Connect with us

Životinje

SUROVI SPORT: Na trkačkoj stazi u Belmontu POGINULA SU 22 KONJA, samo u ovoj godini!

Trke konja u Belmont Parku i Santa Aniti su dve ozloglašene trke, gde konji i dalje doživljavaju katastrofalne povrede i umiru, prenosi PETA. Iako je tekuća pandemija korona virusa odgodila i skratila trkačku sezonu u Belmontu ove godine, 22 konja su već poginula na stazi u Njujorku 2020. godine.

Zbog toga aktivisti PETA-e traže od Državne komisije New York Racing Association da odmah preduzmu sledeće akcije: instaliraju vrhunsku opremu za CT skeniranje konja; povećaju vreme povlačenja za terapiju pre trke sa 48 sati na sedam dana pre trke; donesu propise da suspenduju trenere do istrage, kada konji dožive katastrofalne povrede; ukinu licence trenerima koji krše pravila o nezi konja više od tri puta.

Istraživanja pokazuju da se više od 90% slomljenih kostiju kod konja događa na mestu već postojeće povrede. Često ove povrede ostaju neprimećene, jer ih životinje ne mogu osetiti. To je zato što treneri koriste „legalne“ lekove kako bi prikrili bol koju konji osećaju.

Pored toga, treneri koji primenjuju ove metode se  kažnjavaju u minimalnim iznosima, a zatim se jednostavno vraćaju na posao. Kazne sa kojima se ovi treneri suočavaju su samo troškovi poslovanja, a ne smislena odvraćanja. “Njujorški trkački zvaničnici ne smeju dozvoliti da se ovo krvoproliće nastavi”, navode iz PETA-e.

Iako se milioni dolara godišnje ulivaju u promocije konjičkih trka, to ne sprečava da životinje uginu. Konji osećaju radost, bol, strah i sve ostale emocije koje mi osećamo. Ni u kom svetu ove plemenite životinje ne bi same odlučile da trče u smrt radi ljudske zabave. Ove veličanstvene životinje su dovedene do svojih fizičkih granica i naterane da trče neslavnom brzinom u trkama.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Poznata glumica dala ponudu da KUPI KONJA KOGA JE TRENER UDARIO na Olimpijskim igrama

Kejli Kristin Kvoko, poznata američka glumica se ponudila da kupi konja kojeg je trener udario na Olimpijskim igrama, opisujući incident kao “odvratan“ i “uvredljiv“, prenosi Metro. Prošle subote je objavljeno da je nemački trener modernog petoboja Kim Raisner diskvalifikovana sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, nakon što je udarila konja Sent Boja tokom događaja.

Nemački trener UDARIO PESNICOM KONJA – zbog čega je DISKVALIFIKOVAN sa Olimpijskih igara u Tokiju

Do incidenta je došlo kada se jahačica Anika Šloj borila da stavi Sent Boja pod kontrolu tokom takmičenja za žene u skokovima na Olimpijskim igrama. Nakon što je trener Raisner udarila konja, on je odbio da sarađuje sa Anikom preskačući ograde, što joj je nateralo suze.

Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM), upravljačko telo savremenog petoboja, objavilo je saopštenje kojim se potvrđuje diskvalifikacija trenera sa Olimpijskih igara. “Izvršni odbor UIPM -a (EB) dao je crni karton treneru nemačkog tima Kim Raisner, diskvalifikujući je sa ostatka Olimpijskih igara u Tokiju 2020“, navodi se u saopštenju.

Photo: © REUTERS / Ivan Alvarado

 

“IO je pregledao video snimak na kojem se vidi kako gospođa Raisner udara pesnicom konja, na kojem jaše Anika Šloj. Smatralo se da su njeni postupci prekršili pravila takmičenja UIPM, koja se primenjuju na sva priznata savremena takmičenja u petoboju, uključujući Olimpijske igre”.

Advertisement
Photo: Kaley Cuoco by Gage Skidmore / wikipedia.org

 

U postovima koje je podelila na svojoj Instagram Stori, Kejli Kristin Kvoko koja u svom domu ima nekoliko spasenih životinja, rekla je da smatra da je “moja dužnost i potreba da komentarišem ovu sramotu. Ovo nije olimpijsko takmičenje. Ovo je odvratno klasno nasilno predstavljanje sporta. Ovaj tim bi trebalo da se stidi sebe„, rekla je zvezda. “Vi i vaš tim niste bili ponosni na svoju zemlju ili ovaj sport. Sram vas bilo i neka je sa bogom svaka životinja koja dođe u kontakt sa vama. Ova jahačica i njen “trener“ su sramota. Odmah ću kupiti tog konja i pokazati mu život kakav treba da ima. Navedite svoju cenu“, dodala je.

U daljim postovima podeljenim na njen Instagram Stori, glumica je naglasila da se nije šalila sa svojom ponudom da kupi konja.

Pročitaj cijeli članak

Životinje

Pas je PREPREČIO PUT kolima hitne pomoći – DA BI ZAMOLIO ZA POMOĆ POVREĐENOM VLASNIKU

Psi su pravi prijatelji. Neće otići kada ste u nevolji, u siromaštvu i bolesti, neće vas izdati i neće vas zameniti. Zbog vlasnika, je spreman da da svoj život. Ovu priču ispričala je jedna medicinska sestra.

Hitna pomoć je došla po pozivu, tog dana je bilo mnogo poziva. Odjednom je vozač usporio. Na putu je sedeo pas. Nije se plašio automobila kao da je čekao baš hitnu pomoć. Vozač je pokušao sirenom da otera psa, ali on se nije pomerio. Tada je medicinska sestra izašla i pokušala da otera psa sa puta. Ustao je i otišao nekoliko metara, ali nije pobegao.

Medicinska sestra se vratila i čim je ušla u auto, pas se vratio na svoje mesto. Bili su iznenađeni, a onda je ista medicinska sestra odlučila da izađe i priđe psu. Nije pobegao, pas je samo ustao i krenuo prema grmlju, osvrćući se, kao da želi da proveri da li ga neko prati. Medicinska sestra je iznenada stala i počela da zove kolege.

Kada su stigli videli su da je jedan stariji čovek ležao bez svesti kraj grmlja. Bilo je evidentno da je izgubio svest i osećao se loše. Muškarac je prebačen u kola hitne pomoći i odvezen u bolnicu Hospital General Universitario de Elda u Španiji. Pas je potrčao za njima. U bolnici se ispostavilo da je čovek imao moždani udar. Kako to već biva, čovek je otišao u šetnju sa psom, osećao se loše i pao je.

Da pas nije zaustavio vozilo hitne pomoći, lekari ne bi mogli da spasu čoveka. Sve vreme pas je bio u krugu bolnice. Žena vlasnika nije mogla da ga odvede kući. Pas se opirao, borio, čak je i režao. Sin je uspeo da ga umiri, stavio je psa u automobil i odveo ga kući. Ali prošlo je samo nekoliko sati i pas se vratio u bolnicu.

Advertisement

Medicinsko osoblje je bilo oduševljeno lojalnošću psa. Hranili su ga, a kada je čovek prebačen sa odeljenja intenzivne nege na uobičajeno odeljenje, lekari su dozvolili porodici da ga poseti. Glavnog lekara su svi ubedili i on je pristao da pusti psa u bolničku sobu. Svi su bili srećni. Pas je cvileo, a vlasnik je plakao i milovao svog vernog prijatelja.

Od tada čovek je počeo da se brže oporavlja. Često je odlazio do prozora i gledao napolje, razgovarao sa psom, pokušavao da izađe što je pre moguće da ponovo bude sa svojim prijateljem. Takva odanost i ljubav zadivili su sve!

All photos: GVA Departamento de Salud de Elda – Hospital General Universitario de Elda
Pročitaj cijeli članak

Životinje

NIJE MOGAO DA SE KREĆE: Ovaj mačor je imao 2 kilograma UĆEBANE DLAKE na svom telu

Jedan čovek je snimljen sigurnosnim kamerama kako ostavlja kavez ispred Douglas County Animal Care & Services na ulaznim vratima. Liz Begović, jedna od rukovodilaca centra za brigu o životinjama videla je kavez u kome se nalazila kada je stigla na posao.

Pokušali su da identifikuju šta je unutra, ali na prvi pogled je to bilo nešto neobično: “Sve što smo videli je zapetljan nered. Nismo mogli da je okrenemo zbog načina na koji je ugurana u kavez, pa smo skinuli poklopac i videli: to je mačka! Nikada nisam videla mačku u takvom stanju”, rekla je Liz.

Jadna životinjica bila je zarobljena u sopstvenom krznu i bilo joj je nemoguće da napravi korak. U početku nisu mogli da objasne kako je životinja u ovim uslovima mogla toliko dugo da preživi. Moguće je, kako su zaključili da je imala hranu i vodu na dohvat ruke. Mačoru su dali ime Bob Marli i odveli ga kod veterinara, gde su ga ošišali. Uklonjeno je više od 2 kilograma dlake sa tela mačke!

Čim se Bob osetio slobodnim iz zatvora u koji je bio osuđen zbog nepažnje vlasnika, promenio je stav, pokazujući se veselim i razigranim. Ali problemi ovog mačorčića, starog oko 10 godina, ovde se nisu završili. Bob je imao prekomernu težinu.

Šerif okruga Daglas je u potrazi za odgovornim za ovaj slučaj napuštanje, a osoblje azila mu traži dom dok je na dijeti u hraniteljskom domu.

Advertisement

Podelite ovu dirljivu priču o mačoru koji je namerno zapostavljen od strane svojih neodgovornih vlasnika.

All photos: Douglas County Animal Care & Services.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net