Connect with us

Životinje

UPOZNAJTE ZORČE, napušteno i bolesno štene kome je pružena ŠANSA ZA ŽIVOT!

Zorče, napuštena, sa kožnom bolešću i veoma lošom krvnom slikom, je nađena pre oko mesec i po dana. Bila je sam u žbunju, a tek na početku života. Osetila je svu surovost sveta, kada nema nikog da je voli, da pazi i brine o njoj. Volonteri Udruženja Grifon iz Kičeva su je uzeli i zbrinuli je. Vakcinisali su je i očistili od parazita.

https://www.facebook.com/315129195916248/photos/pcb.729552704473893/729552454473918/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARDHsBfa0UVuyM-bMdPj2LPs6H93AbeMWXPfVEFdlWZJoXWj72GkCxIbN7x9UW7GlzRZ5lqB38qWqO-P&__xts__%5B0%5D=68.ARB4m4_58GysDQqeA1SqT1NWE7xgoUKzImuhRJyaKgQsx78-boZKgNVhJ4e1Sf7bCf7aIMdJc9bF67C5O6s40kezFeh7ind0B4vemc0h4NEZ1sB3pUksSfuGKAONNxfMO5ADayAsUulz1upR8ea96N4Klellomb_fe4ZvzUylEv1x6xQDK_NgKOXs6qGRNMdlUd-8uo6734f9waGLgGMm8IQgmJkzeeogt6IidZ2XPtr-d9l-iPrk6KIqtnanq8DyYuWRXGZQCdmQl6DirSgGa49SSm5nGlZ1u18A4hb5xyzB5NGP8isiZRr_W1NeECZA1Ob5BYDnjEUGhfX40Rc6hw

“Svako štene može biti lepo i zdravo ako mu pružimo šansu za dobar život. Ne ocenjuje se po izgledu ili po određenoj rasi  za koju su potrebne velike svote novca”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

U roku od mesec dana, Zorče se pretvorila u predivno štene. Naučila je da pokaže kad želi da izađe, naučila se poslušnosti i sada je zdrava i voljena. Psi nisu beskućnici, oni nisu na ulici jer oni tako žele.

Ispod prljavog krzna i praznog stomaka skrivena je prava lepotica, koja nekome može biti najbolji prijatelj.

Advertisement
All photos: Udruženje Grifon Kičevo
Pročitaj cijeli članak
Advertisement
Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Životinje

Čupka iz Šida: Pronađena je BEZ DLAKE I U RANAMA, a pogledajte je danas!

Ovo je Čupka. Nekad je bila nečija, to je sigurno. A onda je voljeni kućni ljubimac (ako je ikada bila voljena), postao višak. Pre par meseci završila je na ulici gde je krenulo njeno lutanje. Da nesreća bude još veća, u svom tom traženju sigurnosti, nju je udario auto i polomio joj nogicu.

Sklonili su je volonteri Udruženja za zaštitu napuštenih životinja „Lela“ Šid, i tada je počela borba za njen oporavak. Ispostavilo se da je Čupka mešanka maltezera i bišona, da je neverovatno mazna i zahvalna i da nakon sve muke koju je pretrpela traži samo zrno pažnje.

Čupka se uz mnogo ljubavi, truda i brige, kao i veterinarske intervencije, transformisala u novog psa. Ona je danas živa, oporavljena, vesela i želela bi da nađe svoj dom i svoju porodicu koja je dostojna nje i njene beskrajne ljubavi i privrženosti.

Neko da brine o njoj onako kako zaslužuje i da više nikada ne dođe u stanje u kom je bila kad su je pronašli!

Za više informacija i udomljenje ove prelepotice, kontaktiranje Udruženje za zaštitu napuštenih životinja „Lela“ iz Šida.

All photos: Udruženje „Lela“ Šid.
Advertisement
Pročitaj cijeli članak

Životinje

NA PUTU ZA KLANICU desila se nesreća koja je ovom biku PREOKRENULA ŽIVOT

Sirene, rotaciona svetla, osećaj užasa i straha. Baš ovako je pre 11 godina izgledala scena na međunarodnom putu u Indijani kad se kamion za transport sa 34 krave sudario sa drugim vozilom nakon čega je izbio požar. Nažalost, za ove životinje pakao nije prestao. Dok su službenici priskočili u pomoć vozačima i počeli da raščišćavaju mesto događaja, krave koje su preživele ovaj košmar utovarene su u drugi kamion sa namerom da ih odvezu  u klanicu – sve osim jednog.

Iz čitavog ovog haosa, buke i dima, jedan holštajn bik uspeo je da pobegne. Uprkos tome što je bio prekriven strahovitim i bolnim opekotinama od glave do kopita, bio je toliko odlučan da sačuva sopstveni život, da je smogao snage i potrčao. Daleko od vatre i još dalje od klanja koje je bilo zakazano za taj dan.

Danas, 11 godina kasnije on živi u Farm Sanctuary u Njujorku, zove se Džej, a njegova priča i dalje podiže svest o okrutnosti transporta životinja, samo jednoj od mnogih zloupotreba koje mesna industrija nastoji da sakrije. Srećna godišnjica spasavanja, Džej! 

All photos: Farm Sanctuary.
Pročitaj cijeli članak

Životinje

Prihvatilište “Nowzad” u Avganistanu: Volonteri pomogli hiljadama životinja – SADA U BORBI ZA SVOJE I NJIHOVE ŽIVOTE

U novembru 2006. godine, u ratom razoreni grad Nawzad u provinciji Helmand u Avganistanu, psi i mace sa ulice konačno su pronašli svoje utočište. Lokalnim volonterima i ljubiteljima životinja koji su znali da pomoć ne treba samo ljudima, u pomoć je pritekao i jedan britanski vojnik –  bivši marinac Pen Fartinga.

Ako ste videli ovu fotografiju koja se trenutno deli internetom, da znate da je baš o njemu reč.

Zajedno su ljudi koji su vodili prihvatilište uspeli i da prekinu organizovanu borbu pasa koja se odvijala ispred njihovog imanja. Spasili su hiljade napuštenih životinja, mnoge su udomili, druge zbrinjavali u njihovom prostoru.

Nažalost, sada ponovnim dolaskom talibana, zaposleni u ovoj organizaciji moraju da spasu i životinjice o kojima brinu, ali i sami sebe. Pen strahuje za sve, ali nije napustio prihvatilište tokom evakuacije i ostao je sa ljudima.

On je zamolio britanskog premijera Borisa Džonsona da spasi živote volontera skloništa i pruži im utčište. Bez životinja, on neće napustiti ovo mesto!

Najnoviji info je da su Talibani su sinoć okupirali zgradu koja se nalazi pored prihvatilišta Nowzad.

Advertisement

U prihvatilištu je trenutno 98 pasa, 89 mačaka i 25 radnika koji odbijaju da napuste one koji od njih zavise.

Pretužno i prestrašno! Nadamo se da će biti bezbedni i evakuisani na sigurno…  

All photos and source: Nowzad.
Pročitaj cijeli članak

U TRENDU

Copyright © 2014-2022 Atraktiva.Net