Connect with us

Životinje

STRAVIČNO I PRETUŽNO: U Jagodini pronađen PAS U KATASTROFALNOM STANJU!

U Jagodini pronađen u katastrofalnom stanju, prenosi Udruženje za zaštitu životinja Jagodina „Kućica za spas“ na svojoj Facebook stranici. Jadnog psa je pronašla građanka Lidija Filipović kod Vivo šoping parka.

Upozoravamo, slike i snimak su uznemirujući!

Odvela ga u veterinarsku stanicu. Prognoze su loše… Ovog mučenika je neki ološ izbacio kod Viva, jer pas nije bio pre tu. Gledao ga ko zna koliko da se ovako raspada. Svaka čast Lidiji ona je uradila sve što je mogla, ali ovaj pas će verovatno biti uspavan”, napisali su iz Udruženja.

„Našla sam ga na ulici, pa smo ga jedan čovek i ja odveli u stanicu, jer gde drugo u nedelju uveče… Prvo su mislili da ga je ujeo pas i udario auto, ali kad su mu otvorili usta, i videli da ima izrasline i na nepcima, misle da je tumor.

Očistili su mu ranu i dali lekove, pa do sutra ako preživi, pregledaće ga doktor i videće šta može da se uradi… U svakom slučaju, to je ogromna izraslina na njušci, mnogo se gnojilo i smrdelo. Kad su očistili, videlo se koliko je strašno, ogromna rupa, crvljivo, krvavo…“, navodi Lidija.

Advertisement

 

Iako je imala najbolju nameru i pokušala da pomogne, baš kao što kažu iz Udruženja „Kućica za spas“ – mučeni pas nije dobio dijagnozu, ostavili su ga u prljavom „boksu gde oni drže svoje lovačke pse jer su lovci“. Da, dobro ste pročitali, veterinar i veterinarski tehničar veterinarske stanice u Jagodini su lovci – i evo ovako drže svoje pse.

Photo: Facebook Udruženje za zaštitu životinja „Kućica za spas“

 

Najnovija informacija je da je jadni psić preuzet odatle, da se zna ko je „vlasnik“, ali da pas nije čipovan. Sad sledi pokušaj da se ovom jadnom biću pomogne. Izveštavaćemo o novim informacijama.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Panda iz Beograda je nakon izbacivanja na ulicu OĆELAVIO OD STRESA

Na stranici Mačkarenje podelili su tužnu priču o jednom sirotom ćelavom mačku po imenu Panda. Panda je nedavno izbačen na ulicu, a brzo nakon izbacivanja oćelavio je na potiljku, a nakon toga počele su da mu se stvaraju i rane na licu. Kako su napisali, preplašen je i nepoverljiv, i jede isključivo sakriven ispod auta. Zbog njegovog straha, ogroman problem je bio nahraniti ga, a kamoli uloviti.

Photo: Mačkarenje.

 

Međutim, nekako su uspele da ga „zgrabe“ i odnesu kod veterinara. Tako je ovaj predivni mačak kastriran nakon čega je ostao na lečenju. Dok čekaju rezultate brisa, pozivaju da se dobro zagledate u njegove oči i ćelavu glavicu. Pogotovo oni koji izbace macu na ulicu pod izgovorom da se „mačke lako snađu“. 

Ćelavi Panda živi je dokaz da nije baš tako! Ne izbacujte svoje ljubimce. Nemojte im srušiti čitav svet…

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Beloglavi sup obeležen u Izraelu 2012. godine NEDAVNO NAĐEN UGINUO NA UVCU

sa oznakom H95 je obeležen u Izraelu 2012. Ovo je naša koja je uhvaćena na migraciji i stavljen joj je odašilač u Nacionalnom parku Gamla.

 

Nedavno je nađen uginuo na Uvcu, a do tada je odašiljač zabeležio 41913 lokacija na kojima je bila ptica. „Saradnjom sa kolegama iz Izraela dobijali smo informacije o njegovom kretanju“, navode iz Fondacije za zaštitu ptica grabljivica.

 

Rezultati su deo međunarodnog programa praćena ugroženih vrsta na njihovim migracijama u cilju sagledavanja uzroka njihove smrtnosti u periodu migracija.

Advertisement
All photos: Fondacija za zaštitu ptica grabljivica.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Pas iz Kragujevca KOJI JE LUTAO ULICAMA U OČAJNOM STANJU – konačno na sigurnom!

Pisali smo već o ovom dragom psiću koji je pronađen na ulicama Kragujevca u očajnom stanju i  najhitnije mu je bio potreban smeštaj kako bi se što pre sklonio sa ulice. Volonteri Crvene Šapice zamolili su za pomoć jer trenutno imaju preko 12 životinjica na svakodnevnom lečenju, tako da su bili u velikom problemu i nisu znali gde da smeste sve te duše kojima je preko potrebna pomoć.

KRAGUJEVAC: Ovom milom psu je HITNO POTREBAN SMEŠTAJ

Jako smo se obradovali kad smo na njihovoj stranici pročitali više nego predivan apdejtić. Pazite sada – ova dušica je uhvaćena i sklonjena na sigurno! Nakon tri sata potrage, konačno su uspeli. U tom momentu bio joj je ošišan ućebani deo dlake, nahranjena je i čekali su prevoz.

Photo: Crvena Šapica.

 

Kako su napisali, psića je preuzela Zorica Kolundžija i odmah nakon hvatanja krenuo je iz Kragujevca u veterinarsku kliniku. Dodali su da je izuzetno uplašena, nepoverljiva, užasno mršava i zanemarena.

Ljubav lepa… Držite joj palčeve da se oporavi što pre! Mi ćemo sigurno pratiti njenu sudbinu i čekati njenu divnu transformaciju.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net