Connect with us

Životinje

U TRI MESECA JE UGINULO 6 MEDVEDA U BIH: Neophodan jasan protokol!

Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Krivični zakonik Republike Srbije: KOLIKE SU ZATVORSKE KAZNE ZA KRIVOLOV?

Divljač je prirodno bogatstvo i imovina Republike Srbije, a za su predviđene kazne. Tokom prethodne godine, na teritoriji Srbije, izvršeno je 50 krivičnih dela nezakonit lov i 13 krivičnih dela nezakonit ribolov, rečeno je za Telegraf iz MUP-a. Kako navode, krivični zakonik Republike Srbije propisuje da će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest meseci, lice koje lovi divljač za vreme lovostaja ili na području gde je lov zabranjen.

„Novčanom kaznom ili kaznom zatvora do godinu dana kazniće se lice koje neovlašćeno lovi na tuđem lovištu i ubije ili rani divljač ili je uhvati živu, a ukoliko je ovo delo učinjeno u odnosu na krupnu divljač, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. Kaznom zatvora do tri godine kazniće se lice koje lovi divljač čiji je lov zabranjen ili ko lovi bez posebne dozvole određenu vrstu divljači za čiji je lov potrebna takva dozvola ili ko lovi na način ili sredstvima kojima se divljač masovno uništava. Predviđeno je i da će se oduzeti ulovljena divljač i sredstva za lov.“

Takođe, u članu 277 Krivičnog zakonika propisano je da će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest meseci, lice koje lovi ribu ili druge vodene životinje za vreme lovostaja ili u vodama u kojima je lov zabranjen.

Kaznom zatvora do tri godine kazniće se za lice koje lovi ribu ili druge vodene životinje eksplozivom, električnom strujom, otrovom, sredstvima za omamljivanje ili na način štetan za razmnožavanje tih životinja ili kojim se te životinje masovno uništavaju. Takođe, ovom kaznom će se kazniti i lice koje lovi ribu ili druge vodene životinje veće biološke vrednosti ili u većoj količini ili pri lovu uništi veću količinu riba ili drugih vodenih životinja. Takođe, oduzeće se ulov i sredstva za ribolov“, navedeno je.

Iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije navode: „Sudeći po onome što vidimo na terenu i što nam članovi i građani javljaju, ove brojke su daleko manje od stvarnih. Posebno nas interesuje mišljenje časnih ribolovaca i ljubitelja voda kada je u pitanju nezakonit ribolov“.

Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Lina iz Beograda: Jedna od neželjenih štenaca BAČENIH U MALOJ KARTONSKOJ KUTIJI

Sećate se mališana o kojima smo vam pisali, a koji su istovareni ispred vrata volontera Udruženja Beta Beograd.

Beograd: BAČENI SU U MALOJ KUTIJI gde su se umalo ugušili, PA DOBILI ŠANSU DA ŽIVE

Najpre smo vam predstavili Baneta, a sada vam predstavljamo ovu neodoljivu lutku. Samo pogledajte kakva je. Dobila je ime Lina. Neodoljiva je! I na slikama, a uživo jos više. Ima oko dva meseca, pufnasta je i debela.

Želi li neko da je spasi, izvede iz boksa i pruži joj dom?

Pre nego što se javite, upoznajte se sa procedurom udomljavanja OVDE.

Advertisement

Za više informacija i udomljenje kontaktirajte Udruženje Beta Beograd.

All photos: Udruženje Beta Beograd.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Gladan i promrzao pas STRPLJIVO ČEKAO DA GA NEKO SPASI (VIDEO)

Kada je pronađena, Harper je bila u teškom stanju. Promrzla, gladna, neuhranjena i sa povređenim šapama. Imala je sreće da je u poslednjem trenutku spase udruženje Howl Of a Dog.

Odmah su je odveli kod veterinara gde se prvo najela, a zatim su je pregledali. Bolovala je od crevne infekcije i morala pod hirno na terapiju. Zatim je dobila medicinsku kupku kako bi umirila kožu i otarasila se buva.

Harper se svakim danom sve brže oporavljala i konačno je počela da uživa u životu. Druželjubiva je i veruje ljudima, iako je život provela na ulici. Kada se potpuno oporavila krenula je potraga za stalnim domom. Jedna porodica iz Nemačke se odmah zaljubila u nju i odlučili su da je udome. Dobila je i novo ima, Finya.

Danas ona živi život kakav zaslužuje, ispunjen igrom i srećom, u kući sa velikim dvorištem gde može da trči i bezbrižno provodi dane.

Pogledajte njenu priču na videu.

Advertisement

All photos: screenshot / YouTube Howl Of a Dog
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net