije ni glasić ispustila, samo bi se na tren ponekad požalila, ali bi uglavnom trpela i gledala svojim okicama koje su samo tražile spas. Pored svih povreda, operacije jedne nogice, Mila od samog početka boravi u azilu.

 

Volonteri NVO Ruka Šapi iz Podgorice strahovali su za njen život. Bili su svesni da i štenci koji uđu potpuno zdravi u azil, kroz nekoliko dana uginu od parvo virusa. Zato su od momenta kad je počela da se oporavlja molili da otvorite srce i domove za ovo divno biće.

Advertisement

 

Mila se sada opet javila sa predivnim vestima. Ona je danas oporavljena zahvaljući veterinarima u azilu i volonterima koji su svakodnevno o njoj brinuli. Kako su napisali, jedna dobra vila je videla u njoj borca i lepotu koja zaslužuje dom i život pun ljubavi u koji će brzo da pođe.

Puno nam je srce!

All photos: NVO Ruka Šapi.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Novi slučaj trovanja kod Bačkog Petrovca – odgovorni NESAVESNI LOVCI?!

Kako su na svojoj stranici objavili iz Društva za zaštitu i proučavanje Srbije, u četvrtak 21. aprila kod Bačkog Petrovca pronađeno je 6 leševa strogo zaštićenih ptica. Stradale su četiri eje močvarice, jedna eja livadarka i jedan mišar.

Photo: Screenshot/RTS.

 

Oni navode da se sumnja da su se otrovane ptice hranile mamkom od živinskog mesa premazanog Furadanom. Na teren je izašao Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i policija.

Nemanja Ivanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine za RTS je izjavio da su za trovanje kod Bačkog Petrovca odgovorni nesavesni lovci koji su želeli da na taj nedozvoljen način smanje broj predatora u lovištu.

“Zahtevamo da nadležni državni organi hitno ispitaju sva saznanja, pronađu i kazne počinioce”, pišu iz Društva.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Maša iz Hrvatske DRUGI PUT GUBI SVOJ DOM: Hoće li biti TREĆA SREĆA?

Volonteri Udruženja S- by Gloria Malin znaju da ovo deluje kao divan tekst i javljanje iz doma, ali ovo je objava koja će prvenstveno Maši, a onda i svima njima slomiti srce. Ovo je drugi put da ona gubi dom u svoje četiri godine života.

Udomljena je kao štene sa par meseci gde je bila vezana za svoju porodicu, ali zbog loših komšija i opasnosti za njen život morala se vratiti. Nakon toga činilo se da je ovo zauvek dom i sve što su volonteri tražili i hteli za nju. Međutim, Maša im se vraća, a nema gde da se vrati osim u čopor.

“I nije to problem jer se slaže i sa psima i sa mačkama. Brine nas to što je navikla na ljubav i vreme za sebe, na duge šetnje, na klince i svoj mir”, navode volonteri. Bez doma ne ostaje svojom krivicom, već se radi o privatnim razlozima (zdravlje) udomitelja. I Maša mora ići.

Maša je pas rase tornjak, vakcinisana, čipovana, sterilisana i očišćena od parazita. Naučena je na kućni red, navikla na vožnju u autu. Volonterke bi bile najsrećnije kada bi joj pronašle zauvek dom i veruju da će to biti treća sreća. Jer sve ostalo biće toliko nepravedno i nije fer!

Ima li koga za ovu divnu njušku? Ukoliko poželite da je udomite ili joj pružite privremeni smeštaj, kontaktirajte Udruženje S-PAS by Gloria Malin.

All photos: Udruženje S-PAS by Gloria Malin.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net