Connect with us

Životinje

SUMNJIVA POŠILJKA NAPRAVILA POMETNJU: Dvanaest poštara u bolnici, evakuisana cela pošta, a u paketu…

Dvanaest nemačkih poštara su se javili lokalnoj bolnici, a još desetine njih je evakuisano zbog sumnjivog paketa, koji se pokazao kao otprema voća durijana, prenosi CCN.

Policija, vatrogasci i hitne službe su pozvani u subotu u poštu u bavarskom gradu Švajnfurtu nakon što je osoblje osetilo miris koji dolazi iz paketa. Miris izaziva reakcije od dubokog uvažavanja do snažnog gnušanja, a opisan je različito — kao truli luk, terpentin ili otpadna voda.

„Zbog nepoznatog sadržaja, u početku nije bilo jasno da li osumnjičeni paket predstavlja veći rizik„, navedeno je u saopštenju policijske uprave. Cela zgrada je evakuisana, oko 60 zaposlenih je moralo da izađe, pre nego što je paket pažljivo pregledan. Ispostavilo se da sadrži četiri ploda tajlandskog durijana, koje je jedan 50-godišnjak poslao prijatelju.

Incidentu je prisustvovalo šest vozila hitne pomoći, uključene su i tri različite vatrogasne jedinice i policija. Voće je na kraju dostavljeno svom predviđenom primaocu. To inače nije prvi put da je durijan izazvao paniku.

Prošle godine je osoblje biblioteke Univerziteta u Kanberi bilo prisiljeno da evakuiše zgradu zbog sumnje na curenje gasa, ali pretraga je otkrila da je smrad u stvari bio uzrokovan plodom durijana. A u novembru 2018. godine durijan je „naterao“ da se prizemlji avion iz Indonezije, nakon što su se putnici požalili na čudan miris. Durijan, očigledno voćka čudnovata!

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

PEGI IZ ODŽAKA: Velika snažna devojka HRABRO KORAČA SVOJIM PUTEM OPORAVKA

O njoj smo napisali niz tekstova. I svaki put se iznova oduševimo njenom hrabrošću, napretkom, željom za životom. Sećate se? Pegi je pronađena na putu Lalić-Odžaci. Ležala je nepomično i pogledom molila za spas. Ko zna koliko dugo niko nije zastao. A onda se sve preokrenulo. Naišao je jedan Nikola za koga ona nije bila nevidljiva, a brigu o njoj preuzelo je Udruženje za zaštitu životinja „Ruka šapi“ iz Odžaka. Podsetite se čitave njene priče.

I sada, nakon ogromne borbe, zalaganja, pružene ljubavi, Pegica više nema tužan, nesrećan pogled, niti rane po telu pune crva, nije više iznemogla i slomljena. Postala je razigrana, jaka devojka puna života. Pregurala je sve, i sada gleda samo napred.

Eto je, vesela, dobra i veeelika. Boravi u pansionu u Novom Sadu. A dok čeka svoj savršen domić, neku finu kuću sa dvorištem i nekoga ko poznaje ovu rasu, koja je apsolutno posebna i predivna, leči se od srčanog crva, i rekli bismo da sjajno napreduje!

Da pružite dom ovom psećem savršenstvu, kontaktirajte Udruženje za zaštitu životinja „Ruka šapi“ iz Odžaka.

All photos: UZZŽ Ruka šapi.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Grčka: Pronađen prestrašeni pas koji se OD POŽARA SAKRIO U PEĆNICI

Jedan prepadnuti pronađen je kako se krije u pećnici na otvorenom nakon katastrofalnog požara u Grčkoj.

Smatra se da je na stotine životinja uginulo u zastrašujućoj vatri, ali jedan srećni pas uspeo je da se sakrije i ostane bezbedan, prenosi Sky News.

Kad ga je volonterka Artemis Kiriakopoulou pronašla u gradu Mati, izgledao je kao spaljeni, čupavi tepih. Ovaj mešanac pudle bio je prošaran žutim bojom, imao je spaljene trepavice i ogromne probleme sa disanjem. Namamila ga je hranom i uspela da ga uhvati i zbrine.

Sada je on očišćen je, ošišan i okupan, pružena mu je veterinarska nega, i izgleda, ali se i oseća – mnogo bolje. Najvažnije je da je van životne opasnosti i da će se potpuno oporaviti! Dobio je i ime – Loukomakis. Pravi lepotan rođen pod srećnom zvezdom!

All photos: Sky News.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Tokom vikenda dva nova slučaja KORIŠĆENJA ELEKTRONSKIH VABILICA za krivolov prepelica (VIDEO)

U subotu 14. avgusta, u akciji Društva za zaštitu i proučavanje prica Srbije i i policijskih službenika stanice iz Odžaka, otkriven je novi slučaj nezakonitog lova na prepelice uz korišćenje elektronskih vabilica.

Kako su napisali iz Društva, pet osoba od kojih su tri imale puške, zatečeno je u ataru sela Srpski Miletić, a na njivi na kojoj su lovili pronađene su tri Zakonom zabranjene vabilice. Policajci su osumnjičene pozvali na razgovor u policiju i oduzeli im jedanaest pušaka.

Kako nezvanično saznaju iz Društva, jedna od osoba koja je zatečena u lovu je v.d. predsednika lokalnog lovačkog udruženja.

Pored ovog, juče ujutru, 15. avgusta otkriven je i sprečen još jedan slučaj korišćenja elektronskih vabilica u okolini Gornjeg Milanovca. O slučaju je odmah obaveštena policija i tužilaštvo. „Budući da su dve elektronske vabilice bile postavljene u neposrednoj blizini lovno-tehničkog objekta „lovačka čeka“, od policije i tužilaštva je zahtevano da se ispita odgovornost lovočuvara i upravnika lovišta.

Advertisement

Iz Društva za zaštitu i proučavanje Srbije zahvaljuju se policiji na reakciji i želji da se iskoreni u Srbiji. 

All photos: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net