Connect with us

Životinje

Slovenački medved je “ŽELJA SVAKOG AUSTRIJSKOG LOVCA”

Pre nekoliko dana čuli su se slovenački i austrijski lovci u lovačkom domu Tomišelj, pišu Slovenske novice. Gosti iz austrijske Koruške iz Klagenfurta došli su u posetu slovenačkim lovcima, dugogodišnjim prijateljima.

Šta više da napišemo o lovu što već nismo rekli, naše mišljenje znate. Ali prenosimo ovu vest iz regiona, pa će svaki čitalac izvući svoje zaključke.

Prema rečima predsednika slovenačkog lovačkog saveza, Lado Bradača, njihova saradnja je za primer. Sarađuju godinama, a prošle godine su učestvovali u lovu na medveda, što je “velika želja svakog austrijskog lovca“, kaže Thomas Daniel, austrijski .

„U Austriji imamo medvede, ali njihov broj je mali, a lov je zabranjen„, nastavlja Thomas. On je prvi put krenuo u lov na medveda u Sloveniju septembra prošle godine. “Išli smo u lov u LD Tomišelj čak deset puta. Ali bio sam strpljiv, uhvatio sam ga 30. septembra, poslednjeg dana otvorenog lova„.

Prošle godine je u LD Tomišelj bio dozvoljen lov još tri medveda. Kako je saopštila Ana Huwisch, takođe lovac, sistem lova u Austriji je drugačiji i zasnovan je na vlasništvu nad šumama, a samim tim i najamu lovišta, a najamnina je nekoliko hiljada evra.

Prema Ladovim rečima, slovenačka lovačka udruženja odlično sarađuju sa lovačkim klubovima i Italiji, čiji su članovi Slovenci u inostranstvu. „Kod nas se ceo sistem ne zasniva na vlasništvu. Što znači da prioritet nije materijalna korist, već više očuvanje stabilne populacije divljači i u tom smislu biodiverziteta. U Hrvatskoj su stvar pomerili u drugom smeru, lovišta se licitiraju. Ko više da, dobija“, navodi Lado.

Advertisement
Izvor: slovenskenovice.si
All photos: Jaroslav Jankovič
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Panda iz Beograda je nakon izbacivanja na ulicu OĆELAVIO OD STRESA

Na stranici Mačkarenje podelili su tužnu priču o jednom sirotom ćelavom mačku po imenu Panda. Panda je nedavno izbačen na ulicu, a brzo nakon izbacivanja oćelavio je na potiljku, a nakon toga počele su da mu se stvaraju i rane na licu. Kako su napisali, preplašen je i nepoverljiv, i jede isključivo sakriven ispod auta. Zbog njegovog straha, ogroman problem je bio nahraniti ga, a kamoli uloviti.

Photo: Mačkarenje.

 

Međutim, nekako su uspele da ga „zgrabe“ i odnesu kod veterinara. Tako je ovaj predivni mačak kastriran nakon čega je ostao na lečenju. Dok čekaju rezultate brisa, pozivaju da se dobro zagledate u njegove oči i ćelavu glavicu. Pogotovo oni koji izbace macu na ulicu pod izgovorom da se „mačke lako snađu“. 

Ćelavi Panda živi je dokaz da nije baš tako! Ne izbacujte svoje ljubimce. Nemojte im srušiti čitav svet…

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Beloglavi sup obeležen u Izraelu 2012. godine NEDAVNO NAĐEN UGINUO NA UVCU

sa oznakom H95 je obeležen u Izraelu 2012. Ovo je naša koja je uhvaćena na migraciji i stavljen joj je odašilač u Nacionalnom parku Gamla.

 

Nedavno je nađen uginuo na Uvcu, a do tada je odašiljač zabeležio 41913 lokacija na kojima je bila ptica. „Saradnjom sa kolegama iz Izraela dobijali smo informacije o njegovom kretanju“, navode iz Fondacije za zaštitu ptica grabljivica.

 

Rezultati su deo međunarodnog programa praćena ugroženih vrsta na njihovim migracijama u cilju sagledavanja uzroka njihove smrtnosti u periodu migracija.

Advertisement
All photos: Fondacija za zaštitu ptica grabljivica.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Pas iz Kragujevca KOJI JE LUTAO ULICAMA U OČAJNOM STANJU – konačno na sigurnom!

Pisali smo već o ovom dragom psiću koji je pronađen na ulicama Kragujevca u očajnom stanju i  najhitnije mu je bio potreban smeštaj kako bi se što pre sklonio sa ulice. Volonteri Crvene Šapice zamolili su za pomoć jer trenutno imaju preko 12 životinjica na svakodnevnom lečenju, tako da su bili u velikom problemu i nisu znali gde da smeste sve te duše kojima je preko potrebna pomoć.

KRAGUJEVAC: Ovom milom psu je HITNO POTREBAN SMEŠTAJ

Jako smo se obradovali kad smo na njihovoj stranici pročitali više nego predivan apdejtić. Pazite sada – ova dušica je uhvaćena i sklonjena na sigurno! Nakon tri sata potrage, konačno su uspeli. U tom momentu bio joj je ošišan ućebani deo dlake, nahranjena je i čekali su prevoz.

Photo: Crvena Šapica.

 

Kako su napisali, psića je preuzela Zorica Kolundžija i odmah nakon hvatanja krenuo je iz Kragujevca u veterinarsku kliniku. Dodali su da je izuzetno uplašena, nepoverljiva, užasno mršava i zanemarena.

Ljubav lepa… Držite joj palčeve da se oporavi što pre! Mi ćemo sigurno pratiti njenu sudbinu i čekati njenu divnu transformaciju.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net